site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Tire’de İlk Defa Mangala Turnuvası Düzenlendi

Tire’de İlk Defa Mangala Turnuvası Düzenlendi
24.05.2014
A+
A-

mangala

Tire Özel Bilgi Koleji bir ilke daha imza attı. En eski izleri 4.000 yıl önce Orta Asya’da görüldüğünden, tüm dünyada Türk Satrancı olarak bilinen, Mangala Oyununu yaygınlaştırmak için Mangala Turnuvası düzenledi. Tüm dünyada kulüpleri, federasyonları ve dernekleri olan ve turnuvaları düzenlenen Mangala Oyunu da satranç gibi zekâ sporları grubuna giriyor.

Tire Özel Bilgi Koleji hem okul içinde hem de Bayındır, Selçuk ve Tire bölgesinde sadece test çözen bir nesil değil, aynı zamanda sosyal bir birey yetiştirmek için her faaliyete destek oluyor. Bu kapsamda velilerin talep ettiği kulüpleri açıyor ve destekliyor. Ayrıca her yıl okulda satranç turnuvası, futbol turnuvası, basketbol turnuvası, voleybol turnuvası, bilgi yarışması gibi faaliyetler düzenliyor. Bayındır, Selçuk ve Tire bölgesine hitap eden 100 Temel Eser Kitap okuma Yarışması, 5., 6.ve7. sınıflara Resim Yarışması, okul öncesi çocuklarına hitap eden Boyama Şenliği gibi faaliyetler düzenliyor.

ZEP (Zenginleştirilmiş Eğitim Programı) çerçevesinde okulda sürekli zekâ oyunları oynatılıyor. Mangala Turnuvası bu yıl ilk olarak okul içinde uygulanacak. Önümüzdeki yıllarda talep olursa bölgesel turnuva düzenlenecek.

Ayrıca turnuvada Dorukan Aladağ birinci, Kubilay Okur ikinci, İhsan Özalp üçüncü oldu. Öğrenciler bu yıl Eskişehir’de yapılacak olan Türkiye Mangala Turnuvası’na katılmaya niyetli olduklarını belirtiler. Turnuva ön elemeleri için çalışmaya başladıklarını ve İzmir’de Tire’yi, Türkiye’de ise İzmir’i temsil edeceklerini söylediler.

Tire Özel Bilgi Koleji Müdürü İsmail Özgüç “Öğrencilerimiz ve bölgemiz için üzerimize düşen ve elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Öğrencilerimizin kabiliyetlerini açığa çıkarmak ve boş zamanlarını verimli geçirmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Bize sahip çıkan öğrencilerimize, velilerimize ve bölge halkına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.