site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Tarihi Bedesten’de geriye sayım başladı

Tarihi Bedesten’de geriye sayım başladı
10.04.2016
A+
A-

Tire Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Tarihi Bedesten ’de geriye sayım başladı.

15. yüzyılda Tire ekonomisinin önemli merkezlerinden olan Bedesten (Kapan Hanı), Tire Belediyesi’nin başlatmış olduğu ve devam eden restorasyon çalışmaları ile 2016 temmuz ayı itibariyle tekrar faaliyete geçecek. Tire Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün kontrollüğünde sürdürülen restorasyon çalışmalarında önce dış cephede bulunan dükkanlar kamulaştırıldı. Çatı imalatının da yapıldığı Bedesten’ de güçlendirme çalışmaları tamamlandı. Dükkan ve Bedesten içi ince işçiliği ise tüm hızıyla devam ediyor. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in çok önem verdiği restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra Bedesten, otantik pazar haline getirilecek.

“YÜZYILLAR SONRA YENİDEN İLÇE HALKINA HİZMET VERECEK”

Bedesten projesi ile ilgili sözlerine ilçenin tarihini ayağa kaldırıyoruz diyerek başlayan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, “Tarihi Bedesten Çarşısı, restorasyonu tamamlandıktan sonra yeni yüzüyle yüzyıllar sonra yine ilçe halkına hizmet verecek.” dedi.

“SAYIN VALİMİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

İzmir Valisi Sayın Mustafa Toprak’ın ilçeyi ziyareti sırasında bu projenin dile geldiğini ifade eden Başkan Çiçek, “Sayın Valimiz ziyaretinde, ilçemizdeki tarihi yapılara hayran kalmıştı. Bu projenin desteklenmesinde kendisinin payı çok büyük, bu vesileyle bir kere daha kendisine teşekkür ediyoruz. İlçemizdeki tarihi yapıları bir bir ayağa kaldırıyoruz. Bedesten Projesi’nin yanı sıra yine belediyemiz tarafından restorasyonu yaptırılan Kutu Han, Yalınayak Hamamı ve Narin Cami’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.” dedi.

HABER: Şeref ŞENKİ-buyuktire.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.