site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Dünya Turizm Yazarları’ndan Fuar İzmir övgüsü

Dünya Turizm Yazarları’ndan Fuar İzmir övgüsü
17.12.2015
A+
A-

Travel Turkey İzmir ve Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi için İzmir’de bulunan Dünya Turizm Yazarları Federasyonu Başkanı Tijani Haddad, Fuar İzmir’in sektör açısından çok önemli bir yatırım olduğunu söyledi. Haddad, İzmir’i, kısa bir süre önce kurdukları Akdeniz Turizm Federasyonu’na davet etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 31 ülkenin turizmcilerini bir araya getiren “Travel Turkey İzmir” ve “Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi” kapsamında kente gelen Dünya Turizm Yazarları Federasyonu (FIJET) heyeti ile bir araya geldi. 22 ülkeden 700 gazetecinin üye olduğu FIJET’in Başkanı Tijani Haddad, Türkiye Başkanı Ertan Sandıkçıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Sema Kutlu’yu ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kenti kalkındırmak ve turizmi çeşitlendirmek amacıyla yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bugüne kadar dünyada pek çok fuar alanı ziyaret ettiğini ancak Fuar İzmir’in geleceğe dönük vizyonundan çok etkilendiğini belirten FIJET Başkanı Tijani Haddad, İzmir’in de Akdeniz çanağında hem turizm hem de ekonomik anlamda çok önemli bir kent olduğunu dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çalışmalarını takip ve takdir ettiklerini belirten Haddad, Akdeniz’i bir bütün olarak ele alıp turizm alanında işbirliklerini artırmak amacıyla çok önemli bir girişim başlatarak Akdeniz Turizm Federasyonu’nun temelini attıklarını ifade etti. İzmir’i de bu federasyonda görmek istediklerini söyleyen Haddad, “Akdeniz’de yoğun deniz trafiği ve çevre kirliliği var. Bunu çözmek tek bir ülkenin elinde değil. Ayrıca turizm alanında zorluklarla karşı karşıyayız. Karar alıcıların birlikte çalışması ve teröre boyun eğmemesi gerekiyor. Bu anlamda bu girişimimizin Akdeniz ülkeleri arasında dayanışmayı sağlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu. Haddad, ayrıca Fuar İzmir’i çok beğendiğini, fuar ve kongrenin turizm sektörü açısından çok önemli olduğunu belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Dünya Turizm Yazarları Federasyonu ile de her türlü işbirliğine açık olduklarını, üyeleri İzmir’de ağırlamaktan ve kenti tanıtmaktan büyük mutluluk duyacaklarını kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.