site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Tarımsal Sanayide İşler Yolunda

Tarımsal Sanayide İşler Yolunda
30.06.2013
A+
A-

meyve-sebze-tesisi-selcuk

Selçuk Belediyesi’nin dev yatırımlarından biri olan Tarımsal Sanayi Alanı’ndaki çalışmalar hızla tamamlanıyor. Meyve İşleme ve Soğuk Hava Deposu’nun 2. etap işlerinin ihalesi de tamamlandı.

Selçuk Belediyesi Tarımsal Sanayi Alanı’nda yer alan Meyve İşleme ve Soğuk Hava Deposu inşaatı hızla ilerliyor. Prefabrik imalatlar ve çatı kaplama imalatları yüzde 90 oranında tamamlanan inşaatta, meyve işleme ve sundurma  bölümünün zeminlerindeki saha betonlama çalışmaları ve idari binanın mimari işleri de başladı. İnşaatı oldukça hızlı bir Tarımsal-sanayi-selcukbiçimde ilerleyen Meyve İşleme ve Soğuk Hava Deposu’na ilişkin 2. etap iş olan soğutma sistemi ve diğer işlerin ihalesine yönelik olarak Kamu İhale Kurumu’na (KİK) yapılan itiraz da Selçuk Belediyesi lehine sonuçlandı.

Buna bağlı olarak da ihaleyi kazanan firmayla iş başlangıç sözleşmesi imzalanacak ve yükleniciye yer teslimi yapılarak ihale kapsamındaki işler başlayacak.

TARIMDA DA MARKA

Bu ihale kapsamında 16 adet soğuk hava deposunun 4 adet sarartma odasının ve 1 hızlı soğutma odasının soğutma ve elektrik sistemi tesisatı işleri, şu anda yapımı devam eden idari binanın klima tesisatı işleri, meyve işleme ve soğuk hava deposunun işletilmesinde kullanılacak araç ve mekanik ekipmanlar ve çevre düzenleme işleri yapılacak.  4 ay sürecek olan bu çalışma sayesinde Soğuk Hava Deposu’nda günlük yaklaşık 35 bin ton ürün muhafaza edilecek. Ayva, narenciye, şeftali, nar gibi ürünlerin muhafaza edilebileceği soğuk hava deposu sayesinde çiftçiler ürünlerini zamanında pazara sunabilecek. Böylelikle tarım ürünlerinin katma değeri artacak.

35 BİN TON ÜRÜN

2012 yılında faaliyete geçen tarımsal sanayi alanı Selçuk Belediyesi’nin en önemli yatırımlarından biri. Sebze Meyve Hali, Meyve İşleme ve Paketleme Tesisleri, Ambalaj Üretim Tesisi, 35 bin ton kapasiteli soğuk hava depoları, akredite olmuş laboratuvar, gümrüklü saha, tır parkları ve sosyal tesisler ile bölge tarımında öncü olma hedefiyle yola çıkan Tarımsal Sanayi Alanı sayesinde, tarım ürünleri kalite standartlarına uygun olarak pazara çıkacak. Türkiye’de bu ölçekte ilk olan Selçuk’taki tesisler, turizmde olduğu gibi tarımda da bir dünya markası olacak.

YORUMLAR
  1. Derviş dedi ki:

    Sayın Ülgür kendi işiyle alakalı birşeyleri yerine getirmekte üzerine yok.! ama Selçuk halkı salak değil.

  2. Anonim dedi ki:

    Sevgili selcuk vefa o isleri babasinin tarlasi icinmi yapiyor.selcukta yasayanlarin yuzde 70 i tarim sayesinde geciniyor. Ve bence bu gune kadar selcuga yapilmis en buyuk ve en onemli yatirim. Ama senin beyin bu olayi cozemeyecek kadar ufak

  3. bir dost dedi ki:

    nasıl olsa beceremeyecekler. kıyaslama aşısından hemen yanıbaşında devam eden inşaatı örnek gösterebiliriz. Bir de onun ne olduğunu, neyi onayladıklarını da kamuoyuna açıklarsa daha bi enteresan olucak. boşuna kendinizi yormayın didişerek. ayrıca tabii ki vefa öncelikle kendisi için yapıyor. selçukluyu mu düşünecek. selçuğun çıkarını mı? güldürmeyin beni allah aşkına.

  4. RÜZGAR dedi ki:

    GEÇİMİNİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ TARIMDAN KAZANAN BİR İLÇEDE BELEDİYENİN ZİRAİ YATIRIM YAPMASINI NASIL KİŞİSELLEŞTİREBİLİRSİNİZ. NASIL BU KADAR KÖR, CAHİL VE ART NİYETLİ OLABİLİYORSUNUZ AKIL ALIR GİBİ DEĞİL…