site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Tuncay Özkan, İzmirli ilçe başkanlarıyla buluştu

Tuncay Özkan, İzmirli ilçe başkanlarıyla buluştu
03.11.2018
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, bugün İzmir Palas Otel’de ilçe başkanları ile bir araya geldi. Toplantı sonrası açıklamada bulunan Yücel, bu tip toplantıların il başkanlığı önderliğinde yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de yerel seçim süreci hızla devam ediyor. Dün İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır, Bedri Serter ve Kamil Okyay Sındır ile Ankara’da öğle yemeğinde buluşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, bugün de İzmir ilçe başkanları ile bir araya geldi.

İzmir Palas Otel’de gerçekleşen ve ilçe başkanlarının eksiksiz katılım gösterdiği zirve 3 saat sürdü. Toplantı sonrasında toplu fotoğraf çekiminin ardından Tuncay Özkan açıklama yapmazken, İl Başkanı Deniz Yücel ise dikkat çekici ifadeler kullandı.

Yücel, “Genel Başkan Yardımcımız Sayın Özkan’ın davetiyle bir araya geldik. Biz zaten ilçe başkanlaımızla böyle bir program yapmayı düşünüyorduk ama Seferihisar, Tire ve Karaburun’da atama bekleniyor. Onlar tamamlandıktan sonra düşünüyorduk. Tuncay Bey’in bu daveti üzerine mevcut ilçe başkanları ile bir araya geldik. Yerel seçimlerde partimizin başarıya ulaşması için iletişim ve koordinasyonun arttırılması için bir sohbet toplantısı yaptık. İlçe başkanlarımız, meclis üyesi ve belediye başkan adaylarının belirlenmesi hususunda görüşlerini paylaştılar.” dedi.

“ADAY ADAYLARI İLE BİR ARAYA GELECEĞİZ””

“Yeterli iletişim ve koordinasyon sağlanmazsa istediğimiz başarıyı sağlayamayız.” diyerek konuşmasına devam eden Yücel; “Özellikle şu hususu hatırlattık. Aday belirleme süreci bir örgüt görevi. Bu süreç il, ilçe başkanları ve genel merkezle birlikte yürütülecek bir süreç. Bütün aday adayları değerlidir. Hepsi görevi en iyi şekilde yapabilecek kişiler. Diğer aday adaylarından, aday gösterilmedikleri takdirde de gerekli çalışmaları yapmalarını bekliyoruz. Üzerlerine düşen görevleri yapacaklar. Aday adayları ile bir araya geleceğiz. Belli konularda hatırlatmalar yapacağız, uyarılarda bulunacağız. Parti başarısına zarar verecek eylemlerden kaçınmaları konsunda hatırlatmada bulunacağız. Bu görevler partimize ve ülkemize karşı görevlerimiz. Tüm arkadaşlarımızın bunun bilincinde olamsı gerek. Bunun bir vatan görevi olduğu bilinciyle hareket edilmesi gerekiyor. ” dedi.

Yücel ayrıca ilçelerde her aday adayına eşit mesafede olacak bir yönetim oluşturmak için uğraştıklarını ifade etti.

“EĞİLİM YOKLAMASINA SICAK BAKIYORUZ”

Ön seçim hakkında da değerlendirmede bulunan Yücel; “Hakim denetiminde ön seçim, seçimlere kısa süre kala yapıldıı için sıcak bakmıyoruz ama ilçelerde eğilim yoklamasına daha sıcak bakıyoruz.” dedi.

OLGUN ATİLLA YORUMU

Bornova Beleidye Başkanı Olgun Atila’nın düzenleyeceği toplantı hakkında da konuşan Yücel, “Sayın Atila’nın düzenlediği toplantı, Bornova İlçe Örgütü’nde belli kesimlerde rahatsızlık yaratmış. Ben kendisiyle de görüştüm, ilçe başkanımız da bilgilendirilmiş. Elbette, mevcut belediye başkanı yeniden aday adayı olabilir. Ama sebep adaylıkla ilgili değil. Bu hukuken de mümkün değil. Amacın belediyenin yapmış olduğu hizmetler ve bunlarla ilgili adayları bilgilendirmek olduğu bize söylendi. Yerel seçimlerde başarıyı arttırmak için belediyenin yaptıklarını bilmeleri gayet doğal, bu çalışmaları öneriyoruz.” dedi.

“İSİM ÖNERMEDİM”

Kaybedilen 8 ilçe ile ilgili Kılıçdaroğlu ile görüşen ve dosya sunan Yücel, bu görüşmeye ilişkin olarak; “Ben isim önermedim. Ilçelerin yapısı, mevcut durum seçim sonuçlarını karşılaştırarak birtakım tespitler yaptım. Kaybedilme nedenlerini tespit ettim, bu hataların tekrarlanmaması gerektiğini hatırlattım. Genel merkez ile il ve ilçelerde bulunanan iletişim eksikliğinden kaynaklandı bu durum. Biz bu ilçelerin hepsinde seçimi kazanacağız. Bu ilçelerde adayların erken açıklanması gerektiğinin altını çizdik” dedi.

“BU TİP TOPLANTILAR İL BAŞKANLIĞI ÖNDERLİĞİNDE YAPILMALI”

Örgütsel toplantıların il başkanı önderliğinde yapılmasının doğru olduğunu vurgulayan Yücel; “Bunu toplantıda da paylaştım. Tuncay Bey’in daveti samimi ve iyi niyetli bir davet. O yüzden tüm ilçe başkanlarımıza ben de davette bulundum ve katılmalarını istedim. Tuncay Bey bizim İzmir vekilimizdir. Ancak burada genel başkanımızı ve genel merkezi temsil eden il başkanıdır. Bizim bu konuda tereddütümüz yok. Onda da bir kafa karışıklığı ve tereddüt olmadığını düşünüyoruz. Ancak yine de bu tip organizasyonlarda örgütün hassasiyetine dikkat etmemiz gerekiyor. Hedefimiz 30 ilçe. Buna ulaşmak için gereken her şeyi yapacapız. Basın ve halkla ilişkilerden sorumlu olsa dahi, bizim genel başkan yardımcımız ve İzmir vekilimizdir.” dedi.
Cansu Temir Aksu – Ben TV

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.