site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ticaret Odası 2020’ye Kadar Hedeflerini Belirledi

Ticaret Odası 2020’ye Kadar Hedeflerini Belirledi
19.10.2016
A+
A-

Beş Yıldızlı Oda olma yolunda ilerleyen Ticaret Odası Akreditasyon sürecinde önemli çalışmalara imza atıyor. Selçuk Ticaret Odası, Yönetim organlarının ve personelin katıldığı toplantıda SWOT çalışması sonuçlarını gözden geçirerek 2020’ye kadar hedeflerini belirledi.

Selçuk Ticaret Odası komite üyeleri, Selçuk ve Ticaret Odasına dönük SWOT çalışması ile dört yıllık stratejik planını gözden geçirdi. Selçuk ilçesi, Oda, yönetim organları ve personel olmak üzere dört konuda güçlü yönler, zayıf yönler, fırsatlar ve tehditler başlıklarında ortaya konan veriler ışığında SWOT çalışmalarını tamamlayan Ticaret Odası bu çalışmalardan çıkan sonuçlara dayanarak dört yıllık stratejik planını oluşturdu. Ticaret Odası 2020 yılına kadar yol haritası olacak Stratejik Planını kısa süre içinde yayınlayarak kamuoyu ile paylaşacak.

Geçtiğimiz yıl başvurusu kabul edilen TOBB Akreditasyon Sistemi kapsamında çalışmalarına devam eden STO, ilk olarak Akreditasyon İzleme Komitesini kurdu. Meclis ve Yönetim Kurulundan birer kişi, Oda Başkanı ve genel sekreter ile akreditasyondan sorumlu personelle ekip kuran Ticaret Odası sistemlerini gözden geçirerek talepler doğrultusunda bir dizi iyileştirmelerde bulundu.

Süreç kapsamında birçok eğitim alan ekip, web sitesinden eğitim programlarına, dış paydaş analizlerinden anket çalışmalarına kadar bir çok faaliyet gerçekleştirdi. Yapılan anketler ve ilçe, oda ve kurum SWOT’larında uzun soluklu çalışmalar yapan STO son olarak bütün meslek komiteleriyle bir araya gelerek çalışmaları gözden geçirerek son değerlendirmelerini tamamladı.

STRATEJİK PLAN ODANIN DÖRT YILLIK YOL HARİTASI OLACAK

Toplantı sonrası değerlendirme yapan Oda Başkanı Koray Yolcu, “bu yıl turizmde kötü bir yıl geçiriyoruz, dış pazarlarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle tarım sektörümüz için de talihsiz bir yıl oldu. 15 Temmuz’da yaşanan elim olaya hiç girmiyorum bile.. Bütün bu olumsuzlukların içinde bizim Selçuk olarak Oda olarak yapabileceğimiz önemli şeyler var. Güçlü yönlerimiz ve fırsatlarımızı tespit ettik. Önümüze bakıp, yol almamız, potansiyelimizi değerlendireceğimiz yeni kanallar bulmamız gerek. Zayıf yönlerimizi ve bizi tehdit eden unsurları da ortaya koyduk. Bunları da lehimize çevirmek için hedefler belirledik. Burada yaptığımız iş son derece önemli. Biz Selçuk ve üyelerimiz için var olan Odamızın dört yıllık iş planını ortaya koyuyoruz. STO tarihinde bir ilk yaşanıyor. Stratejik planımız Odamızın dört yıllık yol haritası. Bir ve beraber olarak bu hedeflere emin adımlarla ulaşacağımıza gönülden inanıyorum. Katkı sağlayan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Oda Meclis Başkanı Yusuf Dereli ilçemizde ekonomik gücü yüksek iş insanlarının farklı işkolları ve alanlarda da yatırım yapmaları gerektiğini ve Selçuk’un yatırımcılar için yüksek potansiyeli olduğuna dikkat çekti. Dereli “ Bugün yapılan SWOT çalışması ve stratejik plan gözden geçirme toplantısından Selçuk için çok önemli çıktılar alındı. Kentimize dair konularda kurumlar ve STK’larla ortak amaçlar doğrultusunda faaliyetler yürüteceğimize inanıyorum” dedi.

img-20161017-wa0006

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.