site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Torbalı’da üreticinin domates umudu

Torbalı’da üreticinin domates umudu
30.06.2019
A+
A-

Torbalı Ziraat Odası Yılmaz Girgin, ilçede bu yıl domateste hastalık olmadığı, verimin yüksek beklendiği belirtti.

Girgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl 44 bin 810 dekar arazide domates tarımı yapıldığını ancak tuta zararlısı ve mildiyö hastalığı nedeniyle verimin oldukça düşük gerçekleştiğini, bu sene ise yaklaşık 30 bin dekar araziye domates ekildiğini ifade etti.

Bu yıl üreticinin aldığı tedbirler sayesinde hastalığın görülmediğini dile getiren Girgin, “Domates üreticisi bu sezon hastalıklara karşı yapılan uyarıları dikkate alarak bilinçlendi. Şu ana kadar hastalığın izine rastlamadık. Sadece Subaşı ve Kırbaş mahalleleri arasındaki domates ekili arazilerde dolu nedeniyle küçük çapta bir zarar meydana geldi. Onun dışında herhangi bir sorun yok.” dedi.

Girgin, domates hasadının 10 Temmuz’da başlayacağını da ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.