site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Tarladan sofraya yüzde 400 zam

Tarladan sofraya yüzde 400 zam
08.05.2015
A+
A-

tarladan_sofraya_yuzde_400_zam

Dünyada düşen gıda fiyatları Türkiye’de artmaya devam ediyor. Tarladan eve gelene kadar ise bazı ürünlerin fiyatı yüzde 400 artabiliyor.

Gıdada ortalama üretici ve tüketici fiyatları arasındaki fark mart ayında zeytinde yüzde 360, mercimekte yüzde 217, portakalda ise yüzde 163 oldu.

Kilogramı 3,22 liraya üretilen zeytinin fiyatı, bahçeden sofraya gelene kadar 14,82 lira oldu.

Üretici fiyatı 1,78 lira olan kırmızı mercimek ise sofraya 5,66 liradan girdi.

Bu farkın ortaya çıkmasına sebep ise üretici ile tüketici arasındaki aracılar. Çünkü üretici fiyatlarına sanayi, nakliye, aracı payları ve marketlerin karı ekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.