site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Tüm İnternet Yazışmalarınız İzlenebilir

Tüm İnternet Yazışmalarınız İzlenebilir
13.10.2013
A+
A-

internet-yazismalariniz

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK), mahkeme kararı olmaksızın Türkiye’deki tüm internet, yazılı, sözlü, görüntülü iletişim trafiğinin izlenmesine ilişkin karar aldığı ortaya çıktı.

Bundan sonra her türlü yazılı, sözlü, görüntülü iletişim ve internet trafiği mahkeme kararı olmaksızın izlenecek.

Reyhanlı gerekçe gösterildi
Cumhuriyet’ten İlhan Taşçı’nın haberine göre, iletişim trafiğini iletmeyen işletmecilerin yetkilerinin iptalini de kapsayan karara gerekçe olarak ise, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleşen patlama gösterildi. Geçen ay ABD’de ortaya çıkan ve onlarca Avrupa ülkesinin tepkisine neden olan Ulusal Güvenlik Kurumu’nun (NSA) herkesin iletişim trafiğini izlediği kontrol mekanizmasının benzeri için Türkiye’de de çarpıcı bir adım atıldığı anlaşıldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nun 18 Temmuz 2013 tarihli “2013/DK-TİB/401” sayılı “STH İşletmecilerinin Trafikleri” konulu kararıyla, Türkiye’nin iletişimininbir havuzda toplanması benimsendi. Kararda, “kolluk ve güvenlik birimleri tarafından uzun süredir ısrarla” sabit telefon hattı işletmecilerine ait tüm yurtdışı giriş ve çıkış trafiklerinin yönlendirilmesi ve takip altına alınmasını istediği bilgisine yer verildi. Kararın alınmasına gerekçe olarak ise Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan patlama gösterildi. “STH işletmecileri üzerinden geçen trafiğin alınamamasından dolayı istihbarat zaafiyetlerinin yaşanmaması için gerekli önlemlerin derhal alınması”nı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın istediğine işaret edildi. İstemi değerlendiren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, STH işletmecileri tarafından tüm POP noktalarına ait trafiğin “Başkanlık Ankara lokasyonunun IP protokolü üzerinden noktadan noktaya özel hatlar ile teslim etmesi”ni kararlaştırdı. BTK’nin kararı uyarınca iletişim trafiğini IP portokolü üzerinden noktadan noktaya özel hatlar ile teslim etmeyen şirketler hakkında idari para cezası uygulanacak. Bu belirlemelere karşın gerekli altyapı kurmayan şirketlerin yetkilendirmeleri iptal edilecek. BTK, iptal konusunda şirketlerin bilgilendirilmesini de karar altına aldı. BTK, “STH işletmecilerine gönderilen kurum yazılarının, işletmeci tarafından kuruma bildirilen resmi adrese ulaşmaması halinin devamı durumunda yetkilendirmelerinin iptaline ilişkin Yetkilendirme Dairesi Başkanlığı koordinatörlüğünde bir düzenleme çalışmasının yürütülmesi” konusunda da karar verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.