site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

THK Üniversitesi Polis İçin İHA Yaptı

THK Üniversitesi Polis İçin İHA Yaptı
22.09.2013
A+
A-

thk

THK Üniversitesi, Rektörü Ban,Üniversite, İnsansız Hava Araçları, polis,Türk Hava Kurumu ,THK Üniversitesi, Rektörü ,Prof. Dr. Ünsal Ban,

THK Üniversitesi Rektörü Ban, “Üniversitemizde yapılan İnsansız Hava Araçları polisin işini kolaylaştıracak” dedi.

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban,  yaptığı açıklamada, THK Üniversitesinin Ar-Ge çalışması olarak hayata geçirilen İHA’ların protatip üretiminin yaklaşık 6 ay süren çalışma sonucunda yapıldığını belirtti.

THK’nın 60 yıllık model uçak ve radyo kontrolü tecrübesinin bulunduğunu dile getiren Ban, test sürüşleri devam eden İHA’nın istenilen adrese giderek, oradaki ses ve görüntülerin merkeze aktarılabildiği gibi yüz tanıma sisteminin de bulunduğunu kaydetti.

Şu an için 45 dakika havada kalma süresiyle 40 kilometre çapı olan alan içinde istenilen yere gidebilen İHA’nın, yurt dışında 70 bin dolara satıldığını, üniversitelerinde ise yaklaşık 10 bin dolara mal edildiğini bildiren Ban, “Fiyatının düşük olması nedeniyle şehir ve sınır güvenlikleri daha rahat korunabilecek. Ayrıca 60 kilograma kadar faydalı ürün taşıma kapasitesine de sahip olacak olan bu araçlar, eylemlerde ve sınır güvenliklerinin sağlanmasında polisin işini çok kolaylaştıracak” diye konuştu.

Ban, maliyetlerinin düşük olması ve yüz tanıma sisteminin bulunması nedeniyle ilk sayılabilecek söz konusu araçların seri üretiminin Emniyet Genel Müdürlüğünün isteklerinin ve kullanım alanlarının belirlenmesinin ardından gerçekleşeceğini söyledi.

Üniversite olarak cihazı sürekli geliştirme yönünde emek sarf ettiklerini dile getiren Ban, şöyle devam etti:

“Şu anda bin metre ve 3 bin feet civarında yüksekten gidişini sağlıyoruz. Uçağı sürekli menzilini artırma, havada kalış süresini artırma ve teknik özelliklerinin daha da yüksek seviyelere ulaşması için Ar-Ge çalışması yapıyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğünün istediği özelliklere göre de dizayn yapabiliyoruz.

Yani Müdürlüğün özel hareket, çevik kuvvet, trafik gibi birimleri uçağa farklı modifiye isteyebiliyor. Onların isteklerine göre de uçağımızın üzerinde teknik özelliklerini geliştirmeye çalışıyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.