site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Tek Seferde Dört Operasyon Birden Oldu

Tek Seferde Dört Operasyon Birden Oldu
22.02.2013
A+
A-

semra uslu ve doktorlari

Kuşadası’nda idrar şikâyetiyle hastaneye giden 47 yaşındaki Semra Uslu, doktorların şifalı elleriyle tek seferde dört operasyon birden geçirdi.

Normalde ayrı ayrı yapılan ve herbirinin iyileşme süresi yaklaşık birer hafta olan operasyonların tamamı kapalı yöntemle yapıldı. Ertesi gün ayağa kalkıp yürümeye başlayan Uslu “bu kadar kısa zamanda ayağa kalkmayı beklemiyordum. Bıçaksız ameliyat çok rahatmış. Yıllardır boşuna eziyet çekmişim.  Sağlığımı doktorlarıma borçluyum” dedi.

Hastaneye öksürme ve hapşırma esnasında idrar kaçırma şikayetiyle giden Uslu’nun yapılan tetkik ve incelemeler sonucunda rahminde çok sayıda miyom ve yumurtalıklarında kist, safra kesesinde taş ve göbek fıtığı tespit edildi. Kuşadası Universal Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Üzeyir Kalkan’ın, Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Barış Gürcü ile birlikte girdikleri ameliyatlar  “laparoskopik” halk arasında bilinen adıyla “kapalı yöntemle” yapıldı.

Bu yöntemde karın içine 0,5 cm’lik büyüklüğünde delikler açılarak, kamera ile içerisi görüntülenerek yapılan operasyonlarda Semra Uslu’nun rahim ve yumurtalıkları ile safra kesesi alındı, göbek fıtığına yama kondu, idrar kaçırma şikâyetleri düzeltildi. Anestezi Uzmanı Dr. Ersin Uysallar tarafından genel anestezisi yapılan hastanın operasyonu yaklaşık 6 saat sürdü. Normalde ayrı ayrı yapılan ve herbirinin iyileşme süresi yaklaşık birer hafta olan operasyonların tamamı kapalı yöntemle yapıldı. Semra Uslu  ertesi gün ayağa kalkarak taburcu edildi.

“Bıçaksız Ameliyat Çok Rahatmış”

Mutluluğu gözlerinden okunan Semra Uslu’yu odasında ziyaret eden doktorları kapalı yöntemle ve tek seferde dört operasyon geçiren hastanın sağlık durumunun son derece iyi olduğunu belirttiler.

Kuşadası Universal Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Üzeyir Kalkan“Açık olarak da bu ameliyatları yapabilirdik. Ama karın bölgesindeki kesik ve dikişler sebebiyle,  hareket ederken, eğilip kalkarken sürekli ağrı hisseder ve bu yüzden hastamızın normal yaşamına dönme süresi uzardı.  Bu yöntemle hastalarımız operasyonun büyüklüğüne göre 12-24 saat içinde ayağa kalkıp dolaşabiliyorlar.”şeklinde konuştu.

Hastane Başhekimi ve operasyonu yapan doktorlardan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Barış Gürcü  “klasik yöntemde büyük kesilerle yapılan ameliyatları kapalı yöntemle yapabiliyoruz. Bu yüzden operasyon uzun sürse de hasta için büyük konfor sağlıyor. Ağrısı çok daha az oluyor. Hasta günler içinde ameliyat olmamış gibi kendisini iyi hissediyor, yatış süresi 1 güne kadar inebiliyor” dedi.

Tek seferde dört operasyon geçiren Semra Uslu, “doktor ameliyat deyince genellikle herkes korkar. Ben de korkmuştum. Ama bıçaksız ameliyatta gerçekten korkmaya gerek yokmuş. Ameliyattan sonra bu kadar çabuk iyileşeceğimi söyleseler inanmazdım. Yıllarca boşuna eziyet çekmişim. Sağlığımı doktorlarıma borçluyum” dedi.

LAPAROSKOPİK AMELİYAT NEDİR?

Laparoskopik cerrahi, kapalı ameliyat olarak da bilinir. Klasik ameliyatlar gibi genel anestezi altında uygulanır. Tüm ameliyat, karın açılmadan sadece göbek hizasından delik açılır. Bu deliğe kamera da dediğimiz, ameliyatın ekrandan görülmesini sağlayan alet yerleştirilir. Diğer deliklerden ise aynen açık ameliyatlarda kullanılan aletlerin minyatür örnekleri, özel tasarlanmış uygulama araçları ile ameliyat gerçekleştirilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.