site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Tercih Normal Doğum Olmalı

Tercih Normal Doğum Olmalı
15.03.2014
A+
A-

Tercih normal doğum olmalı

Torbalı Devlet Hastanesi, büyük bir başarıya imza atarak geçen yıl hastanede 1440 doğum gerçekleştirirken sezaryen oranı yüzde 35 olarak kaldı. Hastane Başhekimi Op. Dr. Şenol Topçu, anne adaylarını normal doğum yapmaları konusunda uyardı.

TORBALI Devlet Hastanesi, anneler ve bebekleri için daha sağlıklı olan normal doğum sürecinde önemli bir başarıya imza attı. Özel hastanelerde yüzde 80-90, Türkiye genelindeki kamu hastanelerinde ise yaklaşık yüzde 50 olan sezaryen doğumTorbalı’daki hastanede geçtiğimiz yıl yüzde 35 olarak gerçekleşti. Hastane Başhekimi Op. Dr. Şenol Topçu, annelere aksi giden bir durum olmadığı sürece en iyi doğumun normal doğum olduğunu anlattıklarını belirterek, “Geçen yıl 1440 doğum gerçekleştirdik. Sezaryen oranımız yüzde 35’in altında. Bu rakam çok iyi. Her doğumda bir kadın doğum uzmanımız bulunuyor. Doğum kadın doğum uzmanları ve ebelerle birlikte yapılıyor. İsteğe bağlı sezaryen kabul etmiyoruz. Sezaryen bir ameliyattır. Anne açısından büyük riskleri var” dedi.

DOĞALLIKTAN KORKMAYIN

Torbalı Devlet Hastanesi Başhekimi Şenol Topçu, Sağlık Bakanlığı’nın normal doğumun yeniden Türk kadınları tarafından benimsenmesi için çalışmalarına devam ettiğini açıkladı. “Bu çabanın özünde normal olan bir durumu, hastalık boyutundan kurtarma amacı vardır” diyen Topçu, “Gerek kadınlarımızın doğum sırasındaki doğal sancılardan kaçınma psikolojisi ile gerekse de bebeklerinin sezaryen ile daha az risk alacakları düşüncesi ile ülkemizde sezaryen doğum konusunda bir patlama yaşanması bugün normal doğumun teşvik edilmesini bir sağlık önlemi olarak karşımıza çıkarmaktadır. Doktorlarımız, anne adaylarına ‘Doğallıktan korkma; normal doğum, doğal doğum’ tavsiyelerinde bulunuyor” dedi.

SEZARYEN ORANI YÜZDE 35

Son 3 yıldır, anne adaylarını bilinçlendirmek adına yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Şenol Topçu, 2010 yılında yüzde 50’lerde olan sezaryen oranını yüzde 35’lere çekmeyi başardıklarını söyledi. Daha önce iki kadından birinin sezaryen yaptırdığını ifade eden Topçu, şimdilerde her üç kadından ikisinin normal doğumu tercih ettiğini dile getirdi. Doğal doğum bebeğin bir büyüme basamağı olduğunu anlatan Topçu, “Doğmak için gösterdiği çaba ile bebek, yaşamın güçlüklerine karşı ilk sınavını verir. Anne karnında henüz bir hücreyken ay ay büyüyen bebeğin, doğumla devam eden bu doğal büyümesi sezaryen ile kesintiye uğratılmamalıdır. Doğum, insan doğasının başladığı yerdir. Tıbbi bir eylem değildir, doğal bir eylemdir. Ebe yahut kadın doğum doktoru doğurtan kişi değil, doğumun doğal seyrine yardımcı olan kişidir. Başarılı doğal bir doğumun gerçekleşmesi için tek ihtiyacımız olan hastane koşullarında bu doğallığa müdahaleyi en aza indirmektir. Makat geliş, çoğul gebelik ve kordon sarkması gibi komplike bir durum olmadıkça sağlıklı bir doğumun iki temel şartı vardır: Hijyen yani temizlik ve ortam sıcaklığı. Hastanemizde de kadın doğum alanında en iyi hizmeti veriyoruz” diye konuştu. GÖKHAN YALKALK
HABER: BÜYÜK TORBALI GAZETESİ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.