site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Tepki sloganları sessiz yürüyüşün sesini yükseltti

Tepki sloganları sessiz yürüyüşün sesini yükseltti
09.09.2015
A+
A-

3

Selçuk’un kurtuluşunun 93 yıldönümü kapsamında Selçuk Belediyesi tarafından “Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü” düzenlendi. Sesiz bir yürüyüş yapılması planlanan yürüyüşte sesler teröre lanet sloganları ile yükseldi. Yürüyüş sonunda konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “Hiçbir siyasi düşünce vatanın, milletin bekasının üstünde değildir, olmamalıdır da” dedi.

Selçuk’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yıldönümü ve son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen Birlik ve Beraberlik Yürüyüşünde buluşan Selçuklular, teröre lanet yağdırdı.

Şehitler için lokma döküldü

Sabah saatlerinde gerçekleşen Selçuk’un 93. Kurtuluş Yıldönümü törenlerinin ardından, tüm şehitler için ikindi namazına müteakip Tahsin Ağa Camii’nde Mevlit-i Şerif okunarak lokma dağıtıldı. Başkan Bakıcı tarafından dağıtılan lokmayı alan vatandaşlar şehitler için dua ettiler.

Akşam saatlerinde ellerindeki Türk Bayrakları ile İstasyon Meydanı’nda buluşan Selçuklular, bölücü terör örgütüne tepki sloganları atarak yürüdü. Atatürk Anıtı önünde dev bir bayrağın önünde toplanan kalabalık, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okudular.

Yüreklerimiz ağlıyor

Son günlerde yaşanan acı kayıpların tüm Türkiye’yi olduğu gibi Selçuk’u da derinden etkilediğini kaydeden Başkan Bakıcı; “Bugün 8 Eylül Selçuk’un Kurtuluş Günü. Sabah törenimizi yaptık. Ama yüreğimizin sızladığını hepimiz biliyoruz. Çünkü ülkemizde şu an yaşanan olayların ne kadar ağır ve vahim olduğunu, ne kadar vicdansızca olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu yüzden Sekiz Eylül’ü coşkulu bir şekilde kutlamadık. Yüreklerimiz ağlıyor, yüreklerimiz sızlıyor” dedi.

Konuşmasında sık sık birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Bakıcı; “Ülkemiz gerçekten yangın yeri gibi. Büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Her gün şehit haberleri alıyoruz. Gerçekten milletçe çok üzgünüz. En önemlisi bu günlerde en fazla ihtiyaç duyduğumuz kardeşliktir, barıştır, birlikteliktir. Dolayısıyla biz bu akşam yaptığımız yürüyüşe birlik ve beraberlik yürüyüşü dedik. Dolayısıyla da hep beraber yürüyelim istedik, birlikte olalım istedik, birlikteliğimizi tüm Türkiye’ye haykıralım istedik” şeklinde konuştu.

Bir yumruk gibi olmalıyız

Türk milleti olarak bir yumruk gibi beraber olunması gerektiğine dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Selçuk’ta, ülkenin her noktasında biriz beraberiz, kardeşiz. Bu anlamda bir yumruk gibi bir araya gelmesini bilmemiz gerekir. Bu zor günlerde asla ayrım olmaz, ayrıştırma olmaz, ötekileştirme olmaz. Vatansa söz konusu olan gerisi teferruattır. Dedi.

Hiçbir siyasi düşüncenin vatanın, milletin bekasının üstün olmadığının altını çizen Başkan Bakıcı; “İşte bu anlayışı her yerde, özellikle de Selçuk’ta hakim kılmamız lazım. Bir arada olmasını, bir yumruk gibi sıkı bir şekilde olmasını bileceğiz ki; bu yumruk vatana ihanet edenlerin başına insin” dedi.

Konuşmanın ardından yürüyüşe katılanlar olaysız bir şekilde dağıldı.

4

başkan bakıcı

YORUMLAR
  1. AAAAA dedi ki:

    BAŞKAN BAYRAKDAN ÇOK KENDİ YÜZÜNÜN GÖRÜLMESİNİ UYGUN BULDU HERALDE SAĞINDAKİ BEYZADEYEDE BAYRAK AĞIR GELDİ HELAL OLSUN SOLUNDAKİ HANIMEFENDİYE ONURLU BİR ŞEKİLDE ÇİFT BAYRAĞI GURURLA TAŞIYOR(İLKRESİM)

  2. Anonim dedi ki:

    verilen bunca şehidin sorumlusu kim?
    ülkemize bu terör belasını hortlatan çıkaran kim?

  3. Dalyork dedi ki:

    Partin ülkeyi iç savaşa sürüklesin sende kalk bütünlük, kardeşlik mesajı ver. Bir absürdlük var ama nerede bulamadım 😀

  4. deli dedi ki:

    NE YÜRÜYÜŞÜ NE TEPKİSİ BIRAKIN BUNLARI KİMİM KANDIRIYORSUNUZ SİZLER DEYİLMİYDİNİZ BUNLARA DESTEK VERE ACILIM SÜRECİNİ DERSTEKLEYEN BIRAKIN BUNLARI

  5. Anonim dedi ki:

    HABUR DA TERÖRİSLERİ TÖRENLE KARŞILAYAN, ELLERİNE ÇİÇEKLER VERİP OTOBÜLERDE TUR ATTIRAN, AYAKLARINA HAKİM SAVCI GÖNDERİP ÇADIR MAHKEMELERİNDE TEMİZE ÇIKARAN SONRA DA MAAŞ BAĞLAYAN KİMDİ, HANGİ İKTİDARDI .
    ZEYNEL BAŞKAN 7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDEN SONRA NE OLDU DA BU TERÖR BİRDEN TIRMANDI HİÇ DÜŞÜNDÜN MÜ ? BU EVLATLAR KİMİN İHTİRASLARI YÜZÜNDEN ÖLÜYOR. ŞEHİTİN ANNE BABASININ YERİNE EMPATİ YAP BAKALIM KOLAY MI ? kALKMIŞ BİRLİK BERABERLİK BARİŞ YÜRÜYÜŞÜ DİYORSUN. ARKANDAKİ PARTİNİ BELKİ KANDIRABİLİRSİN AMA BU AYMAZLIĞI KENDİNE İZAH EDEBİLİYORMUSUN?

  6. SELÇUKLU dedi ki:

    TAŞIDIKLARI PANKART GERÇEKTEN ÇOK ANLAMLI ANCAK BİR GECE ÖNCE ŞEHİTLER İÇİN YAPILAN YÜRÜYÜŞTE NEDEN YOKTUNUZ. NERDEYDİNİZ? ÇOKOPRENS Mİ ALMAYA GİTTİNİZ YOKSA? SÖYLEVLERİNİZ İLE YAPTIKLARINIZ BİRBİRİNİ TUTSUN Bİ KERE. BİR GECE ÖNCE KENDİ İŞYERİ ÖNÜNDE KORTEJİ SEYREDENLER ÇIKMIŞ BURDA 2 BAYRAK SALLIYOR. YOKSA SENDEMİ BELEDİYEYE BAŞLIYCAN?