site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Turizm Haftası Selçuk’ta Kutlandı

Turizm Haftası Selçuk’ta Kutlandı
16.04.2016
A+
A-

Birçok medeniyetlere ev sahipliği yapan ve yılda milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan UNESCO Kenti Selçuk’ta 40. Turizm haftası büyük bir coşkuyla kutlandı. Selçuk Belediyesinin katkılarıyla Selçuk İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen Turizm Haftası kutlama etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan Turizm Haftası kutlama törenine Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydınlı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karakurt, İlçe Turizm Müdürü Mehmet Falakalı, Mahalle Muhtarları ile bazı Siyasi parti Temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Kutlama programının açılış konuşmasını yapan ve konuşmasında Selçuk’un turizm değerlerinden istatistikler halinde bilgi veren İlçe Turizm Müdürü Mehmet Falakalı, “İlçemizde 11 adet Turizm Bakanlığı işletme belgeli konaklama tesisi, 1 adette kamping bulunmaktadır. Bu kurumlarımızdaki oda sayısı 2053, yatak sayısı 4471’dir. Bu tesislerimizden ikisi bizi gururlandıran tesislerimizdir. Çevreye duyarlı tesisler listesine girmeye hak kazanmıştır. Ayrıca Bakanlıktan 3 yatırım belgeli konaklama tesislerimiz bulunmaktadır. Bunun da oda sayısı 430, yatak sayısı 878’dir. Şu anda Pamucak sahil bandında bir tesisimizin yüzde 50’si bitmiş olup, yılsonuna kadar açılacaktır. Bakanlık işletme belgeli ikinci sınıf restoran 2 adet, bakanlık işletme belgeli seyahat acentesi A grubu 9 adet, C grubu 1 adettir” dedi.

UNESCO Turizmde artışı da beraberinde getirir

Turizmin bir kalkınma yolu olarak görülmesi gerektiğine, aynı zamanda barış ve kültür alışverişi olarak görülmesi gereken bir sektör olduğuna dikkat çeken Selçuk belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Turizm kendi ülkemiz açısından, bölgemiz ve ilçemiz açısından da önemlidir. İlçemiz açısından önemi birçok esnafımızın, birçok hemşerimizin bu işkolunda gelir elde etmesi ve hayatını devam ettirmesiyle de ilişkilidir. Bu anlamda biz Selçuk’umuzun için turizmde kalkınmanın, gelişmenin ve daha fazla gelir sağlamanın yol ve yöntemlerinin nerelerden geçtiğini biliyoruz, bu yolda da biz katkılarımızı koymaya çalışıyoruz” dedi.

2015 yılının Selçuk turizmi açısından ve markalaşması açısından önemli bir yıl olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı; “5 Temmuz’da Selçuk tarihi değerleri ile birlikte UNESCO Dünya Kültür Mirası içerisine girmiştir. Bu turizmde bir artış demektir. Misafirlerimizin daha fazla Selçuk’a gelmiş olması demektir. Ne kadar çok misafirimizi ilçemizde ağırlarsak ve özellikle ilçe merkezine çekebilirsek o kadar başarılı olacağız. Bu anlamda turizmle birlikte önemli yatırımları hayata geçiriyoruz. Bugün Antik Kanal’dan, teleferiğe, İsabey Caminin onarımından, tarihi hamamların ve Ayasuluk kalesinin restorasyonuna kadar hepsi turizme birer yatırımdır. Bugün burada ben İzmir Valisine teşekkür ediyorum. 12 Milyonluk bir yatırımı Selçuk’a kazandırmıştır. Dolayısıyla bu yatırımlarla birlikte Selçuk’ta çok daha fazla bir gelir elde edildiği gibi çok daha fazla misafir sayısının artışı demektir.

Zor şartlarda dahi iyi sonuçlar elde eden toplumuz

Özellikle turizmle ilgili birçok işkolunda faaliyet gösteren temsilcilere önemli görevler düştüğüne dikkat çeken Başkan Bakıcı, bu çerçevede 2016 yılı turizm sezonunun iyi geçeceğine inandığını kaydetti. Ülke açısından önemli sıkıntıların olduğunu, ancak bu sıkıntıların da birlik ve beraberlik içerisinde aşılabileceğine inandığını kaydeden Başkan Bakıcı, “Zor şartlarda iyi sonuçlar elde eden bir toplumun mensuplarıyız. Dolayısıyla da bu ortamı da çok iyi bir şekilde değerlendirerek turizmde de bir atağa kalkma imkanımız vardır. Bunu da değerlendirdiğimiz zaman Selçuk’umuz açısından önemli bir sonuç elde etmiş oluruz” diye konuştu.

Selçuk demek turizm demektir

UNESCO Dünya Kültür Mirası asıl Listesine giren Selçuk’ta böylesine anlamlı bir günü daha kutlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk’un doğal ve tarihi özellikleriyle çok önemli bir turizm kenti olduğuna dikkat çekti.

2016 yılı turizm sezonunun Selçuk’a ve yöre halkına hayırlı olmasını dileyen kaymakam Boyacı; “Selçuk demek turizm demektir. Buradaki tarih; yüce Allah’ın bize, ülkemize, bölgemize, yöremize büyük bir lütfudur. Bu kadar güzel bir turizm potansiyeli olan ilçe yaşıyoruz. Tarih burada, kültür burada, doğa güzelliği burada” dedi.

Kutlama programı beğeni topladı

Konuşmaların ardından İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Anasınıfı öğrencilerinin sundukları halkoyunları gösterisi büyük beğeni toplarken, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan ve tarihi Efes dönemini anlatan kıyafetler ile gerçekleşen defile ayakta alkışlandı.

Kutlama töreninde Selçuk Belediyesi ve Selçuk İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği ile Okul bahçesinde düzenlenen farklı kültürlerin lezzet tatlarını konu alan ‘Yöresel yemek Yarışması’nda dereceye giren kadınlara ödülleri verildi. Yarışmada Ayla Candan birinci olurken, Şükran Daşdemir ikinci, İlkay Güzelhuy üçüncü oldu. Tatlı kategorisinde ise Şükran Günay birinci, Şükran Daşdemir ikinci, Arzu Baran üçüncü oldu.

Kutlama programında ayrıca Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödül verildi. Buna göre Resim Yarışmasında 19 Mayıs İlkokulu öğrencisi Seda Durbal birinci olurken Kompozisyon Yarışmasında ise İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Umut Burhan birinciliğe layık görüldü.

Gösterilerin sonunda tüm protokol üyeleri ile katılımcılara hazırlanan yemek, tatlı ve meyve çeşitleri ikramı yapıldı.

turizmhaftasiselcuk2

turizmhaftasiselcuk3

YORUMLAR
  1. ahmet dedi ki:

    hangi turizmden bahsediyorsunuz sayın bakıcı parti,niz ülkede turizm mi bıraktı. anası ağlıyor turizmcinin. siftah dahi yapamıyorlar artık
    birde bu efeste ki dükkanları mevcut yerlerinden kaldıracmışsınız. yeni yere katacakmışsınız. düpe düz oyun bu. uyumayın selçuk halkı yeni yerlerden esnafa yer verseler bile turistleri başka kapıdan kaçıracaklar oyuna gelmeyin. büyük şirketlere efes peşkeş çekilecek.
    ya mevcut yerde düzenleme olmalı yada aynı şekilde kalsın. esnaf bulunduğu yerden kaldırıldığı anda herşey biter. kimse boşuna heveslenmesin. herşey bir planın parçası

  2. vatandaş dedi ki:

    Turistik tesisler boş esnaf turist bekliyor bir sürü laf oradakiler neyi nasıl kutluyor anlaşılacak bir durum değil,artık belediye tiyatrosu çok güzel hareket bunlar diye sahneye koyabilir.Belediye çalışanları maaşlarını tam alma duasına çıkacaklar ilgili birimlere duyurulur…