site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Toplumun Zekasını Hafife Almayın

Toplumun Zekasını Hafife Almayın
06.11.2013
A+
A-

vefa-ulgur

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür yaklaşan seçim sürecinde herkesin toplumun hafızasını ciddiye alarak hareket etmesini istedi. Başkan Ülgür ayrıca yaşamın her alanında görev yapan belediye çalışanlarının teşekkürü hak ettiğine vurgu yaptı.

Selçuk Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı yapıldı. Meclis sonunda konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “Selçuk halkına 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine gösterdiği geniş katılımdan dolayı teşekkür etti.

“HESAPLAŞMA SÜRECİ VAR”
Başkan Ülgür, “Türkiye’de toplum Cumhuriyet ve onun temel değerleri ile ilgili olarak giderek hassaslaşıyor.  Bu temel değerleri değiştirmeye yönelik çok açık niyetler kamuoyuna yansıyor. Dış güçlerin de katkısı ile ilerleyen bu süreçte (Atatürk resimleri duvarlardan kaldırılsın, andımız yasaklansın, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okunmasın) gibi konular giderek daha öne çıkarılıyor. Yurt içi ve yurt dışı kaynaklardan Türkiye Cumhuriyeti’nin değerleri, özellikle laik, demokratik, hukuk devleti tartışmaya açılmaya çalışılıyor. Farklı dillerden, farklı dinlerden, farklı mezheplerden insanların aynı cephede savaşarak kanıyla canıyla kurduğu laik, demokratik cumhuriyet yaralanmaya çalışılıyor. Türkiye’de ciddi bir hesaplaşma süreci yaşanıyor. Toplum bir taraftan Cumhuriyetin değerlerine ciddi bir biçimde sahip çıkarken bazı çevreler de Cumhuriyet’in temel değerlerinin tasfiye edilmesi için dış güçlerle iş birliği içinde çalışıyor. İçimizden bazı insanlar bunun doğru olduğuna inanıyor. Bazı insanlar da bunun doğru olduğuna inanmasa da bir takım kişisel çıkarları için Cumhuriyet karşıtı cephede saf tutuyor. Kimisi ucuz kredi alabilmek için saf tutuyor, kimisi ekonomik teşvik alabilmek, kimisi ise aday olabilmek için. İşte böyle bir ortamda Selçuk’a yakışan bir 29 Ekim yaşadık. Yaşlısıyla, genciyle, kadını, erkeği, çocuğuyla 29 Ekim kutlamalarında alanları dolduran ve Cumhuriyet sevdasını haykıran tüm Selçuk halkına çok teşekkür ediyorum” dedi.

“HASSASİYETLER ÖNEMLİ”
Başkan Ülgür konuşmasında ayrıca seçim sürecine girilmesine bağlı olarak yaşananlarla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Bu sürecin olabildiğince özenli ve topluma faydalı olacak biçimde geçirilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Ülgür “Bu konuda basına da önemli görevler düşüyor. Ve bu görevler yapılırken bazen toplumun hassasiyetlerine dikkat edilmiyor. Hatta bu zaman zaman öyle ölçülere varıyor ki toplumun zekâsı ile alay ediliyor adeta. Son olarak yerel bir basın organında çıkan habere bakıyorum. (Başkan krallığını ilan etti) diyor. Şimdi bu belediye başkanı traktöre biner tarlaya gider. Babası 78 yaşında, köyde iki oda bir mutfak bir evde yaşar. Kardeşi sabah 4’te kalkar, süt toplamaya çıkar. Yengesi dükkânda yumurta satar. Toplumun hafızasında bunlar. Siz bu adamı çıkar kral diye yazarsanız toplumun hafızası ile alay ediyor olursunuz. İnanmazlar size. Yani oraya yazmakla bunlar öyle olmaz. Yarın mahcup ederler sizi. Sonra bir başka basın mensubu onlarca hastanın ortasında (Ya bu belediye başkanı da adam gibi bir arazi vermedi bu hastaneye. Yepyeni hastane yapacaklardı) diyor. Gazeteci misin, siyasetçi mi? İyi de sayın basın mensubu, bu devletin parası yok mu? Belediye mi verecek herkese yeri. Bu devletin hastane yeri alacak 2 milyon lirası yoksa Sağlık Bakanlığı’nın Selçuk’taki tüm hizmetlerini biz yapmaya hazırız. Biz nerden bulacağız bu kadar yeri. Şurada küçük bir ilçeyiz” diye konuştu.

“BAHÇELİ EV VİLLA OLDU”
Basında çıkan başka bazı haberleri de değerlendiren Başkan Ülgür “Eski meclis üyemize elektrik vermişiz. Arkasındayım sonuna kadar. Birincisi kendisi bizim kiracımız. İkincisi bizden başka elektrik alabileceği yer yok. Çünkü oraya enerji taşıyan hatları bizim makinelerimiz koparmış. Malzeme bekliyoruz. Adamın yanında 40 kişi çalışıyor. Bizden aldığı elektrikle de sadece kapılarını açıyor. Çünkü kepenkleri elektrikli. Evim bahçeli diye villa oldu. Ne büyük adammışım ben, villam oldu. Teşekkür ederim yazanlara, çizenlere. Ama bütün bunlar toplumun hafızasında. Ben gocunmam bunlardan. Ama birazcık vicdanınız varsa ki bunu sadece basın mensuplarına değil, burada bulunan herkese söylüyorum. Selçuk’ta üreten tek kurum var o da belediye. Denizin altındaki balık yuvasından da belediye çıkıyor, Çamlık’ta ki arazi yollarında da belediye var, Kireççili’de ki susuz köye su götüren de belediye, Antalya’daki fuarda Selçuk’u temsil eden de belediye, Yugoslavya’da, Yunanistan’da,  Makedonya’da, Güneydoğu’da Selçukluların köklerini araştıran da belediye, İstasyon Meydanı düzenlemesi ile şehircilik ödülü alan da. Şu belediye binasına girdiğinizde her taraf pırıl pırıl. Sayılıdır böyle belediye. Bazen de teşekkür edin. Belediye çalışanlarının buna ihtiyacı var. Bir müteahhittin bir işi olmasa ortalık kopuyor. 100 işinin 99’u 1 haftada bitti. Bir tanesi olmadı diye niye yaygara koparıyorsun?” diye sordu.

“ARKADAN ATEŞ ETMEYİN”
“Şimdi yazan, çizen köşe yazarlarına, gazete sahiplerine söylüyorum. Hatta oturduğu yerden atıp tutan kamu görevlilerine söylüyorum. Hodri meydan. Seçim var. Saha burada, ben buradayım. Meclis üyesi adayı olun. Belediye başkanı adayı olun. Öyle öne bir gazete koyup arkadan ateş ederek değil. Gazetelere para karşılığı ısmarlama haberler yaptırıp sonrada o gazeteleri parti genel merkezlerine göndermek hiç bir siyasetçiye yakışmaz. Kamunun zırhına bürünüp arkadan ateş etmeyin” diyen Başkan Ülgür “ Herkesten rica ediyorum. Eleştirilerini yaparken bizim ve toplumun zekâsı ile alay etmesinler yarın utanırlar. Bu ilçe sadece Cumhuriyet Halk Partililerin değil hepimizin. Yaşama dair ne varsa bu ilçede Cumhuriyet Halk Partililer yapıyor, üzülüyorum buna. Selçuk Belediyesi adına herkesten ricam, moral bozacak işler yapmayın” dedi.  Başkan Hüseyin Vefa Ülgür “Basın gerçekten değerli bir iş yapmak istiyorsa adayları konuştursun. Yarın bu kente belediye başkanı olmak isteyenlerin kente, insana, yaşama, imara, çevreye, ekonomiye bakışını merak ediyoruz” diye konuştu.
Selçuk Belediyesi Basın Bürosu

YORUMLAR
  1. Aydın dedi ki:

    Vefa Başkanın her sözünü yürekten destekliyorum. Gerçekten yeter artık siyasetçiler siyaseti düzgün yapsınlar. Birbirlerine iftira atmasınlar. Projelerini açıklayıp bizlerden öyle oy istesinler. yapılan hizmetleri yok saymayıp, kendilerinin bu hizmetlere ekleyecekleri ne varsa onu söylesinler.

  2. Stuka dedi ki:

    yeter artık. çekilin de Selçuk da sinerji yaratın sayın başkan 🙂

  3. SELÇUKLU dedi ki:

    başkan kendi ağzıyla söylemiş zaten KÜÇÜK BİR İLÇEYİZ…………

  4. Anonim dedi ki:

    Küçük olsun,benim olsun….

  5. makedonyalı dedi ki:

    sayın başkan sizde toplumun zekasını hafife almayın. bu halk başkanlık kapısında çok refüze oldu. telefonlarına çıkılmadı. unuturmu bu halk bunu.

  6. Murat dedi ki:

    Bizde hapishanelerdeki yurtsever askerleri, aydınları, gazetecileri, gezi direnişinde şehit olanları,kör olanları, tomaları, biber gazlarını unutmuyoruz ve asla unutmayacağız. Oyumuzu da ona göre vereceğiz.

  7. anonim dedi ki:

    Başkanım biz sizinle gurur duyuyoruz siz herzaman bizleri en iyi şekilde temsil ettiniz yapacaklarınızı bizlere anlattınız. Diğer adaylar bi anlatsınlarda bi duyalım bakalım Selçuk için yapacaklarını Ben en çok akp nin adayların yapacaklarını merak ediyorum mesala bu son olay kızlı erkekli ayrı yurtlarda kalma olayı benim bildiğim hiç bir zaman kızlarla erkekler aynı yurtta kalmazlar.

  8. selçuklu mehmet dedi ki:

    25 yaşındayım hergün torbalıya gidip geliyorum salça fabrikasına 3 dönemdir selçuk’un başındasınız ve yenilik olarak sadece bıyıklarınızı kestiniz.lütfen artık çekilin ve selçuk gelişsin sevmesemde partisini herşeye rağmen güzel günler için belediye seçimlerinde akp ye oy verecem

  9. Davut Azimkar dedi ki:

    Degerli arkadasim Vefa soylediklerine katiliyorum ve bana gore bu sirin ilce kucuk olsun ama insanin saglikli, huzurlu bir sekilde yasadigi bir ilce olsun, rant mafyasinin horlayacagi,daglarin baglarin, ovalarin tas yiginina dosusecegi, rant savaslarinin yasanacagi, yesile hasret bir sehir olacagina insan odakli kucuk bir kasaba olsun. Belediye baskan aday adaylarida bu sirin kasabada insana, yaşama, imara, çevreye, ekonomiye olan bakis acilarini, projelerini aciklasinlar. Sen gecmis donemlerde belediye baskanligini silah zoruyla kazanmadin senden daha iyi yaparim diyen bunu halka anlatsin ve sahdiktan ciksin. Selcuk halki ozgurlugunu ve demokrasiyi sever. Tum dostlara selamlar.

  10. selçuk dedi ki:

    güneş balçıkla sıvanmaz .adalet er yada geç tecelli eder . milletin zekası yerinde şükür.

  11. dost meclisi dedi ki:

    Mustafa Kemal Atatürk ne demiş?Ben çalışkan ve zeki insanı severim.15 Yıldır Vatan Millet Sakarya diye,Atatürk’ün arkasına saklanıp siyaset yapmak tam bizim başkana göre.Kendisini alkışlayana vaatler,Kendinisi ni eleştirenlere veryansın.Ne yaptın 15 yıldır bu selçuk’a…Kaç tane aile’nin ekmeğiyle oynadın.Kaç Selçuk’lu ailenin cenazesine ve düğüne gittin.Selçuk’un adına yakışır ne eser bıraktın.Belediye binası hariç .Makamına alıp kaç Selçuk’lu vatandaşın sorunlarını dinledin.Seçimlere günler kala hariç.Bu partide bir tek sen varsın.Atatürk’ü seven öylemi….Bırak artık şu makamı.Bırakmazsan zaten sana bu selçuk halkı bıraktıracak.Olan bu hırsın yüzünden o seviyorum diğin Atatürk’ün partisi CHP’ye olacak.