site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Torbalı’nın İZBAN Hayali gerçek oluyor

Torbalı’nın İZBAN Hayali gerçek oluyor
18.12.2015
A+
A-

Daha önce TCDD tarafından iki defa dizel trenle test edilen İZBAN hattında, ilk defa elektrikli trenle bir test sürüşü gerçekleştirildi. İlk test sorunsuz geçti. Test sürüşlerinden sonra resmen yolcu taşınacak.

TORBALILILARIN yıllardır merakla beklediği İZBAN hattında sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl bitirilmesi hedeflenen fakat elektrifikasyon sisteminde yaşanan hırsızlıklar, aksamalar nedeniyle bir türlü devreye alınmayan hatta çalışmaların büyük bir kısmı tamamlanmıştı. Dün de Cumaovası’ndan başlayıp Torbalı’ya kadar devam eden bir test sürüsü gerçekleştirildi. Daha önce iki defa TCDD treniyle yapılan test sürüşlerinin ardından ilk kez İZBAN treni deneme sürüşünü gerçekleştirdi. Dur kalk yaparak test edilen sürüşte hiçbir aksamanın olmadığı ifade edildi. Öte yandan Torbalı hattında ilk kez elektrikli tren kullanıldı. Daha önce Devlet Demiryolları tarafından kullanılan trenlerin dizel olduğu öğrenildi.

TARİH AÇIKLANACAK

İZBAN’da artık resmen sona gelindi. Daha önce TCDD tarafından iki kere dizel trenle test sürüşü gerçekleşen Torbalı hattında dün ilk defa İZBAN tarafından test sürüşü gerçekleşti. İki trenle gerçekleşen test sürüşü iki ayrı hat üzerinde gerçekleşti. Dur kalk yapılarak yapılan seferlerde herhangi bir aksaklığın olmadığı öğrenildi. TCDD ve İZBAN üst düzey yetkililerin de bulunduğu test sürüşüne 8 tane de makinist görev aldı. İZBAN yetkililerinden alınan bilgilere göre test sürüşlerinin 15 gün boyunca devam edeceği öğrenildi. Kapalı sinyallerle gerçekleşen test sürüşü ile ilgili bilgi veren yetkililer, “İZBAN’ın yaptığı ilk test sürüşünde herhangi büyük bir aksaklık görülmedi. İZBAN çalışmalarını bitirdi. TCDD’nin ufak sinyal işleri kaldı. Ocak ayında seferlerin başlaması için herhangi bir eksiklik yok. TCDD’den tarih bekleyeceğiz” diye belirtti.
Kaynak. buyuktorbali.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.