site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Tüm Kanalların Frekansları Değişti

Tüm Kanalların Frekansları Değişti
18.09.2014
A+
A-

turksat 1

Türksat 4A Yeni Uydusu İle Tüm Kanalların Frekansları Değişti İşte Kanalların Yeni Frekans Listesi..

Türksat 4A’ya geçiş yapacak televizyon ve radyo yayınlarının frekans değişiklikleri, bu gece yarısı gerçekleştirildi.

Türksat 2A haberleşme uydusunun ömrü 2016’nın başında tamamlanacağından, söz konusu uydu üzerindeki yayınlar, Türksat 4A’ya aktarıldı.

Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyecek.

Yeni uydu alıcısı alacak kullanıcıların TKGS ile uyumlu uydu alıcılarını tercih etmeleri tavsiye ediliyor.

TKGS uyumlu uydu alıcılarının listesine, kurumun internet sitesi “www.turksat.com.tr/tr/turksat-kanal-guncelleme-sistemi” üzerindenulaşılabilecek.

Yeni kanallarla Türksat uyduları üzerindeki televizyon kanal sayısı 500’ün üzerine çıkacak.

Diğer uydu alıcıları için ise 11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 sembol oranı, FEC ¾ veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 sembol oranı ve FEC 5/6 değerleri girilerek “şebeke taraması” yapılacak.

Türksat 4A haberleşme uydusu, 42 derece doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uydularıyla) hizmet vereceğinden, uydu üzerindeki yayınları izlemek için ek bir antene ihtiyaç olmadığı gibi mevcut anten ayarlarında da herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek bulunmuyor.

Yeni uydularıyla bölgesindeki liderliğini güçlendiren Türksat, 42 derece yörüngesinde kullanıcılara daha fazla televizyon ve radyo kanalı izleme imkanı sunuyor.

AYAR NASIL YAPILACAK?

Yeni Türksat 4A uydusu bugün sabaha karşı devreye girerken yeni frekans düzenlemeleri ile radyo ve televizyonların yayınlarının büyük bölümü bu uydu üzerinden aktarılacak. Turksat A.Ş. halen 429 olan televizyon kanalı sayısının 500’e yaklaşacağını açıkladı. Kullanıcıların ayarlamalı Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyeceği, yüksek çözünürlüklü HD (High-Definition) yayınların ancak uygun cihazlarla mümkün olabileceği belirtildi.

“ŞEBEKE TARAMASI”

Kanalların taratılmasında 11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 Sembol Oranı, FEC 3/4 veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerlerinin kanal tarama menüsünden girilerek ‘Şebeke Taraması’ yapılması gerektiği vurgulandı. Türksat 4A haberleşme uydusu, 42 derece Doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uyduları ile birlikte) hizmet verecek.

YENİ LİSTE RESMİ SİTEDE

Turksat uydusu üzerinden bir bölümü HD çözünürlüklü yeni yayınlar da devreye girecek. Turksat A.Ş.’nin web sayfasında kanalların hangi frekanslardan yayınını sürdüreceği liste halinde yayınlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.