site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

THK Üniversitesini Sahiplenme Tartışması Büyüyor

THK Üniversitesini Sahiplenme Tartışması Büyüyor
09.02.2014
A+
A-

thk-universitesi

Konu ile ilgili ilk açıklama Selçuk Belediyesinden geldi… Yapılan açıklama da;

Türk Hava Kurumu’nun teklifi ile Selçuk Belediyesi’nin yer, bina, araç  ve gereç desteği ile Türk Hava Kurumu Havacılık Meslek Yüksek Okulu24 Ekim 2011 tarihinde kurulmuş ve eğitime başlamıştır. Yine Türk Hava Kurumu Genel Merkezi’nin talebi ile Havacılık Ulaştırma Fakültesi için talep edilen yeni derslik, laboratuvar, idari birimler gibi destekler  tamamen Selçuk Belediyesi olanakları ile yapılmıştır.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin 2014 eğitim öğretim yılında hizmete girecek olan Hava Ulaştırma Fakültesi’nin; Türk Hava Kurumu’na, ilçemize, eğitim dünyasına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Selçuk Belediyesi’nin üniversiteye verdiği katkılar artarak devam edecektir. Ancak, açılacak olan fakültenin eski bir bakan olan ve AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayına mal edilmeye çalışılması, çağdaş eğitim kurumları üzerinden siyasi sömürü yapılıyor olması kabul edilebilir davranış değildir.Özellikle de bahsi geçen şahsın mevcut siyasi durumu ve kısa bir süre önce ayrıldığı kurumlarla ve şahsı ile ilgili Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluklarının konuşuluyor olması; bu yolsuzlukları ortaya çıkaranların, araştıranların ve soruşturanların görevden alınması, yerlerinin ve yetkilerinin değiştirilmesi, hukukun ve demokrasinin egemen olduğu çağdaş hiçbir ülkede ve yönetimde mümkün değildir.

Kısacası davetiyesinden törenine kadar bu iddiaların şaibesi altında olan bir şahsın himayesinde gerçekleşen açılış, gelecek nesilleri şekillendirecek olan  üniversitemize gölge düşürmüştür. Bu sebeplerleböyle bir açılışta bulunmayacağımızı ve bulunmak istemediğimizi kamuoyuyla paylaşırız.

KONU İLE İLGİLİ İKİNCİ ANLAŞMA CHP SELÇUK İLÇE BAŞKANLIĞINDAN GELDİ.

CHP İLÇE BAŞKANLIĞINDAN YAPILAN AÇIKLAMADA;

Çağdaş ve demokratik eğitim sistemin bir ayağını da Selçuk’a taşıyabilmek adına Selçuk Belediyesi’nin maddi manevi katkıları ile ilçemiz Selçuk’ta THK Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksek Okulu eğitim hayatına başlamıştır.

Yine Selçuk Belediyesi’nin katkıları ile 2014 eğitim öğretim yılında faaliyete başlayacak olan THK Havacılık Ulaştırma Fakültesinin ilçemize, ülkemize ve özlemle hayalini kurduğumuz çağdaş eğitim sistemine hayırlı olmasını diliyoruz.

Üniversiteler; geleceğimizi şekillendirecek gençlerimizin bilgiyle donatıldığı bağımsız, laik, demokratik kuruluşlar olmalıdır. Ancak açılışı yapılacak olan THK Havacılık Ulaştırma Fakültesi açılışının AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ile özdeşleştirilmensin kabul edilebilir bir tarafı yoktur.

Eski Bakan olan adayın, bağlı bulunduğu siyasi parti ve şahsı hakkında çıkan yolsuzluk iddiaları, bu iddiaların üzeri Adayın bağlı bulunduğu siyasi parti olan AKP tarafından hukuk sistemi katledilerek kapatılmaya çalışılması nasıl Türkiye siyasetine gölge düşürdüyse aynı durum fakültemizin açılış törenine de gölge düşürmüştür.

Hiçbir siyasi propagandaya konu edilmemesi gereken üniversitemizin AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının siyasetine konu edilmesini; laik, demokratik, hukuk ilkelerine bağlı bireyler yetiştirecek olan üniversitelerimizin siyaset malzemesi yapılmasını Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü olarak yakışık bulmuyor ve kınıyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın !  
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın !  
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. anonım dedi ki:

    Ayakkabı kutularından biraz da Selçuk a da getirin de selçuk lularda sebeplensinler ayakkabı kutucuları hangi yüzle geliyorsunuz pessss

  2. Anonim dedi ki:

    ne kavga ediyorsunuz..levent görür açsın kavga çıkmasın..bıktık sizin kavgalarınızdan.nasıl fikir ama

  3. anonim dedi ki:

    ya arkadaş binali yıldırım AKP’nin belediye başkan adayı değil mi? açık seçik taraf olmuştur THK. Bir üniversitenin siyasi tavır sergilemesi kadar yanlış bir şey olamaz. yakışmadı thk

  4. anonim dedi ki:

    Merak etmeyin hiçbir şey olmaz Belediye Dershanesini sekizyüzbin lira zararla kapatan Nurhan Yetiz hoca orada çalışıyor,bir seneye kalmaz THK Üniversitesini de kapattırır ve yorgan gitti kavga bitti olur.

  5. Leman dedi ki:

    Belediye başkanının açıklamalarına katılıyorum . Pırıl pırıl öğrenciler Milyon Ali Yıldırım ın pisliğini örtmek için kullanılıyor

  6. Anonim dedi ki:

    Belediye THK üniversitesine sahip çıkıyor ama kendi çalışanlarına iki aydır maaş ödeyemiyor. Biraz sesini yükselteni de işten çıkarmakla tehdit ediyorlar. Bu nasıl sosyal demokratlıktır anlayamadım. Evinin kirasını ödeyemediği için kapı dışarı edilen belediye çalışanı bile var. Rezillik bu.

    1. Anonim dedi ki:

      tazminatları bile ödenmeden işten çıkarılanlar da var. sorgusuz sualsiz. onların yerine işe alınanlar da var. şahane başkan çok yaşaaa diye alkış tutan tuzu kurular da var tabi.

  7. aaaaa dedi ki:

    olanı sahiplenmeyin sıfırdan bir ünüversite yada fakülde yapın olsun bitsin kutucular

    1. Anonim dedi ki:

      belediye başkanı yaptı onlar sahiplendi diyosun yani? belediye başkanı önce bi meslekyüksekokulu okusun da ondan sonra fakülde açılışına katkı koysun!

  8. selçuklu dedi ki:

    padişah vefa ülgür ünal tarım ltd.şti ve şirince baharat ltd. şti’den alsın paracıkları a çalışanlarına versin. malum para ödemeyemez duruma geldiniz. güneş balçıkla sıvanmaz. Ak Parti çalışıyor. durmak yok yola devam. eğer bir yolsuzluk yada rüşvet olayı olsaydı bu kadar bu ülkede çalışma hizmet olmazdı. Ha bu arada ak partili değilim has ve has sosyal demokratım, chp liyim . ama bu dönem 10 kez düşüneceğim. vefaya vereyim mi vermeyeyim mi diye… diyorlarki azılı komünistler;4,5 milyon dolar rüşvet vermişler. rüşvet dediğiniz yüzde 10 alınır. bana göre. o zaman 450 milyon dolarlık bir iş olması lazım. nerde öyle bir ihale yokki? bilen varsa söylesin.