site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Torbalı’dan İzmir 25 dakika

Torbalı’dan İzmir 25 dakika
13.01.2016
A+
A-

Bu ay içinde seferlere başlamak için hazırlıklarını sürdüren İZBAN’da Torbalı için tahmini varış süreleri belirlendi. Buna göre Torbalılılar, 25 dakikada İzmir’de olacak

TÜRKİYE’NİN en büyük toplu taşıma projelerinden olan İZBAN’da son hazırlıklar yapılıyor. Daha önce defalarca test sürüşünün yapıldığı hat ile ilgili çalışmalar kısa süre içerisinde tamamlanacak. Ocak ayının son günlerinde seferlerine başlayacak olan İZBAN ile ilgili en çok merak edilen hususlardan biri de tahmini varış süreleri. Üç aşağı beş yukarı hesaplanan tahmini sürelere göre Torbalı’dan İzmir’e gitmek isteyen bir vatandaş bunun için sadece 25 dakika yolculuk yapacak. Torbalı Cumaovası, 15 dakika hesaplanırken, Gaziemir 25, Alsancak ise 48 dakika olarak hesaplandı. Son durak olan Aliağa’ya ise 101 dakikada gidilecek. Toplu taşıma yoluyla Alsancak’a gitmek isteyen bir vatandaş 2 saati aşkın sürede 2 ayrı otobüs değiştirirken, şimdi tek ulaşım aracıyla 48 dakikada Alsancak’ta olacak.

2,75 LİRAYA ALİĞA’YA KADAR ULAŞIM

TORBALILILARIN yıllardır merakla beklediği İZBAN hattında sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl bitirilmesi hedeflenen fakat elektrifikasyon sisteminde yaşanan hırsızlıklar, aksamalar nedeniyle bir türlü devreye alınmayan hatta çalışmaların büyük bir kısmı tamamlanmıştı. Son olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Cumaovası’ndan başlayıp Torbalı’ya kadar devam eden bir test sürüşü gerçekleştirmiş, seferlerin ocak ayının son günlerinde başlayacağını müjdelemişti. Daha önce iki defa TCDD treniyle yapılan test sürüşlerinin ardından İZBAN treni de deneme sürüşünü gerçekleştirmiş hiç aksama meydana gelmemişti. Torbalı için son hazırlıkların yapıldığı İZBAN hattında, sefer süreleri de kesinleşti. Torbalı ile Gaziemir arasındaki mesafe İZBAN’la 25 dakika olarak hesaplandı. Alsancak’a gitmek isteyen bir Torbalılı 48 dakika’da Alsancak’ta olabilecek. Torbalılı İZBAN ile birlikte, Cumavoası, Havaalanı, Gaziemir, Alsancak, Bayraklı, Karşıyaka, Menemen ve Aliağa gibi önemli merkezlere çok kısa sürede sadece 2,75 liraya gidecek.

TARİH AÇIKLANACAK

Test sürüşlerinin ara ara devam edeceği yetkililerce belirtilirken, bu sürelerin tahmini olduğu, hesaplamaların yapıldığı ifade edildi. Yıllardır beklenen, Torbalı’da yatırımların artırılmasına neden olan İZBAN için sefer tarihi henüz netleşmezken, TCDD ve İZBAN yetkililerinin sürekli irtibat ve toplantı halinde oldukları söylendi. Yetkililer, test sürüşleri ve seferler ile ilgili “İZBAN’ın yaptığı ilk test sürüşünde herhangi büyük bir aksaklık görülmedi. İZBAN çalışmalarını bitirdi. TCDD’nin ufak sinyal işleri kaldı. Ocak sonunda seferlerin başlaması için herhangi bir eksiklik yok. TCDD’den tarih bekliyoruz” diye belirtti.
İbrahim DANIŞ-buyuktorbali.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.