site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Turizm Çalıştayı’nda önemli mesajlar

Turizm Çalıştayı’nda önemli mesajlar
17.12.2014
A+
A-

TURIZM-CALISTAYI (1)

Türkiye’nin en uzun plajları arasında bulunan Pamucak Bölgesi’nin sorunları ve bu konuda yapılması gerekenlerin tartışıldığı toplantıya,Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı’nınönemli mesajları damgasını vurdu. Başkanlık koltuğuna tek başına değil, kadınıyla, esnafıyla, çalışanıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla yani tüm ilçe halkıyla beraber oturduklarını ifade eden Bakıcı, birlik ve beraberliğin önünde hiçbir olumsuzluğun duramayacağını söyledi. Her konuda işin sahipleri ve uzmanları ile masaya oturarak ortak karar altında birleşeceklerini ifade eden Bakıcı, “Tek başıma yapacaklarım sınırlıdır ama hep beraber olursak, Selçuk’a artı ve marka değer katacak çalışmaların altına imzamızı atarız. Birlikten kuvvet doğacak ve biz Selçuk ilçesini her anlamda turizmin başkenti yapacağız. Hedefe hep beraber yürüyeceğiz”diye konuştu. Aynı masa etrafında buluşan turizmciler de Bakıcı’nın başkanlığa geldiği günden bugüne ‘Uzlaşmacı’, ‘birleştirici’, ‘ortak akıl’ ve sorun çözen’ yönüyle dikkat çektiğini ve her konuda beraber adımlar atmaya hazır olduklarını ifade etti.

Aynı masa etrafında

Kumlu plajı ve güneşiyle Mavi Bayraklı plajlar arasında yerini alan Pamucak, Selçuk Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından Selçuk Efes Kent Belleği’ndedüzenlenen Turizm Çalıştayı’ndatartışmaya açıldı. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın başkanlık ettiği Pamucak bölgesinin sorunları ve yapılması gerekenler hakkında, görüş alışverişinde bulunulan Çalıştay’a; Selçuk Belediyesi Başkan Yardımcıları Bülent Cinel ve Atilla Aksoy, Selçuk Ticaret Odası Başkanı (STOB) Koray Yolcu, Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası (SESO) Başkan Vekili Özgür Aydoğan, İlçe Turizm Müdürü Mehmet Falakalı, ETİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Selçuk Sorumlusu Gökhan Sengel, Pamucak Turizm Yatırımcılar Birliği (PATUYAB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Sürmeli Efes Hotel Genel Müdürü Ş.Sadun Alp ile turizmciler ve STK temsilcileri katıldı.

Pamucak’ta mesafe aldık

Konu hakkında söz sahibi olan herkesin aynı masa etrafında buluştuğu Çalıştay, geniş katılımla gerçekleştirilirken, Başkan Zeynel Bakıcı, göreve geldikleri andan itibaren Pamucak’taki yatırımcılarla bir dizi çalışmalar yaptıklarına dikkat çekti. Pamucak bölgesindeki sorunların çözüleceğini açıklayan ve bu kapsamda söz konusu bölgenin acil sorunlarının neler olduğunu incelediklerini ve rapor hazırladıklarını kaydeden Bakıcı, “Pamucak Bölgesi’nde yapılan çalışmalarda bir mesafe aldık. 2015 yılı başında da bununla ilgili çalışmalarımız netleşecek. İlerleyen süreçte de Pamucak Bölgesi karanlıktan kurtarılmış olur, yürüyüş yolları, bisiklet yolları ve sivrisinek yuvalarından arındırılmasıyla bölgenin çok daha nezih olması sağlanır” şeklinde konuştu.

Sorunları biliyoruz

Çalıştay’ın ana konusunun Pamucak Sahilinin kullanımına yönelik çalışmalardan oluşturulduğunu vurgulayan Bakıcı, bölgede yapılan çalışmalar hakkında da detaylı bilgi verdi. Bakıcı, şöyle konuştu; “Burada daha çok altyapı sorunları var. Daha sonra bölgenin aydınlatılması arıtma tesislerinin yapılması, kanal bağlantısının çözümlenmesi, su bedellerinin yüksekliğinin aşağıya çekilmesi, bisiklet yolları, yürüyüş yolları ve bölgenin ulaşımının kolaylaşmasını da kapsayan çok yönlü bir çalışma yapıyoruz. Bu konularla ilgili projeler oluşturduk ve projeleri Kültür ve Turizm Bakanlığı İşletme ve Yatırımlar Genel Müdürlüğü’ne ilettik. Aldığımız geri dönüşler doğrultusunda çalışmalarımıza başladık.Bakanlığa bağlı İşletme ve Yatırımlar Genel Müdürlüğü buraya bir ekip gönderdi. Toplantı yaptık. Sonuç olarak bu bölgenin turizm alanı olması, oradaki altyapı ile ilgili 6360 ile gelen değişiklikler ve bütünşehiredahil olması sebebiyle, o alanın altyapısıyla ilgili gerek arıtma tesisinin yapılması, gerekse kanalizasyon tertibatının yapılması görüşüldü. Daha sonra İZSU Genel Müdürlüğü ile bir toplantı daha yaptık. Burada yapılacak yatırımlarda İZSU Genel Müdürlüğü’nün yerinin ne olduğunu tartıştık. Onlar da bizden bir zaman istediler”dedi.

Cinel; “Sıkıntılar giderilecek”

Selçuk ve bölgesini kapsayan turizm sorunlarının masaya yatırıldığı Çalıştay toplantısındakonuşan Selçuk belediye Başkan yardımcısı Dr. Bülent Cinel, yapılan toplantının Selçuk Turizmi açısından önemine değinerek şunları söyledi; “Selçuk ismini bir marka yapamamaktan kaynaklanan sıkıntılarımız vardı. Hem belediyemizin hem de yatırımcılarımızın bir arada hareket edemediğini gördük. Bu anlamda sivil toplum kuruluşlarımızla ve Pamucak’taki yatırımcı arkadaşlarımızla bir araya gelip öncelikle ‘Selçuk’un turizmindeki yeri’ni tartışalım istedik. Daha sonra da neler yapabiliriz, birlikte nasıl hareket edebiliriz diye böyle bir Çalıştay toplantısıyla hareket etmek istedik”.

“Uzlaşmacı ve sorun çözen başkan”

PATUYAB Yönetim Kurulu Başkanı ve Sürmeli Efes Hotel Genel Müdürü Ş.Sadun Alp de Selçuk Belediyesi’nin yeni yönetiminin böyle bir toplantı organize etmesinden duyduğunu memnuniyeti dile getirdi. Geçen 10-15 yıllık dönemde birçok sorun ve sıkıntımızı iletmemize rağmen çözüm ve çıkış yolları aranmadığını ve dikkate alınmadıklarını bildiren Alp “Ancak Sayın Zeynel Bakıcı, geldiği günden bugüne yapılacak işler noktasında hep yanımızda oldu. ‘Uzlaşmacı’, ‘birleştirici’, ‘ortak akıl’ ve sorun çözen’ mantığı ile yanımızda olduğunu bilmek çok güzel. Biz de her daim yanında olacağız” diye konuştu.
HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

Patuyapbaskan

TURIZM-CALISTAYI (2)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Öncelikle bu bölgedeki otellerin hepsinin Abc poliklinik ile sözleşme yapılması sağlanmalı…!!!

  2. anonim dedi ki:

    Sadun eski başkana sallamışsın ama, o heyetten hiç birşey olmaz. Ama siz yavaş yavaş oteller sağlık işlerini o heyette bulunan doktorların şirketine vermeye hazırlanın bu toplantıların amacı bu.

  3. anonim dedi ki:

    SİZDEN BİR ŞEY OLMAYACAĞINI 8 AYDA GÖSTERDİNİZ ZENGİNLER KULUBU MAŞALLAH SİZ ÖNCE 8 10 BALIKÇININ KAYIĞINI BAĞLAMAK İÇİN TAHTALARI NASIL NEDEN KIRDIRIP KALDITTINIZ ÖNCE ONU AÇIKLAYIN SONRA PAMUCAĞI UÇURUN

  4. Ömer Çelik dedi ki:

    30 yıldır selçukda bulunan aynı koltukta oturan ilçe turizm müdürü ne yapmış şimdiye kadar,Gökhan bey haric hepsinin söyledikleri faso fiso hayret Sema Sultan gelmemiş toplantıya belki gelmiştirde fotoğrafı yok..bu toplantıdan ne karar çıktı halka açıklarmısınız hep aynı kelimeler pamucak vb şöyle olacak böyle olacak hep cak cuk başka şey yok belediyenin bir turizm danışmanı yok diye bas bas bağırıyorum… turizm toplantısımı yapılıyor yoksa 5 çay’ı mı? size ilçemizi turizmde uçuracak adam ismi veriyorum halen adamla konuşmuyorsunuz gel kardeşim gönüllü yardım et demiyorsunuz İstanbulda tüm AK belediyeler adamın peşinde dediklerini yapıyorlar uçuyorlar adam elinizin altında siz konuşumuyorsunuz bile adamla ..neden çünkü adam adam gibi dik duran RTE çok iyi tanıdığı olduğu için…korkuyorsunuz ilçenin bir sürü ihalesini öğrenir RTE söyler diye .Siz Koray Yolcu vb yolunuza devam edin ilçemizi Koray Yolcu ve yandaşlarına yedirirsiniz

    1. Anonim dedi ki:

      Sen neyin kafasını yaşıyorsun arkadaş. Yukarıdaki haberden, Konuşmalardan, açıklamalardan bu yazdıklarını çıkardın. Belli ki bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlardansın. GÖKHAN Sengel e yalakalık yaptığına göre kimin tarafısın belli. Asıl sen ve senin zihniyetindeki yandaşların yemeye ve yedirmeye doyamadınız Selçuk’u. Şimdi bu adamlar sizlerin enkazınızı kaldırmaya Çalışıyor. Ticaret odası ile belediyenin Arasını bozmak için bir Sürü senaryolar üretip, ürettirip dedikodu yapmaktan başka bir işiniz yok. Kusura bakmayın artık Selçuk da fitne fesatçılık, ara bozucukuk, bölücülük prim yapmıyor. Hiçbirşey yapmadınız bari Çakma isimlerle Saçma sapan yorumlar yapmayın ya da yaptırmayın.

      1. Ömer Çelik dedi ki:

        sizde isminizi yazın benim ismim yazılı ,ben sizin kafanızı yaşamıyorum Selçuk turizm tarım ilçesi olduğu için buradan hep beraber aş iş kazanıyorsak tanıtımınında yapılması gerekiyor böyle toplantılarda fotoğraf çektirmekle değil Gökhan Bey hepsinden daha iyi turizm biliyor sorunlarını yaşıyor turizmci olduğu için hariç dedim Gökhan beyden aş iş mi istemişim sorun kendisine Anonim diye yazmakla olmuyor açıkca isminizi yazarsınız

  5. Anonim dedi ki:

    Pamucaktaki otellerin bütün sağlık turizm sözleşmelerini Bülent Cinel almıştır. Bunun için AKP li olmadı mı zaten..

  6. Anonim dedi ki:

    Her yıl bu toplantılarını yapan muhterem zevat Selçuk”taki turizm sorunlarını tartışacağınıza yanıbaşınızda duran 30 yıllık Turizm Müdürü Mehmet Falakalı yı önce sorguya çekin.Şimdiye kadar ne yapmış. Sadun ALP beyefendinin de yağlama yıkamalarına aldanmayın. En ufak hoşnutsuzluğunda sizi eşek arısı gibi sokar. Ayrıca PATUYAP a sorun bakalım neden hala Pamucak-KUŞADASI reklamlarında ısrarcılar.