site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Timsah Gözyaşları

21.02.2015
A+
A-

HUSEYİN-TASYAKAN-SAYFA5Başlıktaki ifadeyi gereğinden çok fazla sert bulabilirsiniz değerli okuyucular, ancak 13 yıllık AKP iktidarında şahit olduklarımızdan sonra hiç bir kuvvet beni, ülkeyi yönetenlerin Özgecan kızımız için döktüğü gözyaşının samimiyetine inandıramaz. Yine 13 yıllık AKP iktidarında, kadınlarımızın, kızlarımızın nasıl horlandığını, her zamankinden misli misli fazlasıyla şiddete maruz kaldıktan sonra, yasalar yoluyla dahi sahipsiz bırakıldığını gören herkesçe de malumdur ki; Bu gün bütün ülkeyi yasa boğan bu vahşet tek başına üç tane aşşağılık yaratığın eseri değildir.

Sözün kısası, burada hatırlatacağım AKP cenahı içerisinden, o zihniyetin emrindeki tüm şürekasından ve hatta sözde din adamı kısvesi altında fetvalar veren yine AKP zihniyetinin hizmetkarlığına soyunmuş bir yığın sapkın ve yobaz fikirlere sahip olanlardan duyduğunuz saçma salak söylemlerden sonra, başlıktaki ifadeyi yetersiz dahi bulacağınızı düşünüyorum.

Hatırlayın, bu gün miting meydanlarında (Özgecan ARSLAN’ın katledilmesinin ardından, Türkiye’nin ayağa kalkmasının doğurduğu bir sonuçla) ‘’kadına kalkan eller kırılsın’’diye bağıran zihniyet, tecavüz olaylarında tecavüze uğrayanın rızası olma ihtimali gibi bir bağnaz düşünceyi kanunlaştırmak isteyen zihniyettir.

Ayrıca mutlaka hatırlayacaksınız. Bu kafa değilmidir tecavüz edilenin tecavüz edenle evlendirilerek, sözde maduriyetin ortadan kaldırılmasını önerip, sapıklık derecesindeki şiddeti yok sayan kafa?

“Tecavüze uğrayan doğursun biz bakarız’’, ‘’Tecavüz değil, tecavüzün görünürlülüğü arttı’’ gibi akıllara ziyan, üstelik bakanlık düzeyinde sözde devleti temsil eden basiretsizlerin söylemleri de bu zihniyete ait değilmidir? Ve devleti temsil nispetindeki bu beyanların, Özgecan’ı katleden hayvanları cesaretlendirdiği gerçeğini görmezden mi gelebilirmisiniz?

Bu ülkenin kadınlarını kuluçka makinesiyle bir tutarak, dünyanın bir ucunda rastladığı Türk vatandaşı kadına dahi kaç çocuk doğurması gerektiği üzerine talimat veren kafa değilmidir bu ülkeyi 13 yıldır yöneten?

Ve değerli okuyucular, asla unutmuş olamazsınız. “Annen de olsa, dizinin üstü tahrik eder’’ sapıklığındaki salyalar, “6 yaşındaki çocukla evlenebilirsiniz’’ “Çalışan her kadın fuhuşa hazırlık yapıyor’’ “Dekolte giyene tecavüz ederler’’ gibisinden aşşağılık derecesindeki beyanlar, yine AKP iktidarı ile beraber peyda olmuş yalaka takımının ağzından döküldüğü gibi; bunların hiç birine, bu gün “Kadına kalkan eller kırılsın’’ diye bağıranlardan zerre kadar tepki gelmemiştir.

Sonuç olarak kimse kimseyi kandırmasın değerli okuyucular. Bütün bu tanık olduklarımızdan sonra, akıttıkları timsah gözyaşlarına inanacak değiliz.

Yukarıda da yazdığım gibi, bu gün bu ülkede yaşayan kadınların gördüğü şiddet, zulüm ve ölüm tek başına sokakta dolaşan sapkın yaratıkların eseri değildir. Kadını bir emta yerine sayan, yasalar nezdinde dahi onu ikinci sınıf insan yerine koyan kanun koyucular, dünya çapında yaşadığımız bu utancın en büyük mimarlarıdır.

Yinede inancımız odur ki; yaşadıkları bu zulüm ve şiddete rağmen ülkemizin içinde bulunduğu bu bağnazlıktan kurtuluş ümidi yine kadınlarımızdadır. Yeter ki onlar, sokağa dökülmek için Özgecan’ların toprağa düşmesini beklemesin. Yeter ki, ülkeyi orta çağ kafasıyla yönetmek isteyen, kadının gülüşünden dahi iffetsizlik çıkaran örümcek kafalı kifayetsizlerin , dillerinden düşürdüğü yobazlık emaresi söylemleri karşılığında korkmadan YETER ARTIK !!! diyebilsinler…

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
26 Mart 2024
19 Mart 2024
20 Şubat 2024
4 Şubat 2024
6 Ocak 2024
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.