site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Torbalı’da Ramazan Sokağı

Torbalı’da Ramazan Sokağı
06.06.2016
A+
A-

Torbalı Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla bu sene üçüncü kez açılan Ramazan Sokağı ilk akşamdan yoğun ilgiyle karşılaştı.

Torbalı Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla bu sene üçüncü kez açılan Ramazan Sokağı, ilk akşamdan yoğun ilgiyle karşılaştı. İlçede yaşayan binlerce kişi Ramazan Sokağı’na akın etti.

Ertuğrul Mahallesi Abdülhamit Caddesi üzerinde açılan Ramazan Sokağı 400 metre uzunluğa ve altı metre genişliğe sahip. Sokakta çeşitli ürünlerin satıldığı ve sergilendiği tam 57 adet portatif dükkan bulunuyor. Ramazan ayı boyunca açık kalacak olan sokakta elektrikle çalışan ve sürekli dönen 6 metre boyunda 4 adet ışıklı semazen maketi de yer alıyor. Eğlenceye dönük çeşitli aktivitelerin de bulunduğu Ramazan Sokağı Ramazan Sokağı’nda ney dinletisi ve canlı müzik performansı da var.

BAŞKAN GÖRMEZ, “DAYANIŞMA, HOŞGÖRÜ, YARDIMLAŞMADA ZİRVE YAPALIM”

Ramazan Sokağı’nın açılış kurdelesini kesen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Ramazan ayının anlam ve önemine değinerek; “Komşularımızla, akrabalarımızla, bulunduğumuz mahallenin, yaşadığımız apartmanın, sokağımızdaki yaşlının çevremizde her kim varsa, lütfen ilgilenin. Bazen sıcak bir gülümseme, bir selam, bazen bir kase çorba, bir ekmek pide, komşunuzla paylaşacağınız bir tabak yemek çok şeyi ifade eder. Özellikle yaşlılarımız, yardıma, ilgiye muhtaç vatandaşlarımızın yalnızlıklarını giderelim. Ramazan ayı aynı zamanda sosyal dayanışmanın, yardımlaşmanın, bir ve birlik içinde olmanın, kendini yenilenmenin de aydır, müjdecisidir” şeklinde konuştu.

RAMAZAN SOKAĞIMIZ HOŞGÖRÜNÜN VE SOSYAL BULUŞMANIN MERKEZİDİR

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü “ Bu sene 3.kez düzenlediğimiz Ramazan Sokağı artık geleneksel hale geldi. Geçen sene daha başka bir yerde ve daha küçük bir alandaydı. Bu sene Ramazan Sokağı, Torbalı’nın en uzun caddelerinden birisine misafir oldu. Hep: “nerede o eski Ramazanlar” diyoruz ya ,işte bu capcanlı ve rengarenk Ramazan Sokağı sayesinde Torbalı’da eski ramazanlara olan hasret bir nebze olsun dinecek. Ramazan’ı her akşam bayram tadında yaşayacağız.” dedi.

Alanda bulunan yüzlerce kişi açılış öncesi, İlçe Müftüsü Semih Keskin’in yaptığı duaya iştirak etti. Duadan sonra açılışı gerçekleştirilen Ramazan Sokağı ilk akşam olmasına rağmen Torbalı halkından yoğun ilgi gördü. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez eşi Arzu Görmez ile birlikte Ramazan Sokağı’nı gezip halkla sohbet etti.
Kaynak: egedesonsoz.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.