site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Türk ve Kosovalı Dağcılar Koca Balkan Dağlarında

Türk ve Kosovalı Dağcılar Koca Balkan Dağlarında
20.09.2012
A+
A-

Zirve Dağcılık Kulübü gerçekleştirdiği Koca Balkan Dağları Faaliyeti kapsamında Kosova Cumhuriyeti’nin Prizren ilinde faaliyet gösteren Shoqata Bjeshketare Haxhi Bedridin Isaja Dağcılık Kulübü ile işbirliği protokolü de imzaladı.

Shoqata Bjeshketare Haxhi Bedridin Isaja Dağcılık Kulübü’nün daveti üzerine Kosova Cumhuriyeti’nin Prizren iline giden Zirve Dağcılık ekibi üyesi 6 dağcı ilk gün Prizren de görülmeye değer yerleri gezdi. İkinci gün ise iki kulüp arasında yapılan toplantıda karşılıklı hediyeler verilmesi sonrası gerçekleşen bir imza töreni ile işbirliği protokolü imzalandı. Etkinliğin üçüncü gününde Koca Balkan Dağlarının zirvesine beraber tırmanan Türk ve Kosovalı dağcılar zirvede Atatürk resimli Türk bayrağı, Selçuk Belediyesi ve kulüp flamalarını dalgalandırdılar. Gerçekleşen etkinliğin son derece verimli geçtiğini söyleyen Zirve Dağcılık Selçuk Şube Başkanı Özgür Aydoğan unutulmaz bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti;

Hava alanında karşılanmamızdan başlayarak 4 gün süresince bizi en iyi şekilde misafir eden Başta Shoqata Bjeshketare Haxhi Bedridin Isaja Dağcılık Kulübü Başkanı Sayın Salim Xhejlani ve organizasyonu koordine eden Ziko Galo olmak üzere kulübün değerli yönetici ve üyelerine ne kadar teşekkür etsek az. En kısa sürede onları da Türkiye’de görmek istediğimizi ilettik ve bununla ilgili çalışmalara da başladık. Öyle umut ediyorum ki açtığımız yol vesilesi ile iki ülke dağcıları birbirleri ile daha yakınlaşacak ve yeni ortak faaliyetler gerçekleşecek.

YORUMLAR
  1. Mehmet GÜLTEKİN dedi ki:

    Koca Balkan Dağları, Koca Türk bayrağını tekrar görünce ağlamıştır. Bunu başaranları kutluyorum. Bu Türk dağcılığı için önemli bir adım. Zirve Dağcılık Selçuk Şubeyi ve başkanı Özgür AYDOĞAN’ı kutluyorum!

  2. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    Bu konuda ki prizrende yasayan degerli arkadasim ziko GALO nun organizasyonunda yapildini biliyorum ozellikle ziko’ya çok tsk ediyoruz. ve bu iki guzide dagcilarimiza sonsuza kadar basarili isler yapmasini diliyoruz…. paris’ten sevgi ve slm…. yalçin KAN ve ailesi….

  3. ziko galo dedi ki:

    kosovali dagcilar adina tum turk dagcilarini selamliyorum ayrica Ozgur Aydogana teklifimizi kabul etigi icin.