site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Tepeköy-Selçuk Metro Hattının 13 Ağustos’ta İhalesi Yapılacak

Tepeköy-Selçuk Metro Hattının 13 Ağustos’ta İhalesi Yapılacak
28.07.2013
A+
A-

bakan_yildirim_izban_banliyo_demiryolu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İZBAN banliyö hattının Tepeköy-Selçuk hattının ihalesinin 13 Ağustos’ta yapılacağını açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İZBAN banliyö hattını Torbalı Tepeköy’e kadar uzatacak 30 kilometrelik hatta, TCDD’nin altyapı çalışmalarını tamamladığını, sinyalizasyon ve elektrikle ilgili üstyapı işlerinin ise önümüzdeki Aralık ayında bitireceğini söyledi. Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiği istasyon ve üstgeçitlerin ise yüzde 30 seviyesinde olduğunu belirterek “Aynı anda bitmezse açılması mümkün değil. Belediyenin biraz daha hızlanmasında fayda var” dedi.

Bakan Binali Yıldırım, Aliağa-Menderes İZBAN hattı kapsamında yapımı devam eden 30 kilometrelik Cumaovası-Tepeköy şantiyesinde inceleme yaptı. Bakan Yıldırım yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldıktan sonra açıklamada bulundu. TCDD’nin projedeki üstlendiği işlerin altyapısını bitirdiğini, üstyapı çalışmalarını da tamamlamak üzere olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, TCDD’nin yaptığı işin 130 milyon TL olduğunu, belediyenin de üstgeçit ve istasyonlara 40 milyon TL harcayacağını belirtti. Bakan Yıldırım, “Projenin tamamı 170 milyon TL olacak. TCDD altyapıyı tamamladı. Üstyapıdaki sinyalizasyon ve elektrikle ilgili işler devam ediyor. TCDD projede üstlendiği işlerin tamamını Aralık 2013 tarihinde bitirecek” dedi.

Buna karşın İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan işlerin biraz daha geride göründüğünü, ancak yüzde 30 seviyesinde olduğunu dile getiren Bakan Yıldırım, işlerin aynı anda bitmemesi durumunda açılmasının mümkün olmadığını söyledi. Yıldırım “Hattın açılması ancak üstgeçit ve istasyonların tamamlanmasıyla mümkün olacak. Belediye’nin biraz daha hızlanmasında fayda var. Bir an önce bitirip raylı sistemin bu kısmını da açmayı hedefliyoruz” dedi.

Yıldırım, Tepeköy-Selçuk arasında projelerin bittiğini 13 Ağustos’ta ihalesinin yapılacağını açıkladı. Ayrıca, hattın Bergama-Aliağa arası 53 kilometrelik bölümünün projesinin tamamlandığını, yapım ihalesi için hazırlıkların sürdürüldüğünü belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak ve Karşıyaka tramvaylarını onayladıklarını artık yapımının belediyenin insiyatifinde, uktesinde olduğunu söyledi. Yine belediyenin yapımını sürdürdüğü Üçyol-Üçkuyular metrosu ile ilgili iki keşif artışı talebinin onaylandığını hatırlatan Yıldırım, “Belediyenin bakanlığa devredilmesi öngörülen iki hat var. Halkapınar-Otogar hattının projesini tamamladık. Hızlı tren merkezi olan buradaki 4,5 kilometrenin projesini tamamlamak üzereyiz. Üçyol-Buca Kaynaklar kampus 9 kilometre giden hattının uygulama projesi yoktu. Bunu tamamlıyoruz” dedi. Binali Yıldırım, daha sonra İZBAN hattında elektrik kataner hattı çalışmalarına katıldı. Baret takan Yıldırım, operatör koltuğuna oturup, vinçle kataner hattı telinin yerleştirmesini yaptı.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Hükümet İzmir Belediye’sinin iş yapmasını engelliyor diyenleri buraya bekliyorum. Hükümeti savunmuyorum veya desteklemiyorum ama her işe bin kılıf bulmaya çalışan bazı zihniyetlere iş yapmaya çalışan belediyelerin, gerçekten iş yapabileceğinin bir kanıtıdır bu haber.

  2. kemal dedi ki:

    geldim… imkanım olsa seni bu işin başına getirirdim!!! bak o zaman nasıl değişiyordu fikrin. bu hükümete hala güvenenlere yazıklar olsun. kafanızı bir kaldırın, bir kez olsun aklınızı kullanın… yeterrr.

  3. Anonim dedi ki:

    Yazik seneyekaldi torbali Izmir metro yok bu adamdanbisey olmaz olmaz