site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Tayyip Erdoğan: Rica Ediyorum Eylemleri Bitirin

Tayyip Erdoğan: Rica Ediyorum Eylemleri Bitirin
01.06.2013
A+
A-

Başbakan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu “Senin 100 bin topladığın yerde ben 1 milyon kişi toplarım. İşi buraya getirmeyin” diyerek tehdit etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 20. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Taksim Gezi Parkı ile ilgili ilk kez konuşan Erdoğan göstericilerden eylemi bitirmesini istedi ve ”Topçu Kışlası’nı yapacağız. Polis orada dün de vardı, bugün de var, yarın da olacak. Polisin biber gazı kullanmında yanlışlık var. Bakanlık inceleme yaptırıyor. Yeri geldiğinde kurallara göre onun da kullanımı gerekir” dedi. Erdoğan ayrıca, protestolara destek veren muhalefet partilerine ve özellikle ana muhalefet partisi CHP’ye tepki gösterdi.

Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

ÇOK CİDDİ TAHRİK YAPILIYOR:  Türkiye’de belli meselelerde toplumda gerilimin arttığını, gerilimi daha da artırabilmek için çok ciddi tahriklerin yapıldığını görüyor ve bunlara şahit oluyoruz. Hükümet olarak attığımız her adım içeriğine, gayesine, hedefine bakılmadan, sorgusuz ve sualsiz bir şekilde lokal tepkilerle karşılanıyor.

TIKIR TIKIR İŞLİYOR: Buradan 76 milyonun tamamına, aziz milletimin her bir ferdine şunu özellikle hatırlatmak istiyorum; Türkiye, parlamenter sistemin bütün kural ve kurallarıyla işlediği, hem de tıkır tıkır işlediği bir ülkedir. 4 yılda bir bu milletin önüne sandık gelir, tercihini, takdirini sandıkta yapar.

AZINLIK ÇOĞUNLUĞA BASKI KURAMAZ: Burada şunu da belirtmek durumundayım. Çoğunluk nasıl ki azınlık üzerinde baskı kuramazsa azınlık da bu ülkede artık çoğunluk üzerinde baskı kuramaz, dayatmalar yapamaz, tercihler dayatamaz.

AĞAÇLAR KESİLİYOR BAHANESİYLE: Samimiyetle ve tekraren ifade ediyorum; bu ülkede herkesin görüşlerini özgürce ifade etme hakkı vardır. Bu ülkede herkesin demokratik sınırlar içinde, hukuk çerçevesinde tepkisini ortaya koyma, mitingini yapma hakkı vardır. Ancak hiç kimsenin hukuksuzca, demokrasi dışı eylem yapma, işgal eylemi yapma, esnafa, çevrede oturanlara, yoldan geçenlere zarar verme hakkı yoktur. Hele hele hiç kimsenin ağaçlar kesiliyor bahanesiyle ortaya çıkıp, Türkiye’de gerilimi arttırmaya hiç hakkı yoktur.

BİBER GAZINDA YANLIŞ VAR, EYVALLAH: Dünyanın neresine giderseniz gidin bu tür toplumsal hareketliliğin olduğu yerlerde tedbirleri hükümetler kesinlikle alır. Burada da atılan adım budur. Burada güvenlik güçlerimizin özellikle biber gazı kullanımındaki yanlışlar, şu anda bakanlık tarafından zaten incelenmektedir, araştırılmaktadır. Burada bir yanlış var, eyvallah. Olay aşırılığa kaçınca biz de bunun karşısındayız. Nitekim burada da böyle bir aşırılık söz konusudur.

DERTLERİ BELEDİYE SEÇİMLERİ: Şu an gelindiği nokta ideolojiktir. “Acaba biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni alabilir miyiz” diye bir derde düştüler. Polis orada dün de vardı, bugün de var, yarın da olacak. Çünkü Taksim Meydanı aşırı uçların cirit attığı bir yer olamaz. Polis niye var, yarın orada farklı bir şey olsa, vatandaş diyecek ki ‘Benim can güvenliğim ne oldu?’”

FAŞİSTLER OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ: Sosyal medyada yalan haberler havada uçuşuyor. Öyle ki oradaki böylesi ağaçlarda bunları saldıracaksın, diyorlar. İnsanlar ölüyor, panzerler eziyor diyenlere sahip çıkan faşistler olduğunu da görüyoruz. Medya, Taksim eylemlerini başka yerlere çekmek için sorumsuzca ve tehlikeli bir şekilde kışkırtıcı bir yayın yaptığını görüyoruz.

GÜLÜYORUZ: En komik iddiaların, basit yalanların millete sağduyu telkin etmesi gerekirken, medya tarafından sahiplenildiğini görüyor ve gülüyoruz. Polis görevini çok zor şartlar altında yapıyor. İllegallerin kışkırtmalarına rağmen, kamu malına verilen zarara rağmen polis hukuk dairesinde kendisinde verilen yetki dairesinde kalarak görevini ifa ediyor.

AVM, OTEL, MÜZE: Diyorlar ki orada AVM yapılacak. Şunu açık söylüyorum, Topçu Kışlası yapılacak. Bunun girişi şehir müzesi veya AMV yapılabilir. Ancak şu an verilmiş bir karar şu an yok. İstiklal Caddesi’nden geliyorsunuz, orada alışveriş yapma imkanı bulabilirsiniz. Gezi Parkı’nın Cumhuriyet Caddesi’ne bakan tarafında 20′ye yakın dükkan var. Niye buna isyan etmiyorlar? Bu AVM olmazsa olmaz değil, burada şehir müzesi de yapılabilir. Divan Oteli bölümündeki yeri düşünebiliriz. Ancak burası nihai kararımız değil. Binanın tamamı AVM oluyor gibi bir şey söylenemez. Bizim İstanbul’da ciddi manada otele ihtiyacımız var. Şan uluslararası toplantılar için otel bulamıyoruz.

EYLEMLERİN BİTİRİLMESİNİ RİCA EDİYORUM: Bu eylemlerin derhal sona erdirilmesi gerekiyor. Ben bunu eylemcilerden rica ediyorum. Kamu malına zarar daha fazla verilmeden son verilmelidir. Orada mağaza sahibi olan bu tablodan memnun olabilir mi? Vatandaş böyle yerlerden kaçar, çünkü sükun, güven olmadığı zaman orada ticareti göremezsiniz. Ben samimi bir duygu ile oraya gelen, ancak illegal örgütlerin istismarına maruz kalan vatandaşların güvenilir kaynaklara dayanarak hareket etmesini istiyorum. Özellikle muhalefetin kışkırtmalarından uzak durması çağrısı yapıyorum.

İŞİ BURAYA GETİRMESİNLER: Özellikle ben ana muhalefetin genel başkanına sesleniyorum. Bu akşam için Kadıköy’de miting kararı vermiş. Fakat o mitingde tahrik ifadeleri kullanırsan, bilesin ki bu millet seni hiçbir zaman affetmez. Etrafınızda topladığınız aşırı takımlarla yapılan toplantılar bir şey kazandırmaz. Olay miting yapmaksa, ben kalkarım onun 100 bin topladığı yerde ben 1 milyon kişi toplarım. İşi buraya getirmesinler.

MEDYA DESTEK VERİYOR: Bizim kalkıp bu tür eylemlerde, bunlarla görüşün diyorlar. Bunlar kim? Nasıl görüşelim? Bir bakıyorsunuz altından karanlık şeyler çıkıyor. Teröre bulaşmış, terörün içinde olmuş insanlar da bu kitlelerin içinde var. Bu tür eylemleri yapınca, safiyane sanıyorlar. Medya da destek veriyor.

TAYİP-ERDOGAN

YORUMLAR
  1. RÜZGAR dedi ki:

    TAYYİP KOLON KANSERİNDEN SONRA GÜÇ ZEHİRLENMESİ OLDU. TEBDİL-İ HAVA İÇİN DÖRT GÜNLÜĞÜNE AFRİKAYA GİDİYOR.