site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ticaret Odasından Vefa Ülgür’e Sert Cevap

Ticaret Odasından Vefa Ülgür’e Sert Cevap
26.02.2015
A+
A-

Untitled-2

Şubat Ayının başında gerçekleştirilen Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi genel kurulunda Kooperatif Başkanının, kurumumuz hakkında kendi fikirlerini beyan ettiği, haddini aşan konuşmaları karşısında bu açıklamayı yapma zaruretimiz doğmuştur.

Öncelikle bilinmelidir ki; Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Selçuk’ta faaliyet gösteren tüm kooperatifler gibi Selçuk Ticaret Odası’nın bir üyesidir. Faaliyetlerini üyemiz olarak yürütmektedir. Dolayısıyla kooperatifin Odamız ile kıyaslanmaya çalışılması her şeyden önce Kooperatif Başkanının, Kooperatifler ile Odalar arasındaki fark konusundaki bilgisizliğinin göstergesidir. Bahse konu olan genel kurulda, Selçuk Ticaret Odası’nın bir yöneticisi ya da temsilcisinin olmaması, bu bilgisizliğe cesaret katmış olacak ki, kuruluş amacını yapan, yani zaten yapması gereken asli görevi yapan bir kooperatif başkanı, sanki hiç yapılmayan işler yapıyormuş gibi açıklamalarda bulunmuştur.

Esnaf Kefalet Kooperatifleri, küçük esnafa limitleri dâhilinde kredi imkânı sunmak amacıyla kurulmuş kooperatiflerdir. Yani başkanı ve yöneticileri kim olursa olsun, kooperatif bu işleri zaten yapacaktır. Selçuk’ta faaliyet gösteren tüm bankalar da Odamızın üyesidir. Çoğu banka şubesi, kredi kefalet kooperatifinin bir yılda verdiği krediyi, bazen bir haftada, bazen bir günde vermektedir. Hiçbir banka müdürü “ben bu kadar kredi verdim”, “ben iktisadi hayata bu kadar katkı koyuyorum” diye bir açıklama yapmamaktadır. Bize göre fark yaratan yöneticilik, kurumun asli işlerinin yanında bulundukları ilçeye her yönüyle katkı koyan ve bunları yaparken hiçbir maddi ve manevi menfaat beklemeyendir. Zannediyoruz ki göreve geldiğimiz günden bu güne neler yaptığımız herkes tarafından görülmektedir.

Turizme ilişkin olarak; Selçuk’un tüm kurumları ve odaları ile birlikte kooperatif kurarak birlikte hareket edeceğiz açıklamalarımız ardından, Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin Genel Kurulunda kooperatif başkanının -biz de kooperatif kuruyoruz- açıklamaları, bizi son derece mutlu etmiştir. Yeter ki birileri bizi örnek alsın ve Selçuk adına faydalı bir şeyler yapsın… Biz bununla gurur duyar, kıskançlık yapmayız. Selçuk Ticaret Odası olarak hiçbir kurum ile de gereksiz rekabete girmeyiz.

Bilinmesini istiyoruz; Selçuk Ticaret Odası’nın hiçbir yöneticisi ve meclis üyesi maaş almamaktadır. Toplantı ya da oturum ücreti de almamaktır. Yol harcırahı da almamaktadır. Aksine katıldığımız tüm faaliyetlerde yönetici ve temsilcilerimiz ceplerinden para harcamaktadır.

Selçuk Ticaret Odası Meclisi olarak buradan “üyelerinin sırtında kambur olanlar” konusuna açıklık getirmek istiyoruz: Bize göre üyelerinin sırtında kambur olanlar, üyelerinin ödedikleri aidatlar ile kendilerine, yöneticilerine, deneticilerine maaş bağlayanlardır. Asıl kambur olanlar; düğünlere, cenazelere kendi isimleri ile çelenk gönderip, parasını başkanlık yaptıkları kuruma ödetenlerdir. Asıl kambur olanlar; yıllarca yapamadıklarını yapan birileri çıkınca her fırsatta onlara çamur atanlardır. Asıl kambur olanlar; kendi menfaatleri gereği Selçuk’un büyüyüp gelişmesini istemeyenler, “küçük olsun benim olsun” diyenlerdir. Asıl kambur olanlar; Selçuk’un iktisadi hayatının bugün geldiği noktanın en büyük sorumlusu olup bunu görmezden gelenler, kendi başarısızlıklarını sürekli başkalarına yüklemeye çalışanlardır. Bunların kimler olduğunu Selçuk halkı biliyor ve kendilerine gerekli cevabı zaten veriyor. Bizler de belki kendi hatalarının farkına varırlar ve belki yapmaktan vazgeçerler diye belirtmek istedik.

Selçuk Ticaret Odası olarak bizler başkalarının bitme noktasına getirdikleri Selçuk iktisadi hayatını yeniden canlandırmak için çabalıyoruz. Yani onların kuruttuğu topraklarda bizler tohum ekip, fidan yetiştirmeye çalışıyoruz. Meyvelerini hemen almak mümkün olmasa da, başkalarının tüm ayrıştırıcı ve bölücülüklerine rağmen, birlik beraberlik ile üstesinden geleceğimize inanıyoruz.

Açıklamalarımız ile ilgili takdiri Selçuk halkına bırakıyoruz.

DSCF4316

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    susun le ikinizde al bırını vur oburune…sizimi dınlıcez

  2. Anonim dedi ki:

    Benim dikkatimi çeken konu böyle bir açıklama var ve chp ilçe başkanının da eski belediye başkanına karşı verilen bu açıklama için poz vermiş olması. şimdi sizler ikinizde aynı partili değilmisiniz. sayın başkan ticaret odasından tarafmısın yoksa partilinden taraf mı

    1. alakaya maydanoz dedi ki:

      Vefa Ülgür, yaptığı açıklamayı CHP’li kimliğiyle mi yaptı yoksa kooperatif başkanı kimliğiyle mi? Ben cevap vereyim: Kooperatif adına. Kooperatife cevabı AKP mi, MHP mi verdi? STO verdi. CHP’nin başkanı STO’nun yönetim kurulundaysa ELBETTE bulunduğu kurulun hakkı neyse onu yapacak. Siyasetten beyniniz bulanmışsa, siyaset üstü kavramlara dair yorumlar yapmayın!

  3. efesli dedi ki:

    Vefa chp de kirlilik yaratmaktan başka bir işe yaramamakta ve seçim kaybedilmesine sebep olan baş sebeptir. Selçuk halkının kendisini istemediğini neden ısrarla görmemezlikten geldiğini anlamak mümkün değil… bi git artık ya

  4. Anonim dedi ki:

    CHP ile Vefa nın ne alakası var kardeşim. Genel Başkan gelmiş o bile buyur otur dememiş, sandalye bile vermemişler. Selçuk da CHP Vefa dan kurtulmak zorundadır. Yaptığı her çıkış sürekli partiye zarar veriyor.

    1. anonim dedi ki:

      Hep beraber oldunuz Vefa dan kurtuldunuz ama; şimdide belediye personeli üç aydır maaş alamıyor.Karizma yerlerde sürünüyor.

  5. DD dedi ki:

    ben anlamıyorum nıye hala selcugun etrafında dolasır bu adam, yahu bı uzaa bı gitttt, kalkın artık selcugun uzerınden, arkadas bu nedır yaa,takım tutar gıbı parti tutanlar yuzunden bu selcugun ıkı yakası bır araya gelmedı ya, bu nedır yaa, hıc kımse burda yasayan ınsanları dusunmuyor garıban halkı dusunmuyorr, ac kalan ,elektrıgını suyunu odeyemeyen ınsanları dusunmuyor kredılerle ayakta duran esnafı dusunmuyorr, herkes düşmüş cebını doldurma derdıneee yazıktırr bee yukarıda ALLAH var yeter artıkk ınsan bır hırs ugrunaa bunu yaparmı yaa selcuk senı ıstemedı artıkkk cekıl kabuguna gitt uzaklasss , gerçi hoş şimdi gelen baskanıda gören yokkk onada yazıklar olsun, hanı halk ıle ıc ıce olacaktı bunlarda, ben bunu bılır bunu soylerımmm, kamil subasının yaptıklarını yıka yıka bıtıremedınız, ALLAHTAN COK sey yapmıstaa bazıları hala kullanılıyorrr, artık şuraya adam akıllı bır beledıye baskanı gelmelı halkın ıcındennnn ,esnafın ıcındennnn, herkesle selamı sabahı olann ve şu selcugun işsizlıgıne cozum olacakk, ARKADASLARR İT İTİ ISIRMAAZZZ BU LAFIM MECAZİDİR, herkes dusmus para derdınee bizi halkı takan yokkkk bu yuzden bende bu ınsanları takmıyorumm oyunuzu kolay vermeyın ınsana verın partiye deillllll, yoksa bu selcugun kanı durmayacak ve ınanın bana 2015 yılı cogu esnaf ve aile ıcın kötü gecıcekkkkk bu çok aşikar…

  6. anonim dedi ki:

    Ticaret odası başkanı çene yapacağına belediyenin yakasından düşsün. Mesela işgal ettikleri binayı boşaltmakla işe başlayabilirler. Fuarlara giderken belediyenin ve ticaret odasının parasıyla eşlerini gezdirmekten vazgeçebilirler.

    1. Anonim dedi ki:

      Belli ki sende bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlardansın. Ticaret odası o binada işgalci değil kiracı. Aylık kira ödüyor yani. Hangi ticaret odası üyesi hangi fuara eşini götürmüş. İspatlamazsan namertsin. Yazıyı güzel oku. Biliyoruz ki sende çamurculardansın.

  7. anonim dedi ki:

    Hakikaten Ticaret odasının yaptığı bir şey var mı?

    1. Anonim dedi ki:

      Nereden baktığına bağlı. Gören gözle bakanlara göre çok şey yapıyor. Hatta şimdiye kadar hiç yapılmayan kadar çok. Ama senin gibi kör gözlere göre ANCA soru işaretli haber yorumu.

  8. efesli dedi ki:

    Güzel kardeşim çok iyi yazmışsında bizim esnafımızda cebinde 3-5 kuruş gördüğü zamanda insanın yüzüne bakmıyor.kaldı ki devletin partisi mazallah başka bi parti gelseydi iyice yanmıştık ama adamlarda haklıanca cepleri dolmadı daha dolsun yardım ederler buraya yardım ederler ama bu devran böylede gitmez elbet biryerde ters düz olur inşallah ozaman türkiye ayakta kalır…..

  9. sıradan vatandaş dedi ki:

    Bu odaların genel kurulu olacak ne söylenecekse orada belgeler ışığında söylenir,üyeler bilgilendirilir.Şu an her iki oda üyelerinin bir çoğu odalarının doğru dürüst ne yaptığını bilmediği gibi hakları nedir onu dahi bilemiyor.Kim çok güzel hakaret içeren söz söylüyor ona göre hareket ediyor.Aman Selçuk için bir şey yapmamak için her şey yapmaya devam ediniz.

  10. sönmez akbaş dedi ki:

    bende esnaf kefalet kooperatif üyesiyim sayın vefa ülgürün ticaret odası ile ilgili açıklamasnı dinledim ticaret odası neişe yarar der peki sayın vefa ülgür insana sormazlarmı esnaf sana güvenerek yıllarca esnaf kefalet odası başkanı yaptı esnafın gücünü arkana alarak belediye başkanı oldun benim bildiğim esnaf kefalet odası başkanlığından yıllık gelirin elli binliraya yakın siz esnafın sırtından yıllarca para kazandınız siz esnafa kıredi borcunu ödemesi için ne proje ürettin ne yaptın ben söyleyeyim kocaman bir sıfır çünkü yaptığı hiçbirşey yok esnaf iş yaparım diye çekdiği kırediyi ödeyememekte bundan dolayıda evini bahçesini satmakta esnaf artık uyandı gereğini yapa caktır

    1. Anonim. dedi ki:

      Sönmezzzzzzzzzzzz,seni tanımasak??yazdıklarının inandırıcı olmasına inanıyorum,buralarda yazı yazamıyacak bir kişi var ise sensindir herhalde,yazık.

  11. anonim dedi ki:

    Sönmez AKBAŞ a : Belediyede işler nasıl ? Sen Belediyeden kaç para maaş alıyorsun ? Maaşını ödüyorlar mı ?

  12. SELÇUKLU dedi ki:

    Ticaret odası ne iş yapar hangi şirkete faydası olmuş.hangi şirketin üretimini artırmış hangi şirketin cirosunu artırmış yılda bir sefer oda kayıt belgesi alırız ondanda 10 lira alıyorlar

    1. Anonim dedi ki:

      Bu söylediklerinin Hiçbirisi ticaret Odası’nın işi değil. Bu işler iş yeri sahiplerinin sorumluluğunda.Bir zahmet araştır da sonra yorum yaz. Yapılan projeleri, destekleri, faaliyetleri takip etmeden boş boş konuşmayın. Gerçi bu kadar bilgisiz olduğuna göre sen ticaret odası üyesi bile değilsindir. Bu açıklamalardan anladığın şeye yorum yap. Yazıda Açıkça Belirtilmiş Üyelerinin ödediği aiadartlarla kendilerine Maaş almıyorlar. Cevap verilen kooperatif Başkanın kaç para Maaş aldığını biliyormusun sen yıllardır.

  13. AAAAA dedi ki:

    UZUN SÖZÜN KISASI BU ODALARIN VE DĞERLERİNİ HİÇBİRİNİN ÜYELERİNE BEŞKURUŞLUK FAYDALARI YOK HEPSİ SÖMÜRÜ ARACI AİDAT ALMAKDAN BAŞKA NE İŞE YARAR EĞER VİJDANINIZ VARSA Bİ DÜŞÜNÜN ONDAN SONRA KONUŞUN HA BEN ESNAF DEĞİLİM EMEKLİ MEMURUM AMA ŞÖFÖRLER ODASINA ÇOK PARA ÖDEDİM NE ALAKA DEĞİLMİ

  14. AAAA. dedi ki:

    Sözmez AKBAŞ sen belediyeden kulüp yardımı adı altında aldığın paraların hesabını ver.Sonra Vefa hesabını verir.

  15. bir dakika bakar mısınız? dedi ki:

    Kimsenin kimseyi sevmediği hatta yaşayan insanların birbirinden nefret ettiği bir kasaba….Biraz sıyrılıp arınmak isteyenin şiddetle aşağıya çekildiği sadece dedikodunun hakim olduğu ve insanların birbirleriyle uğraşmaktan, asıl işlerine hiç bakamadığı bir köy…..her türlü fitne fesadın sinsi bir hastalık gibi kol gezdiği bir yerleşim…..Bildiniz mi bu yeri..Evet Selçuk…. Gençlere, yeni yetişen çocuklara tek tavsiyem ve onlar için tek duam ve temennim ….Allah kurtarsın….Midem bulanıyor artık.

  16. Anonim dedi ki:

    Evet midemiz bulanıyor artık çünki adamlara sanki ömür boyu siyaset biçilmiş ve hiç onlardan başka kimse yapamazmış gibi davranıyorlar.CHP de ki eskilere sözüm yeterin artık kardeşim bırakın yenilensin bir daha yenilensin nedir bu hırs ?Kimseye güvenmemekler,biz olmazsak olmaz hareketleri.Tabi ben sosyal demokrat biri olarak bu söylediklerime AKEPE lilerin ağzı sulanmasın.Onların abileri nasıl yönetiyor bu ülkeyi saraylarda buradakiler pek yapamıyor gibi ama fırsat olursa yaparlar.CHP de siyaset yapacağız fakat eskilerin artık dinlenelim deyip izin vermesi gerekir.

    1. anonim dedi ki:

      Matruşka

  17. Anonim dedi ki:

    Hasan UYSAL bu açıklamanın yapıldığı bu karede yer almak sana yakışmadı. Ticaret Odasının yerden yere vurduğu kişi senin partilin ve bu Selçuk’a 15 yıl hizmet vermiş olan bir belediye başkanı. O fotoğraftakilerin hepsi de yerel seçimlerdeki duruşları belli olan kişiler. Sen Vefa ile uğraşmak istiyorsan siyasi muhalefet ile birleşerek bun u yapmamalıydın. Bu hiç adil değil, etik de değil. Vefa ile mücadele etmek istiyorsan birilerinin arkasına sığınarak bunu yapmamalıydın. CHP ilçe Başkanı olarak eski belediye başkanına bu davranışın başta seni sonra da partiyi küçük düşürmüştür. Çok üzücü. Seni kınıyorum.

  18. köylü dedi ki:

    hasan uysal ne işin var senin o fotoğrafta . Okadar bağrındın ilçe başkanı olucam diye önce bir duruşunu düzelt de bizde sana inanalım…

  19. toplama kampi dedi ki:

    Allah askina bir kaç kişi haricinde şuraya bakarmisin toplama kampi lions kulübü gibi bunlar kendinden başka kimi düşünür arkadaş vefa sende ayni gemidensin hepiniz aynisiniz ne çektisu sselçuk sizden beeee