site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Tiyatro ile geri dönüşüm bilinci kazandılar

Tiyatro ile geri dönüşüm bilinci kazandılar
27.12.2018
A+
A-

Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve ÇEVKO (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıklarını Değerlendirme Vakfı) Selçuklu çocukların geri dönüşüm bilincini kazanmalarını sağlamak amacıyla önemli bir projeye imza attı. Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda öğrenciler için gösterimi yapılan “Dönüşüm İyi Gelecek” adlı oyunu seyreden öğrenciler hem eğlendiler; hem de bilinçlendiler. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da öğrencilerle birlikte oyunu izledi. Türkiye’de ambalaj atıklarının ekonomik ve düzenli geri kazanımı için sanayi, yerel yönetim ve tüketicilerin katkı ve katılımları ile sürdürülebilir bir geri kazanım sisteminin kurulmasına katkıda bulunmak amacıyla 1 Kasım 1991’den bu yana faaliyet gösteren ÇEVKO Selçuk Belediyesi işbirliğiyle önemli bir çalışmaya imza attı.

Selçuk’ta ambalaj atıkları toplama konusunda yetkilendirilmiş kurum olan ÇEVKO, ilkokul öğrencilerinde çevre bilincinin oluşması amacıyla Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda bir oyun sahneledi. “Dönüşüm İyi Gelecek” adlı oyunla çocuklar geri dönüşümün önemi, günlük hayatlarında geri dönüşüm adına atabilecekleri adımlar konusunda bilinçlendirildi. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı oyun sonunda sahneye çıkarak oyuncuları tebrik etti. Geri dönüşüm bilinci özelinde çevre bilincinin kazanılması açısından çocukluk çağının önemine değinen Başkan Bakıcı; “ Daha temiz, daha yaşanılabilir bir çevre için geri dönüşümün önemine değinen bu güzel oyunda gösterdikleri başarılı performanstan dolayı oyuncu arkadaşlarımı tebrik ederim. Bu oyun bize sanatın, tiyatronun çocuklarımızı çevre bilinci ile yetiştirme açısından önemini gösteren bir çalışma oldu. Ben oyuncu arkadaşlarıma, emeği geçene herkese ve Selçuk Belediyesi personeline teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.