site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

TGB Selçuk’tan Gaffar Okkan ve Uğur Mumcu açıklaması

TGB Selçuk’tan Gaffar Okkan ve Uğur Mumcu açıklaması
24.01.2015
A+
A-

Gaffar Okkan ve Uğur Mumcu1

3310’nu,Gaffar Babayı Saygıyla Anıyoruz…

Diyarbakır’da tüm yurttaşların saygısı ve sevgisini kazanan ve Gaffar Baba lakabıyla bölge halkının hafızasına kazınan, Diyarbakır Emniyet Müdürü iken halen fâili meçhul olan bir suikast sonucu öldürülmüş polis müdürü Ali Gaffar Okkan’ı saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

14 yıl önce hain bir pusu neticesinde şehit düşen Ali Gaffar Okkan’ı ve 5 polis şehidimizi saygıyla anıyoruz. Diyarbakırlıların dediği gibi Gaffar babamız yani Ali Gaffar Okkan görev yaptığı yerlerde halka polisin soğuk copunu değil Cumhuriyeti ve Türk milletinin sıcak yüzünü göstermiştir. İşte bu yüzden Diyarbakırlılar yüzlerce çocuğun adını Ali Gaffar Okkan koymuştur” Okkan, Diyarbakır halkının gönlünde taht kurmuştur. Okkan birlik ve beraberlik şiarı ile tüm oyunları bozmuştur. Bu ülkenin tam bağımsızlığından yana olan Ali Gaffar Okkan’ın katilleri serbestçe dolaşıyorlar.. Ali Gaffar Okkan tam bağımsız Türkiye’den yanaydı.

3310 Ali Gaffar Okkan’ı unutmayacağız.

TGB Selçuk: Uğur Mumcu’nun Kelimeleri ve Düşünceleri Hepimizin Nefesinde

Tam bağımsız bir Türkiye’nin, gericiliğe karşı mücadelenin, cesur gazeteciliğin, laikliğin, demokratlığın simgesi olan Uğur Mumcu’nun hunharca katledilişinin 22. Yılı bugün. Her yıl Ocak ayında olduğu gibi yine bir Adalet ve Demokrasi haftasındayız ve bu yıl da “Uğur Mumcu Ölümsüzdür” diyerek devrimci gazeteci Uğur Mumcu’yu hasretle anıyoruz.

Uğur Mumcu’nun aracına bomba yerleştirilerek katledilmesi üzerinden tam 22 yıl geçti. Hâlâ failleri bulunamayan bu cinayeti işleyenlerin kim olduğunu biliyoruz. O katilleri; Ahmet Taner Kışlalı’dan, Muammer Aksoy’dan, Turan Dursun’dan, Bahriye Üçok’tan, Asteğmen Kubilay’dan, Madımak’tan ve Paris’ten tanıyoruz. Gericiliğe karşı mücadelemiz devam ediyor ve bu katillerin unutulmasına asla izin vermeyeceğiz. Uğur Mumcu’nun keskin kalemi ve kırık gözlüğü bizlere hatıra oldu. Uğurlar olsun!

Kalemlerin açık artırmaya çıkarıldığı, ısmarlama yazıların yazıldığı, tek merkezden hazırlanan haberler ile halkın haber alma özgürlüğünün yok edildiği günümüzde, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Muammer Aksoy gibi aydınlarımızın değeri daha iyi anlaşılmaktadır.

Mumcu, yolsuzluk ve yoksulluktan arınmış “Tam Bağımsız Türkiye” ideali için halkını aydınlatmaya çalıştı. Ancak, üzerine gittiği, ”Siyaset-Tarikat-Ticaret “ ile simgelenen şeytan üçgeninin kurbanı oldu. Gladyo’nun kumanda aletini elinde tutan ABD’nin o dönemdeki kritik hedefi, Türkiye’yi hizaya sokmak ve Irak’ın kuzeyinde bir kukla devlet kurmaktı. Bu hedefin önünde duran Atatürkçü aydınları katletmek Washington’un o yıllarda izlediği stratejiydi. Yıllar sonra Amerika’nın hedefi hâlâ değişmedi. Bugün de bu senaryoların karşısında duranlar, Amerikancı gladyonun hedefi oluyor.

Hayatını bağımsızlık ve demokrasi mücadelesine adayan, bu uğurda yaptıklarıyla hedef seçilen ve susturulan, geleceğimize ışık tuttuğuna inandığımız Uğur Mumcu’ yu, Cumhuriyetimize, demokrasimize sahip çıkan, özgürlüklere inanan bizler, katledilişinin 22. yılında saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz.

Türkiye Gençlik Birliği Selçuk İlçe Örgütü

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.