site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Turizm Sizlere Ömür

Turizm Sizlere Ömür
21.07.2016
A+
A-

Zor bir yıl geçiren turizm sektörüne bir darbe de ülkeye yapılan ‘darbe girişiminden’ geldi. Rusya uçak seferlerini durdurdu. İngiltere, Almanya, İsviçre, ABD ve İskandinav ülkeleri de seyahatleri askıya aldı. Turizm sektörü temsilcileri yaşanan olayların geçici olmasını umut ediyor.

TÜRKİYE’nin demokrasisine yönelik ‘darbe girişimi’ ilk etapta turizm sektörünü olumsuz etkileyecek gibi görünüyor. Bu yıl çok zor bir sezon yaşayan sektör için önemli olan turist akışı ‘darbe girişim’ yüzünden bir süre daha aksayacak. Rusya, Almanya, İngiltere, ABD, İskandinav ülkeleri, İsviçre ve İran seyahatleri askıya aldı. Yıl içinde terör ve Rusya ile gerilen ilişkilerin etkisi ile zorlanan sektörün sözcüleri bu durumun geçici olmasını umuyor. Rusya Türkiye’ye yapılan tüm uçak seferlerinin durdurulduğu açıkladı. Ülkenin resmi haber ajansı TASS’ın haberine göre bu konudaki karar Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından alındı. İngiliz havayolu şirketi British Airways 16 Temmuz günü Türkiye’ye olan tüm uçuşlarını iptal etti. Türkiye’den de sefer yapılmayacağı açıklandı. Alman ve İran uçak şirketleri de uçuşları iptal ettiklerini açıkladı. İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya’dan Türkiye’ye planlı bütün charter seferleri geçici olarak iptal edildi.

BİZ DÜZELTMEYE ÇALIŞIRKEN

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Biz dünyaya sefer yapmayı düşünürken bunlar bizi yıkmak için sefer yapıyor. Biz tabloyu düzeltmeye çalışırken bu yapılanlar olacak iş değil ama Türkiye bir huzur ülkesi. Yaşanan olaylar 1-2 gün içinde yatışacaktır. Bu durumun geçici olduğunu unutmamak gerek. Zaten halk darbe girişimcilerine en iyi cevabı verdi” dedi. 2016’nın turizm için kayıp yıl olduğunu belirten Ulusoy, 2017 için umutlarını koruduklarını ifade etti.

İPTALLER OLUYOR

Türkiye’nin ciddi bir sıkıntı atlattığını belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, “Turizm sektörü huzur ve barışın olduğu yerde yaşar ve gelişir. Bu şartlarda mümkün olmaz. Konaklayan turistlerimizin büyük bir tedirginliği yok. Ancak iptaller de başladı. Hollanda, Avusturya ve İskandinav ülkelerinden özellikle charter seferlerinde iptaller var. Olay çok sıcak. 1-2 gün sonra olumsuz tablonun düzeleceğini düşünüyoruz. Dilerim kazanan demokrasi olur” dedi.

İRANLILAR DÖNÜŞ PLANLIYOR

YAŞANAN darbe girişimi ardından İran’dan Türkiye’ye tüm uçak seferleri iptal edildi. Şuan Türkiye’de 10 bin civarında İranlı turist olduğu belirtilirken, turistlerin ülkelerine dönmeleri için de çalışmalar yapılacağı duyuruldu. 2014 yılında 1.6 milyon İranlı Türkiye’yi ziyaret etmişti.

YORUMLAR
  1. Sarelle dedi ki:

    Başkan Ulusoy hayal görüyor ya da korkusundan diyemiyor. 1 2 güne nah düzelir. Selçuk halkı taş yiyecek yakında. Kuşadasında müşteri için birbirini yemeler sezonun başından beri vardı artık bildiğin parçalarlar kendilerini. Geçmiş olsun herkese