site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ticaret Odası Üyelerine Nefes Aldıracak Kredi

Ticaret Odası Üyelerine Nefes Aldıracak Kredi
05.04.2018
A+
A-

Düşük faiz oranlarıyla geçtiğimiz sene KOBİ’lere cansuyu olan TOBB Nefes Kredisi Projesi bu sene 18 aya uzatılan vadesi ile yeniden geliyor.

TOBB öncülüğünde oda ve borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek yeni Nefes Kredisi için imzalar Başbakan Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla 31 Mart Cumartesi günü İzmir’de atıldı.

Nefes Kredisinde faizler aylık yüzde 0,99, yıllık yüzde 11,88 olarak belirlendi. Kredi vadesi, 6 ay ana para ödemesiz, 18 ay taksitli olacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım ile imzaladığı Nefes Kredisi protokolü kapsamında Selçuk Ticaret Odası üyeleri nefes kredisi kullanabilecek.

TİCARET ODASI ÜYELERİ 50 BİN İLE 200 BİN ARASINDA KREDİ KULLANABİLECEKLER

İş dünyası ikinci nefesle finansal açıdan rahatlayacaktır diyen Selçuk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Koray Yolcu “Düşük faiz ve oranlarıyla geçtiğimiz sene KOBİ’lere cansuyu olan TOBB Nefes Kredisi Projesi 2018 yılı için yeniden başlamıştır. Kredi gerek tutarı gerek faizi itibariyle gerçek bir nefes kredisidir. Ümit ediyorum ki üyelerimize çok büyük katkı sağlayacak ve KOBİ’lere rahat bir nefes aldıracak. Üyelerimiz, 50 Bin ile 200 Bin TL arasında kredi kullanabileceklerdir. Hayırlı olsun” dedi.

Geçtiğimiz sene Türkiye genelinde Nefes Kredisi ile 5 milyar TL’lik kredi hacim yaratıldı ve 30 bin firma TOBB Nefes Kredisinden yararlandı. Yeni dönemde ise, 2-3 ay gibi kısa bir sürede 70 bin KOBİ’nin yaratılan 7,5 milyar TL’lik hacimde ‘Nefes Kredisi’ kullanması bekleniyor.

Bürokrasisi az, basit kredi süreçleri

• Ticaret Odası üyesi KOBİ STO’ya giderek “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu” için faaliyet belgesi isteyecek.
• Aldığı faaliyet belgesi ile STO’nun mevduat yatırdığı Halkbankası Selçuk Şubesi’ne giderek TOBB Nefes Kredisi başvurusu yapacak.
• Banka, KOBİ’nin TOBB Nefes Kredisi başvurusunu alacak, KGF ile birlikte krediye uygunluğu değerlendirecek
• Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa; bankalar, KOBİ’ye TOBB Nefes Kredisi kullandıracak.

Masraf en fazla 51 TL
• Bankanın TOBB Nefes Kredisi için alacağı masraf, kefalet oranının %0,03’ü (onbinde üç) ile sınırlı olacak. Dolayısıyla banka 51 TL’nin üzerinde masraf almayacak. Üyeler düşük faiz ve uzatılmış yeni vadenin yanı sıra düşük masraftan da yararlanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.