site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

TÜİK açıkladı: İzmir’in yaşam endeksi!

TÜİK açıkladı: İzmir’in yaşam endeksi!
22.01.2016
A+
A-

TÜİK ‘İllerde Yaşam Endeksi’ni açıkladı. İzmir, gelir ve servet sıralamasında üçüncü, altyapı hizmetlerine erişim konusunda ise ikinci sırada yer aldı.

TÜİK, ‘İllerde Yaşam Endeksi’ çalışmasıyla ilk defa vatandaşların yaşam kalitesini şehirler bazında ölçmeye yönelik bir çalışma yaptı.

Konut, çalışma hayatı, gelir ve servet, sağlık, eğitim, çevre, güvenlik, sivil katılım, alt yapı hizmetlerine erişim, sosyal yaşam ve yaşam memnuniyeti olmak üzere 11 başlığı kapsayan çalışmada 41 gösterge incelendi. Yaşam endeksinde en yüksek değeri Isparta alırken, Muş en düşük endeks değerini aldı.
İllerdeki yaşamın tüm boyutlarıyla izlenmesi ve iyileştirilmesi amacıyla yapılan çalışmada, İzmir, gelir ve servet sıralamasında üçüncü, altyapı hizmetlerine erişim başlığında ise ikinci sırada yer aldı.

İZMİR GELİR VE SERVETTE ÜÇÜNCÜ, ALTYAPIYA ERİŞİMDE İKİNCİ!

Kişilerin temel ihtiyaçlarını karşılama, ekonomik ve kişisel risklere karşı korunma imkanı sunan gelir ve servet boyutunda İzmir üçüncü oldu.

Altyapı hizmetlerine erişebilme kapasitesi ve memnuniyetini göstermesi açısından yaşam kalitesinin önemli bir boyutunu temsil eden altyapı hizmetlerine erişimde ise, İzmir ikinci sırada yer aldı.
Yeşim YAVUZER / EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.