site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Traktör İle Dünya Turu Atan Koreli Çiftçi Selçuk’ta

Traktör İle Dünya Turu Atan Koreli Çiftçi Selçuk’ta
18.07.2012
A+
A-

Dünyada çiftçilerin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla 3 ay önce Güney Kore’den traktörüyle dünya turuna çıkan 29 yaşındaki çiftçi Kitae Kang Selçuk’a ulaştı.

Çiftçi bir ailenin çocuğu olan Kang, Türkiye ile Güney Kore arasındaki dostluğu da pekiştirmek amacıyla 27 Haziran’da Edirne’den Türkiye’ye giriş yaptı. Geçen 3 haftalık süreç içerisinde sponsor firma tarafından verilen yeni traktörle İstanbul, Bursa, Balıkesir, Manisa’yı gezen Kang’in, yeni durağı Selçuk oldu.  Türkiye’den Güney Kore’ye kadar traktör kullanarak seyahat etmeyi planlayan Kitae Kang Selçuk’ta  iki gün kalacak.

Turuna 27 Haziran’da Edirne’den başlayan Kang, Türkiye’de 3 ay boyunca sürmesi planlanan seyahat süresince değerli Türk çiftlerinden yerel tarım uygulamaları hakkında bilgiler alacak. Çiftlieri Güney Kore’ye özgü el sanatları ve giysiler ile tanıştıracak. 29 yaşandaki Kang, ailesinin çiftçilik ile uğraştığını Türkiye ile Kore dost ülke olduğu için turlarına Türkiye’den başladığını söyledi.

Selçuk’ta iki gün kalacağını söyleyen Kitae Kang iki gün boyunca hem tarihi ve turistik yerleri gezeceğim hem de burada ki çiftçilerle buluşmak istiyorum. Kore’den Selçuk’a daha önce bir çok arkadaşının geldiğini ve Selçuk’un Kore de bilindiğini söyleyen Kang; Selçuk’un çok önemli tarihi değeri olduğunu ve geçmişte bir çok kültüre, medeniyete Selçuk’un ev sahipliği yaptığını bildiğini söyledi.

Selçuk’ta Kebab House(Mehmet & Alibaba)’ta akşam yemeğini yiyen Kitae Kang Türk yemeklerini çok sevdiğini söyledi.

Dört ay boyunca Türkiye’deki çeşitli illeri gezerek Türk tarım uygulamalarını öğreneceğini anlatan Kang, ayrıca çiftçilerin sıkıntılarını da dinleyeceğini söyledi. Kang, “Çiftçilik, baba mesleği. Ancak, günümüzde çiftçilikten fazla para kazanamıyoruz. Çünkü çiftçilerin yaşadıkları sıkıntılar gündeme gelmiyor. Ben de bunu gündeme taşımak için dünya turuna çıktım. Gittiğim her yerde çiftçilerimize sahip çıkın çağrısında bulunuyorum. Belki bu bir eylem gibi görünebilir. Ancak, ben buna ‘Dünya turu’ diyorum” dedi.

Türk insanının çok nazik ve yardımsever olduğunu söyleyen Koreli Çiftçi Kitae Kang; Günde an az 10 çay, 5 soda ve daha bir çok içecek ve yiyeceği Türk insanının kendisine ikram ettiğini söyleyen Koreli Çiftçi Selçuk’tan sonra Aydın, Denizli, Afyon ve Ankara’ya gideceğini Kang, “Hedefim Tarım Bakanlığı’nı ziyaret etmek. Umarım beni misafir ederler. Amacım sadece dünyada çiftçinin yaşadığı sıkıntıları Türkiye’de de yetkililere anlatabilmek” dedi.

Türkiye turunu Kars’ta bitirecek olan Kitae Kang, Kars’tan İstanbul’a uçakla dönecek. Türkiye’den sonra ki durağının ise 4 ay sürecek olan Traktör ile Çin seyahati olduğu söyledi.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    severim deliyii

  2. selcuklu dedi ki:

    allahın delileri nerden cıkıyo bunlar….adam tıraktorle cıkmıs..dunya turuna ….biz yabiz …..belevini gecemiyoz…tatil icin ….yazık ..