site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Tanrıkulu’ndan Erdoğan’a Faiz Lobisi Çıkışı

Tanrıkulu’ndan Erdoğan’a Faiz Lobisi Çıkışı
28.06.2013
A+
A-

KENAN-TANRIKULU-NECAT-KARATAS

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, “Faiz lobisi, Başbakan ve çevresidir. Sağda solda kimseyi aramaya gerek yok” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, partisinin İzmir İl Başkanlığı’da düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı eylemlerine faiz lobisinin neden olduğu yönündeki açıklamasını hatırlatarak, “Faiz lobisi, Başbakan ve çevresidir. Sağda solda kimseyi aramaya gerek yok. Eylemlerin başladığı 17 Mayıs’tan 11 Haziran’a kadar ‘faiz lobisi’ ve buna benzer ‘iç dış güç’ diye bizi korkutmak isteyenlerin çevrelerinde olup bitenlere bakmadıklarını görüyoruz. Başbakan bağırıyor borsa düşüyor, faizler yükseliyor, kurlar yükseliyor. Bunun için iktisatçı olmaya gerek yok. Yerli ve yabancı yatırımcı istikrar arar. Ülkede istikrar kalmadı. Ekonomik alanda istikrar kaybediyor. Yaz sonunda Türkiye’yi ekonomik anlamda zor günler bekliyor” dedi.

AB FASIL AÇMAYI ERTELEDİ
Tanrıkulu, Gezi Parkı eylemlerinin üç boyutu olduğunu, imar düzenlemesinden kaynaklanan hukuki boyutunun yanı sıra siyasi boyutunun öne çıktığına dikkat çekerek, Başbakan’ın Tunus seyahati öncesi ve sonrası konuşmalarının içeriği ve tonlarının sertleştiğini, ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı, bakanları ve valisinin ayrı ayrı ve çelişkili konuştuklarını anlattı. Tanrıkulu, Başbakan’ın otoriter tavrı şiddetle eleştirildiğini, Türkiye’nin Brüksel’e AB müzakerelerinde fasıl açma sözüyle çağrılmasına rağmen hükümete tepki nedeniyle fasıl açmanın sonbaharın sonuna kaldığını öne sürdü.

EXPO DA ZORA GİRDİ
MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Hükümet’in ‘Gezi’ sürecinde takındığı tavır ile EXPO 2020 sürecini de zora soktuğunu öne sürerek, “Başbakanın otoriter tavrı ve hukuk tanımazlığı bizim EXPO’nun zora girmesine neden oldu. Avrupalıların bize bakışını etkiledi. Başbakan’ın bu tavrını kendi milletvekilleri bile eleştiriyor. İzmir’in sorunlarına kulak tıkayanlar İzmirli’den yanıt alacaklar” dedi.

“BUNLARIN OSMANLILIĞI OSMANLI BANKASI KADAR”
MHP’li Tanrıkulu, iktidarın da MHP gibi temalı mitinglere başladığını, Başbakan’ın bu mitinglerde MHP’nin değerlerine vurgu yaptığını belirterek, şunları söyledi: “İktidarın şaşkınlıkla ne yapamaz duruma geldiği bugünlerde temalı mitingleri ve bu mitingleri kopyalamış olması, mitinglerde şark kurnazlığı yaparak partimizin bayrak ve simgelerini açması ve partimizin yıllardır dile getirdiği görüşlere yakınlaşması, bavul toplama zamanının yakışlaştığını gösteriyor. ‘Üç hilalli Osmanlı bayrağını asın buna saygı duyarım’ zihniyeti ile yaptığı göstermelik Osmanlılığı, bize Osmanlı Bankası’nı hatırlatıyor. O bankanın da adı Osmanlı’ydı ancak sermayesi önce İngiliz sonra Fransızlar’ın eline geçti. Bunların Osmanlılığı Osmanlı Bankası kadar.”

“KİMSE BİZE YOL GÖSTERMEYE KALKMASIN”
Tanrıkulu’ndan sonra söz alan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş da, İzmir’de toplantılar yapan Hüsamettin Cindoruk başkanlığındaki Milli Merkez Komitesi’nin MHP ve CHP’ye mektup göndermesine tepki gösterdi. Karataş, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Bazı siyaset eskileri, kötü namlarını unutarak kendilerini Milli Merkez olarak sunmakta. Bu odaklar şunu bilmelidirler ki, Türk siyasetinde tek merkez vardır o da Türk Milleti. Bu merkezin azami buluşma noktası da MHP. Derin bağlantıları bulunan siyaset baron ve simsarları da hadlerini aşarak MHP’siz bir Türkiye ve İzmir çabası içine girmişlerdir. MHP’ye rol biçme hak ve haddine sahip değildir. Yani ‘MHP, CHP, İP biraraya gelmeli bu hükümetten kurtulmak için birlikte hareket etmeli’ dedi. Eğer bu siyasi dinazorlar susmalı.. Kimin haddine CHP ve MHP’ye böyle böyle yapacaksınız diyerek, onların politikalarına karışmak. Ne zannediyorlar kendilerini?Türk Milleti siyaset yapmanıza izin vermemiştir, oturun oturduğunuz yerde.”

“Milletin oyuna ipotek koyanlar cevabı meydanlarda aldı”
Konuşmasında AKP ve CHP’yi de eleştiren Başkan Karataş, “20 Nisan’da gerçekleştirdiğimiz Bayrak Mitinginde hemşehrilerimizin bize verdiği görevin bilinci içerisindeyiz. Bu yolda kararlıyız; zafer bizim, zafer İzmir’in olacaktır. Gösterdikleri siyaset anlayışıyla AKP yönsüz,CHP ise pusulasız olduğunu ispatlamış, komik duruma düşmüştür. Hiç kimse yaptırdığı düzmece anketlerle hemşehrilerimizin ve milletimizin oylarına ipotek koyma hakkına sahip değildir. Bu zihniyet gerekli cevabı meydanlarda aldı, şimdi de oy sandığında alacaktır. Artık Türk Milleti anketlerinize de yalanlarınıza da inanmamaktadır. Şimdi soruyorum; daha üç ay önce %15’e varan MHP oyları şimdi düzmece anketlerinizle neden aşağı çekilmiştir. 3 Ayda İzmir’de ve Türkiye’de ne değişmiştir? AKP hangi meselelerimizi haletmiş, milletimizi hangi zorluklardan kurtarmıştır?” ifadelerini kullandı.

KOCAOĞLU VE CHP’YE KANDİL ÖNERİSİ
Karataş konuşmasının sonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Mayıs ayında gerçekleştirilen Diyarbakır ziyareti çerçevesinde Başkan Aziz Kocaoğlu’nu da eleştirerek, şunları söyledi: “İzmir’de CHP ne yapmıştır? Acaba Sayın Kocaoğlu’nun hemşehrilerimizin iradesini hiçe sayarak “bölünme ve yıkım sürecine” destek olup Diyarbakır’a yaptığı ziyaret mi CHP oylarını yükseltmiştir? Eğer öyle ise Sayın Kocaoğlu ve CHP’ye tavsiye ediyorum; yine İzmir’in iradesini hiçe sayarak Kandil’e de ziyaret yapsın! Bu kendileri için çok hayırlı olacaktır.”

mhpli_tanrikulu_ve_karatas_gundemi_degerlendirdi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.