site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Torbalı Tıp Merkezi’nde ‘Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı’ göreve başladı

Torbalı Tıp Merkezi’nde ‘Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı’ göreve başladı
02.08.2016
A+
A-

Geçtiğimiz aylarda İzmir-Aydın asfaltı Metropolis Otel yanındaki yeni yerine taşınan Torbalı Tıp Merkezi’nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı göreve başladı. 26 yıllık hekim olan Dr. Lütfiye Akalın, daha önce Ankara Eskişehir, Malatya’da görev yaptıktan sonra İzmir Torbalı’nın yükselen değeri Torbalı Tıp Merkezi’nde göreve başladı. Dr. Akalın, Torbalı Tıp Merkezi’nde tüm romatizmal eklem hastalıkları, boyun-bel fıtığı, eklem kireçlenmeleri, sinir sistemi hastalıkları, ortopedik rahatsızlıklar, ameliyat sonrası boyun-bel fıtığı rehalitasyonu, kısmi iskelet sistemi hastalıkları gibi birçok hastalığı tedavi edecek. Deneyimli doktor, göreve başladığı 2 haftada Torbalılıların en çok boyun-bel fıtığı ve kireçlenme hastalıklarını tedavi ettirmek için kendisine geldiğini söyledi.

KLİMALAR DİKKATSİZ VE YANLIŞ KULLANILMASI DURUMUNDA HASTALIKLARA YOL AÇIYOR

Ayağının tozuyla açıklama yapan Torbalı Tıp Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Lütfiye Akalın, yaz aylarında artan sıcaklıklar nedeniyle serinlemek için ev, işyeri ve araçlarda kullanılan klimaların dikkatsiz ve yanlış kullanılması durumunda yol açtığı hastalıklar hakkında bilgi verdi. Klimanın bilinçsiz kullanımı kas ağrıları başta olmak üzere tutulmalara, enfeksiyon hastalıklarına ve alerjik reaksiyonlara yol açabileceğine dikkat çeken Dr. Akalın, “Klima kullanımında dikkat edilmesi gereken faktörlerin başında soğuk havanın sürekli aynı yönden gelmemesi ve ortama geniş yelpaze olarak dağılması sağlık açısından oldukça önemli. Sıcak havadan klimalı ortama girince vücudumuzda aniden buharlaşma meydana geliyor. Bu da bel ve boyun kaslarında tutulma ve ağrıya neden olmaktadır. Özellikle kas-iskelet sistemi ağrıları ön plana çıkabilir. Klimanın doğrudan üzerimize üflediği ortamlarda ciddi ağrılar oluşabilir Klimaların hava üfleyen kanallarını üzerinize doğru çevirmekten kaçının ve sıcak ortamdan birden bire çok soğuk ortama geçmeyin. Dışarıda sıcaklık 40 derece ise klimanın 29 – 30 santigrat derecede çalıştırılması gerekiyor. Kişi bu şekilde kendini istenmeyen kas tutulmalarından ve şiddetli ağrılardan koruyabiliyor” dedi.

AĞRILARA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Boyun ve sırt ağrısı şikayeti ile hekime başvuran hastalarda ihtiyaç duyulması halinde medikal tedavi, egzersiz tedavisi veya fizik tedavi programlarının uygulanması gerektiğini vurgulayan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Akalın, “Yaz aylarında klimaya bağlı kas tutulmalarının sık sık tekrarlanması sonucunda ortaya çıkan rahatsızlık kronikleşerek yıllar boyu süren ağrılara davetiye çıkarmaktadır. Birkaç günlük hızlı fizik tedavi programları olabildiği gibi kas ağrılarının kronikleşmesi durumunda daha uzun süreli ve kapsamlı programlar gerekmektedir. Hastanın fiziki yapısı ve kondisyonuna göre verilecek çeşitli egzersizler, ağrıyı azaltıp hafifleterek, kasların güçlenmesini sağlarken, kişinin hareket kabiliyetini artırıyor. Fizik tedavi ve egzersizlerin yanı sıra hastaya medikal tedavi de uygulanabilir. Bunun sonucunda kas gevşetici ve ağrı kesici ilaçlar, semptomları düzelterek hastanın hareket kabiliyetini kolaylaştırır” diye konuştu.

torbali_tip_rehabilatasyon

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.