site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Tarihe Yolculuk Var

Tarihe Yolculuk Var
05.12.2014
A+
A-

kitap kapak 2-horz

Tarihçi ve Yaratıcı Drama Eğitmeni Pınar Sözer Tonga, “Yaratıcı Drama ile Tarihe Yolculuk” kitabıyla meraklısını hatta meraklısı olmayanı Antik Çağ’a kadar uzanan bir yolculuğa davet ediyor.

Tonga, kitabını kısaca şöyle anlattı: “Yaratıcı Drama ile Tarihe Yolculuk” Selçuklular için kendi şehirlerinin hikayelerini keşfedecekleri heyecanlı ve ilginç bir yolculuk. Drama eğitmenleri, tarih öğretmenleri, tur rehberleri, eğitim fakültesi öğrencileri için mesleklerinde gelişme imkanı sağlayan bir kaynak; tarihi mekanları gezmeyi ve tarihi hikâyeleri okumayı sevenler için eğlenceli bir deneyimdir. ‘Daha önce Romalı bir tüccar olmuş muydunuz veya bir medresede müderris ya da ordu komutanı olmayı mı tercih edersiniz?’ seçim sizin. Yaratıcı dramayla zamanda yolculuğumuz başlıyor”

Kendi Alanında İlk ve Tek

Selçuk, Efes ve Şirince ile ilgili Antikçağ, Beylikler Dönemi, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemleriyle ilgili tarihsel canlandırma metinleri ve duyulmamış hikâyeleri içeren kitap, okurları önce yaratıcı drama eğitimi ile tanıştırmanın yanı sıra Selçuk’un tanıtımını bambaşka bir yolla yapıyor. Tarih zordur, sıkıcıdır diye düşünenleri “Ben bunu hiç bilmiyordum” diye eğlenceli bir şekilde şaşırtacak “Yaratıcı Drama ile Tarihe Yolculuk” kitabı kendi alanında ilk ve tek olma özelliği taşıyor.

Tonga, kitabının bu önemli özelliği ile ilgili olarak şunları kaydetti: “Yaratıcı drama konusunda Türkiye’de yayınlanmış kitaplar çok azdır. Bunların bir kısmı sempozyum ve seminer gibi çalışmaların bildirilerinin yayınlandığı kolektif kitaplardan oluşuyor. Buna ek olarak yaratıcı dramanın bir eğitim yöntemi olarak kullanıldığı çalışmalar genelde edebiyat ve rehberlik alanlarındadır. Tarih branşında bu eğitim yöntemi ile yazılmış ilk ve tek kitap “Yaratıcı Dramayla Tarihe Yolculuk” kitabıdır”

Kitap, Selçuk’ta lise öğretimini sürdüren 15- 17 yaş aralığındaki bir grup öğrenci ile yapılan Selçuk’un tarihini gençlere zevkli eğlenceli bir şekilde öğretmeyi, bölgenin tarihi ve kültürüne yönelik ilgi ve merak uyandırmayı amaçlayan 20 saat süren bir yaratıcı drama çalışmasını anlatıyor.

5-7 Şubatta tanıtılacak

Kitap, içerisinde yer alan çalışmalar ile öğretmenlerin öğrenci grupları uygulayabileceği yaratıcı drama eğitimlerine kaynak olma özelliğini de taşıyor. Ayrıca drama eğitmenleri, tarih öğretmenleri, tur rehberleri, eğitim fakültesi öğrencileri için mesleklerinde gelişme imkanı sağlayan bir kaynak olma özelliği sağlayan Yaratıcı Drama ile Tarihe Yolculuk Kitap’ın tanıtımı 5-7 Şubat 2015 tarihinde Selçuk’ta yapılacak olan VI. Uluslararası Avrupa Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Konferansı’nda yapılacak.

kitap kapak 2

YORUMLAR
  1. Öznur ÇALIKUŞU dedi ki:

    Pınarcım tebrik ederim.Emeğine ve yüreğine sağlık. En kısa zamanda okuyacağım.