site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Turizm Sezonu Öncesi Selçukta Turizm Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Turizm Sezonu Öncesi Selçukta Turizm Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
30.04.2019
A+
A-

Yoğun bir katılımın gözlendiği toplantıda Selçuk turizminin önündeki sorunlar ile sezonun en iyi ve verimli şekilde geçirilmesi için öneriler konuşularak kararlar alındı

Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İlçe Jandarma Komutanı Ömer Eşit, Selçuk Müze Müdürü Cengiz Topel, Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Esnaf Odası Başkanı Hayri Güller, Efes Meslek Yüksekokulu, PATUYAB, Şirince Türetim Derneği, Efes Turistik Eşya Satıcıları Derneği ile birçok sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri ile Selçuklu turizmcilerin katılımıyla turizm sezonu başlarken sektörün daha sağlıklı yürütülmesi, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin tatillerini huzurlu ve güvenli biçimde geçirmeleri amacıyla Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde bir araya geldi.

28 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLEREK KARARA BAĞLANDI

Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda geçtiğimiz yıllarda tespit edilen sorunların bu turizm sezonunda yaşanmaması amacıyla daha önceden belirlenmiş 28 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Toplantının başkanlığını yürüten Kaymakam Ekrem İnci, kentimiz için en önemli iki sektörden biri olan turizm sektörünün gelişmesi ve sorunlarının çözümüne yönelik kararlı olduklarını dile getirerek toplantıya katkı koyan tüm paydaşlara teşekkür etti. Burada alınan kararların tam anlamıyla uygulanacağını vurgulayan İnci turizmle ilgili toplantıların gündem maddelerinin alt başlıklarında ve daha sık yapılacağını söyledi. Kaymakam İnci, eşsiz turizm değerlerine sahip kentimizin hak ettiği yere ulaşması için herkese görevler düştüğünü belirtti.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, marka kent olmak için ortaya konmuş tüm sorunların ciddiyetle ele alınması gerektiğini kaydederek, Selçuk’u hak ettiği yere getirmek ve turizmde katma değeri artırmak için yapılması gerekenlerin kentin kurum ve kuruluşlarının tamamı ve en önemlisi tüm Selçuk halkıyla birlikte ortak akılla gerçekleştirileceğine inandığını söyledi.

Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu toplantıda alınan kararların önemine dikkat çekerek, “bugün burada alınan kararlar çok önemli. Çünkü yeni bir sezon başlıyor. Bu sezonda geçtiğimiz sezonlardan farklı olarak Selçuk’ta yaşanan vizyon değişikliğinin etkilerini göreceğimize inanıyorum” dedi. Turizm platformunun kurulması konusunda geçtiğimiz yıllarda kaymakamlık, belediye, turizmde faaliyet gösteren birçok STK’nın ortaklığıyla kurulan SETKA’nın (Selçuk Efes Tanıtım ve Kalkınma Turizm Geliştirme Kooperatifi) işlerlik kazandırılarak hayata geçirilebileceğini söyleyen STO Başkanı Yolcu “SETKA tanıtım ve turizm potansiyelimizi değerlendirmek için Selçuk’un tüm turizm ve tanıtım sorunlarına hakim olarak kentimizin mevcuttaki güçlerini birleştirmek noktasında iyi bir fırsat sunacaktır.” dedi.

GENİŞLETİLMİŞ TURİZM ÇALIŞTAYLARI YAPILACAK

Toplantıda turizm konusunda faaliyette bulunan tüm STK’lar söz alarak görüşlerini aktardı. Selçuk merkez, Şirince ve Efes’te yaşanan sorunlar geniş perspektifte masaya yatırıldı. İlk gündem maddesi olan denetim komisyonunun zaman kaybetmeden kurulması, kentte gece gündüz güvenlik vb konularda denetimlerin sıklaştırılması, ilçe trafik komisyonunun kurulması, Şirince, Efes ve Selçuk merkezindeki temel turizm sorunlarına yönelik genişletilmiş çalıştayların yapılmasına karar verildi.

TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLEREK KARARA BAĞLANAN GÜNDEM MADDELERİ

1. Genel denetleme komisyonunun oluşturulması,
2. Gürültünün engellenmesi,
3. Turizm sezonunda inşaat yasağı,
4. Motosiklet kullanımının sınırlandırılması,
5. Fiyat tarifeleri,
6. Kaldırım işgallerinin önlenmesi,
7. Elden satışın ve mangırcılığın engellenmesi,
8. St John Kilisesi ve Kale civarının madde bağımlılarından arındırılması,
9. Hileli ve güven sarsıcı satışların önlenmesi,
10. Efes alt kapıdaki faytoncular,
11. Efes Üst kapıda bekleyen büyük işletme elemanları,
12. Ayakkabı boyacılarının faaliyetleri,
13. Safari tur yapan acenteler,
14. Kaçak seyahat acenteciliği faaliyetlerinin ve kaçak rehberlik faaliyetlerinin önlenmesi,
15. Turizm hekimliğinin uygulanması,
16. Taşıma hizmetlerinde disiplin,
17. Tusan Motel önündeki taksiler,
18. Açıkta gıda üretimi ve satışının önlenmesi, etiketsiz satışa izin verilmemesi, elde satışın engellenmesi,
19. Efes Ören yerindeki fotoğrafçılar,
20. Lejyoner Hastalığının önlenmesi için eğitim verilmesi,
21. Efes Ören yerine büyükbaş hayvanların girişinin önlenmesi,
22. Selçuk Turizm Danışma Bürosuna bilgi verilmesi,
23. İlçe Turizm platformunun kurulması,
24. Üçüncü Şahıs sigortası,
25. Su hijyeni,
26. Sabri Yayla Yürüyüş Yolu,
27. Yüksek sesle müzik yayının engellenmesi,
28. Sivrisinekle ve Küçük Menderes kirliliği ile mücadele konuları üzerinde görüş belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.