site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Trifokal Lensler Kataraktta Başarılı Sonuçlar Veriyor

Trifokal Lensler Kataraktta Başarılı Sonuçlar Veriyor
12.12.2016
A+
A-

Gözde İzmir Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İsmail Dik, akıllı lens olarak tabir edilen ve son teknolojiyle üretilen trifokal lenslerin uzak, orta ve yakın mesafede görüş konforu sağladığını söyledi.

Dik, “Son 3 yıldır dünyayla birlikte Türkiye’de de kullanımı yaygınlaşan trifokal lensler katarakt hastalarının genelinde uygulanıyor” dedi.

Bu lenslerle birlikte birkaç gözlüğü aynı anda kullanan hastaların gözlüklerden kurtulduğunu kaydeden eden Op. Dr. Dik, “İleri yaşla birlikte görülen katarakt, sıklıkla karşımıza çıkıyor. Trifokal lensler görüş konforu sağladığı için genç yaşlarda da kullanılabiliyor. Katarakt, doğuştan, metabolik hastalıklar nedeniyle veya travma sonrasında da oluşabiliyor. Operasyon, damla kullanılarak, lokal anesteziyle 5 – 10 dakika içinde tamamlanıyor. Ameliyat sonrası göz kapanmıyor. Hasta operasyonun ardından normal yaşantısına dönebiliyor. Trifokal lenslerle eskiye göre çok daha başarılı sonuçlar elde ediyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de de üretimine başlanan trifokal lenslerin bu konuda deneyim sahibi uzman hekimler tarafından uygulanması gerektiğine dikkat çeken Op. Dr İsmail Dik, Türkiye’deki göz doktorlarının sürekli gelişen teknolojiyi ve yenilikleri yakından takip ettiklerini ve dünya standartlarında operasyonlar yapabildiklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.