site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Türkçe Olimpiyatları Canlı Yayında

Türkçe Olimpiyatları Canlı Yayında
20.06.2014
A+
A-

Türkçe Olimpiyatları canlı yayında

Türkçenin çocukları, Dil ve Kültür Festivali’ne dönüşen Türkçe Olimpiyatları’nın büyük finali Cumartesi günü Almanya’da gerçekleştirilecek. Saat 20.00’de başlayacak olan olimpiyat, 4 kanalda canlı yayınlanacak.

BU sene 12.’si düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, büyük bir hızla devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Romanya’da yapılan ve büyük ilgi gören finaller, bu hafta sonu ise Almanya’da gerçekleştirilecek. Açılış programı Etiyopya’da, şarkı finali Romanya’da yapılan Türkçe Olimpiyatları’nın büyük finali Almanya’da yapılacak. Festival vesilesi ile kültürel farklılıklar ile nasıl beraber yaşanılabileceğini dünyanın dört bir köşesinden gelen öğrenciler Türkçe Olimpiyatları’nda gösterdi.

AÇILIŞ ETİYOPYA’DA

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’nın bu yıl 12.’si gerçekleştiriliyor. Dünyanın dört bir yanından yüzlerce öğrencinin katıldığı olimpiyatlar, büyük ilgi görüyor. Geçen yıl “Uluslararası Dil Ve Kültür Festivali” ismi ile yeni bir sayfa açan “Türkçe Olimpiyatları” bu sene organize edilen programları yurt dışına taşıdı. Bu yıl Türkiye dışına çıkan organizasyon, dünyanın belli başlı bölgelerinde gerçekleştirildi. Ocak ayında başlayan elemeler, yapıldığı ülkenin en büyük veya önemli salonlarında gerçekleşti. İlki, Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da olan Afrika Birliği Merkezi’nde gerçekleştirilen olimpiyatların şarkı finali geçtiğimiz hafta Romanya’da düzenlendi

FİNAL PAZAR GÜNÜ ALMANYA’DA

Bu yıl “Birleşen Gönüller” sloganı ile gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları, özellikle Avrupa’da yoğun ilgi görüyor. Olimpiyatlar buranın en prestijli ve büyük salonu olan Bükreş Sala Palatului’de yapıldı. Dev organizasyonun büyük finali ise Almanya’da gerçekleştirilecek. Pazar günü yapılacak olan bu büyük program, birçok kanalda da canlı olarak yayınlanacak. 12. Türkçe Olimpiyatları büyük final töreni 21 Haziran Cumartesi günüsaat 20.00’deSTV, S Haber, Mehtap ve Irmak gibi televizyon kanallarında da canlı olarak yayınlanacak.

 

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Fetullahın reklamı….