site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Ticaret Odası Selçuk’un Yeni Kardeşini Ağırladı

Ticaret Odası Selçuk’un Yeni Kardeşini Ağırladı
06.05.2016
A+
A-

Portekiz’in inanç turizmi merkezi Fatima’nın bağlı olduğu Qurem şehriyle Selçuk Belediyesi arasında imzalanan kardeş şehir protokolünün ardından dün akşam Ourem Belediye Başkanı onuruna Selçuk Ticaret Odası tarafından akşam yemeği düzenlendi.

STO BAŞKANI YOLCU: “BU ORTAKLIĞI GÜÇLENDİRMEK BİZİM ELİMİZDE”

Şirince’de düzenlenen yemekte konuşan Oda Başkanı Koray Yolcu, 2014’ten beri sürdürülen temasların bugün imzalanan protokolle taçlandığını, bundan sonra her iki kentin işbirliği ve projelerle kardeşliği geliştireceğini söyledi. Yolcu kardeş kentin belediye başkanı ve yerel yöneticilerini ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek “ dillerimiz ve dinimiz farklı olsa da amaçlarımız ve vizyonumuz ortak. Bu ortaklığı güçlendirmek de bizlerin elinde.” dedi.

OUREM BELEDİYE BAŞKANI FONSECA : “SELÇUK PIRLANTAYA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ GEREKEN BİR ELMAS”

Ourem Belediye Başkanı Paulo Alexandre Homem de Oliveira Fonseca ise Efes, Meryem Ana Evi, St. Jean Kilisesi ve tüm inanç turizm öğeleriyle Selçuk bende çok derin izler bıraktı diyerek başladığı duygu dolu konuşmasında Selçuk’un pırlantaya dönüştürülmesi gereken bir elmas olduğunu söyledi. Başkan Fonseca, Selçuk Ticaret Odası’nın bu özel organizasyonu ve misafirperverliği nedeniyle teşekkür ederek şöyle devam etti: “burada olduğumdan beri inanç turizmi için ne kadar büyük zenginlikleriniz olduğunu gördüm. Kardeş şehir olan iki kentin bu zenginlikleri ticari olarak da geliştirmesi çok mümkün. Bu iki kent gelecekte çok ortak fayda sağlayabilir.”

Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı ve Kaymakam Ayhan Boyacı’nın da konuşma yaptığı yemek sonunda Oda Başkanı Koray Yolcu Ourem Belediye Başkanına ziyaretleri anısına hediye takdim etti.

Şirince’de kardeş şehir onuruna verilen yemeğe Ourem Belediye Başkanı Paulo Alexandre Homem de Oliveira Fonseca ve turizmden sorumlu başkan yardımcısı Dr. Fernando Paguim, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, daha önce temaslar için Fatima’da bulunmuş belediye meclis üyeleri ile Meryem Ana Evi Rahibi Padre Maçek katıldı. Evsahipliği yapan Selçuk Ticaret Odası’ndan Yönetim Kurulu Başkanı Koray Yolcu ve Meclis Başkanı Yusuf Dereli ile yönetim kurulu başkan yardımcısı Mustafa Kırıtak, Murat Tabak, Dr. Alpaslan Coşkun, İlkan Gülgün, meclis üyesi Volkan Tabak, turizm meslek komitesi Başkanı Osman Can ile Oda Genel Sekreteri Filiz Acargil, Basın ve Tanıtım Danışmanı Berrin Dereli katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.