site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Tehlikenin Farkındamısınız? Bonzai

Tehlikenin Farkındamısınız? Bonzai
18.07.2014
A+
A-

bonzai

Selçuk’ta Bonzai Şarkısı Yasaklansın İsteği

Bonzai olarak adlandırılan ve ucuz olması nedeni ile kullanımı her geçen gün yaygınlaşan uyuşturucunun şarkısı özellikle düğünlerin baş tacı oldu. Sözlerinin içinde Bonzai kullanımını teşvik eden sözler bulunan şarkı ile coşan vatandaşlar, şarkının uyuşturucu reklamı yaptığını bilerek veya bilmeyerek Bonzai kullanımına destek oluyorlar.

Selçuk’ta orkestralarda çalan çok değerli müzisyen arkadaşlardan ricamız bu şarkıyı çalmasınlar. Uyuşturucuya resmen davetiye çıkaran bu şarkı Selçuk’ta yasaklanmalıdır. Düğünlerde, derneklerde insanları coşturalım derken gençlerimiz çocuklarımız Bonzai illetinin tuzağına düşmesin. Çünkü Bonzai şuanda en ucuz ve en kolay ulaşılabilen uyuşturucu madde.

Malesef Bonzai’nin ne olduğunu bilmeyen gençlerimiz arasında özenti yaratmaktan başka bir işe yaramayan bu şarkının yasaklanması Selçukluların yararına olacaktır. Anne ve Babaların çaresizlik içinde, yokluk ve yoksulluklar içinde büyüttükleri çocukları ne yazık ki Bonzai tuzağına düşürülüyor. Bunun için gençleri özendiren ve etkileyen böyle bir şarkı Selçuk’ta yasaklanmalı. Evet Sanatta özgürlük olmalı ama özgürlük var diye de böyle bir şarkı olmaz,bonzai olmamalı. Dünyada yapacak müzik mi kalmadı, Selçuk sanat dünyasında ki kişilerden Selçuklu ailerin bu isteğini bizler Selçuk Haber gazetesi olarak bir kamuoyu oluşturmak için siz değerli Selçukluların bilgilerine sunmak istedik.

BİR UYUŞTURUCUNUN ŞARKISI OLMAZ

Özellikle yoksul semtlerdeki gençlerin kullandığı sentetik uyuşturucu maddesi bonzai, esrara alternatif olarak sunuluyor. Kimyasal olduğu için çok daha fazla zarar veren bonzai ani ölümlere sebep oluyor. Kimileri için bonzai, sadece ev ve iş yerlerini süsleyen masum bir bitki. Ancak uyuşturucu tacirleri açısından bu süs bitkisinin farklı bir anlamı var. Türkiye’de kullanımı her geçen gün biraz daha yaygınlaşan Bonzai, gençler için büyük bir tehdit oluşturuyor. Aileler özellikle son günlerde esrarın yerini alan ve esrardan daha tehlikeli olan halk arasında jamaika veya bonzai ismiyle anılan zehrin şarkısın yapılması duydukları rahatsızlığı dile getirdiler.

KULLANIMA TEŞVİK EDİYOR

Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz uzmanlar, “Uyuşturucu alışkanlığı genelde başkalarına özenmeden doğmaktadır. Her şarkının verdiği bir mesaj vardır. Bazı şarkıları dinleyen özellikle ergen çağdaki çocuklar intihar`a teşebbüs etmekte, bazıları şarkı içinde geçen karakterlere özenmektedir. Bu şarkıda da uyuşturucu kullanımını teşvik eden sözler bulunmaktadır. Şarkıyı dinleyen çocuklar sadece Bonzai kelimesini merak etmelerinden dolayı bu maddeyi kullanabilir. Günümüzde müziğin çocuklar üzerindeki etkisi çok fazladır, çünkü iletişim araçları yaygınlaşmış ve cep telefonları ile her tür müziği dinleme imkanı vardır. Şarkı sözlerine dikkatli bakarsak Bonzai reklamının olduğu açıkça görülecektir” dediler.

BONZAİ NEDİR?

Diğer uyuşturuculara göre daha ucuz olduğu için talep artmaktadır. Bundan 3 – 4 yıl önce piyasada olmayan bu uyuşturucu madde son zamanlarda ülkemizde ve dünyada hızla yayılmaktadır. Herkes buna yönelmektedir. Çok tehlikeli olan bu uyuşturucu tek seferde bile ölüm riski oluşturabilmektedir.

uyusturucu-sentetik-maddesi-bonzaiBonzai şu anda Türkiye’nin başına musallat edilmiş büyük bir bela. Diğer uyuşturuculara göre daha ucuz olduğu için talep artmaktadır . Küçük paketler halinde (3 gramlık) 3-5 liradan satılıyor. Uyuşturucuya alıştırmak için adeta teşvik uygulanıyor. Kısa sürede bağımlılık yapıyor, sentetik bir uyuşturucu olduğu için vücutta tahribatı esrar ve eroinden çok daha yüksek oluyor. Böbrek ve kalp yetmezliğine yol açıyor.

Bonzai, piyasaya çıktığı ilk günden bu yana masum bir uyuşturucu gibi gösteriliyor, esrara alternatif olarak sunuluyor. Bonzai, ismini aynı adı taşıyan bir süs bitkisinden alıyor. Dünya üzerinde ilk olarak bu bitkiye enjekte edilerek ticareti yapılan bonzainin esrardan 10 kat daha zararlı olduğu kanıtlandı.

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz! Tıklayın !
https://www.facebook.com/selcukhaber
Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Tıklayın !
https://twitter.com/selcukhaber

 

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    pembe düğün salonunun arkasındaki ara sokakta gözgöre göre her akşam bonzai satılıyor.. geçenlerde eminiyet yetkilileri satış yapanalrı ve içenleri nezarete atmıştı… selçukta seçimi az bi oyla kaybetmiş olan partinin mensupları nerdeyse karakol binasını taşa tutmadıkalrı kaldı… gözyumudular 15 sene byunca bunlara

  2. selçuklu dedi ki:

    Valla ben hala selçuk polislerinin işini yaptığına emin değilim aslanlı havuzun yanındaki büyük parka gece bi gelinde görün ne kadar it kopuk varsa orda !