site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Süt kardeşliği

13.11.2015
A+
A-

İzmir’de bulunan onbinlerce Suriyeli mültecinin dram dolu yaşamına dikkat çekmek, iyilik ve yardım hareketi başlatmak için harekete geçenİzmir Halkların Köprüsü Derneği, açlık ve hastalıkla mücadele eden 150 mülteci çocuğunun1 yıl boyunca süt içmesini sağlayacak “Süt Kardeşliği” projesi başlattı. Projeye, ‘sütün başkenti olan’ Tire’deki sivil toplum kuruluşlarından da destek sözü geldi.

İzmir Halkların Köprüsü Derneği, İzmir kent merkezi ve çevresinde yaşayan onbinlerce Suriyeli mültecinin yaşadığı büyük drama dikkat çekmek ve küçük de olsa yardım çalışmasında bulunarak farkındalık yaratmak adına, STK’ların ve hayırseverlerin desteği ile tespit edilen 150 mülteci çocuğuna hafta iki defa 1’er LT’den olmak üzere 1 yıl boyunca ücretsiz süt dağıtma projesini hayata geçirmek için yola koyuldu.

“Süt Kardeşliği” adının verildiği projeye ilk destek Tire Kent Konseyi ve sivil toplum kuruluşlarından geldi. Yardımsever ve kadirşinas yapıya sahip Tire insanı çok büyük dramlar yaşayan, her gün açlıkla ve hastalıkla karşı karşıya olan mülteci çocukların haftada iki gün süt içebilmesi için destek olacak.

“SÜT KARDEŞLİĞİ” HAREKETİ TİRE’DEN BAŞLASIN

Halkların Köprüsü Derneği’ne destek olma kararı alan bu noktada Tire’deki diğer STK’lar ve esnaf odaları ile görüşen Kent Konseyi Başkanı Dr. Uğur Gönenç, önceki gün ilçeye gelen Dernek Başkanı Prof. Dr. Cem Terzi ve Dernek üyesi 4 kişi ile Tire Atatürkçü Düşünce Derneği’nde merkezinde bir araya geldi.

Dernek Başkanı Prof. Dr. Cem Terzi ve Dernek üyeleri Yıldırım Şahin (Başkan Yardımcısı), Gülistan Sultan, Önder Aktaş, Özgür Kösele ile görüşen Tireli isimler arasında; ADD Başkanı Murat Özan, Eğitim İş Sendikası Başkanı Zekai Kolay, Eğitim Sen Sendikası Başkanı Necmi Uçer, Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, Ehli Beyt Derneği Temsilcisi Abdullah Aktaş’ta vardı. Toplantıda yer alamayan esnaf odalarının başkanları da projeye destek verdiklerini belirtti.

DERNEK, TOPLUMSAL BARIŞI SAĞLAMAK VE ÖTEKİLEŞMEYİ YOK ETMEK İÇİN KURULMUŞ

Yaklaşık 1 yıl kadar önce Halkların Köprüsü Derneği’ni kurduklarını belirten Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyeni olan Prof. Dr. Cem Terzi, Derneklerinin; Türkiye toplumunu oluşturan halklar arasında barışı oluşturmak, nefret söylemini ortadan kaldırmak, ötekileşmeyi yok etmek misyonu için kurulduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Terzi, son 1 yıl içinde İzmir kent merkezi başta olmak üzere İzmir ve çevresinde sayısı çok hızlı bir şekilde artan ve şuanda yaklaşık 350-400 bin civarında olduğunu tahmin ettikleri Suriyeli mültecilerin sokaklarda yaşadıkları drama şahit olduktan sonra, bir insan olarak buna kayıtsız kalamayacaklarına kanaat getirdiklerini ve mültecilere yardıma başladıklarını belirtti.

AMAÇ FARKINDALIK YARATMAK

Mültecilere yardım etmek için harekete geçme kararı alan Dernek üyeleri, mültecilerin tamamına olamasa bile, en azından küçük bir bölümü için bir şey yapmak üzere projeler üreterek yardım faaliyetlerinde bulunmakta. Birçoğu doktorlardan ve sağlık personelinden oluşan yaklaşık 400 üyesi olan bir Dernek olduklarını belirten Prof. Dr. Terzi, çok büyük mağduriyetler yaşayan geniş bir kitleye tek başına çözüm olmalarının mümkün olmadığını, bu noktada gerek Valilik, gerekse İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine destek olmayıp harekete geçmediğini iddia etti. Terzi, bunun üzerine İzmir’deki çeşitli STK’lar, özel kuruluşlar ve hayırseverlerle iletişime geçip, güç birliği içine girdiklerini ifade etti.

Süt üretimi noktasında İzmir’in ve Türkiye’nin önde gelen merkezlerinden biri olan Tire’den “Süt Kardeşliği” projesi için destek sözü gelmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten Prof. Terzi, bu desteğin ve Tire ve çevre ilçelerde daha da büyümesini beklediklerini ve umduklarını belirtti.

DR. GÖNENÇ, HERKESİ UFAKTA OLSA YARDIM ELİ UZATMAYA ÇAĞIRDI

Tire Kent Konseyi olarak, çok insani ve vicdani bir projeye destek verdiklerini belirten Dr. Uğur Gönenç, isteyen tüm kamu ve özel kurum kuruluşların, sivil toplum kuruluşlarının ve hayırsever kişilerin bu projeye ufakta olsa katkı sunabileceklerini belirtti. Dr. Gönenç, elde edilen yarım gelirleri ile Tire Süt Kooperatifi’nden maliyet fiyatına süt alınacağını ve bunu İzmir’deki ismi saptanan 150 çocuğun ailesine haftada 2 lt’den olmak üzere 1 yıl boyunca dağıtacaklarını söyledi. Dr. Gönenç son söz olarak, başlayan kış mevsiminde mültecileri bekleyen daha büyük sorunlarla mücadele adına; battaniye, çadır, kışlık giysi, kışlık bot ve ayakkabı gibi eşyalarında yardımının olabileceğini belirtti.

HABER: KAMURAN KIZILBOĞA – buyuktire.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.