site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Tacettin Bayır’dan Kamuoyuna Duyuru

Tacettin Bayır’dan Kamuoyuna Duyuru
30.05.2015
A+
A-

FOTO 1

Seçimlere giderken mevcut iktidarın bugüne kadar görülmemiş biçimde, her türlü etki ve tarafsız davranan devlet personeline uyguladığı baskıları, haksız uygulamalarını kınıyoruz. Seçimlerin böylesi bir baskı altında iken, sağlıklı olacağına dair inancımızı yitiriyoruz.

13 yıldır, her türlü baskıyı, sindirmeyi, adamsendeciliği, adaletsizliği bir amaç haline getiren mevcut hükümet; hızla düşen oylarına ivme kazandırmak için, çeşitli yollara başvurmaktadır. Ülkemizin farklı yerlerinde, devletin bütün olanaklarını kullanarak yapılan mitinglerin haricinde, sandık üzerinde etkinliği ele almaya çalışan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Bunun son örneğini, bugün yazılı ve görsel basında, ‘’Milli Eğitim aracılığıyla, sandık görevlilerinin isimleri istendi’’ başlıklarından da görebiliriz.

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki okullara gönderilen belgede ise ‘7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Seçimlerinde sandık başkanı ve sandık başkan yardımcısı olarak görev alacak olan personelimizin isim ve görev yeri listesini yarın 08/05/2015 Cuma günü saat 12:00’ye kadar ivedilikle müdürlüğümüz Özel Büro bölüme gönderilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim’ ifadeleri yer aldı.  Gönderilen belgede ise ‘Özel Büro’ ifadesi dikkatleri çekti.

Soruyoruz,

Bu isimleri neden istiyorsunuz?

Listeyi alındıktan sonra, çeşitli bahanelerle bazı kişileri uzaklaştırmayı düşünüyor musunuz?

Bu listeler neden Özel Büroda toplanıyor?

30 Nisan 2015’te, Bilal Erdoğan’ın, İzmir’de devletin resmi makamları ve Akp yöneticileri yaptığı toplantının bu konu ile ilgisi var mıdır?

Erzurum’da, CHP Milletvekili Adayı Gonca Aytaş’ın, Akp’li Yakutiye Belediye Başkanı tarafından, baskıya uğramasına,

Bazı İlçelerimizde izin alındığı halde, Yüksek Seçim kurulu Kararı ile, CHP bayraklarının toplatılmasına,

Bayrak asan, CHP’li emekçi genç arkadaşlarımızın, mevcut iktidarın sözdeki temsilcileri tarafından tartaklanmasına, sessiz kalmadık ve kalmayacağız.

Bu ve buna benzer amaçlı, sonuca gidecek her türlü olgunun takipçisi olacağımızı bilmenizi isterim.

Şunu iyi bilmenizi isterim ki, CHP var olduğu sürece, önümüze ne kadar engel çıkarırsanız çıkarın, bu ülkede Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve Değerlerini yok etmenize izin vermeyeceğiz.
Adaleti sadece terim olarak ve logosunda kullananlara bunun cevabını 7 Haziran’da sandıklara sahip çıkarak vereceğiz. Hiçbir oyuna ve provakasyona gelmeyerek, Cumhuriyet’e sahip çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Çünkü; CHP olarak bu ülkede;

Demokrasi, sadece sözde kalmayacak, işçiler tomasız, gazsız bir Türkiye’de istedikleri yerde 1 Mayısları kutlayacak, demokrasi sadece siyasal yaşamda değil, işyerinde de hayat bulacak, işçiler kendi temsilcilerini kendileri seçecek, sendika içi demokrasi de sağlanacak, güçlü haklı olmaktan çıkacak, adalet ve eşitlik bütün emekçiler için sağlayacağız. Kaçak saraylara, lüks makam araçlarına, altın klozetlere milyarlarca dolar aktarıp, işçiye, emekçiye, emekliye gelince, ekonomi akıllarına gelenler, 13 yıldır ücretleri dondurup işçiyi, emekçiyi, emekliyi açlığa mahkum edip işçinin alınteri, kanı, canı üzerinden büyüdük diyenlere cevabı 8 Haziran sabahı işçiler, emekçiler, emekliler, köylüler, esnaflar, ülkemizde yaşayan her vicdanlı birey verecek ve CHP ile birlikte yaşanacak bir Türkiye’yi birlikte kuracağız. Baskıya, zulüme, yoksulluğa karşı, özgürlüğü, barışı ve refahı getireceğiz.

Saygılarımla,
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Tacettin BAYIR

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.