site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Suriyeli sığınmacılar kaçtıklarına bin pişman

Suriyeli sığınmacılar kaçtıklarına bin pişman
18.03.2016
A+
A-

İzmir Selçuk’tan Yunanistan’ın Samos Adasına yasa dışı yolla gitmeye çalışan Suriyeli sığınmacı kadın, kucağındaki 1 yaşındaki bebeğini göstererek, “Eşim daha önce Avrupa’ya gitti. Ben de denedim ama çok tehlikeli olduğunu gördüm. Çocuğum için bir daha asla kaçmayı denemeyeceğim” dedi.

Suriye’deki iç savaştan kaçıp yasa dışı yolla Avrupa’ya geçmeye çalışırken yakalanan birçok sığınmacı, pişman olduğunu belirtiyor. İzmir’in Selçuk ilçesinden Yunanistan’ın Samos Adasına gitmeye çalışan 66 sığınmacı ile kaçmalarına aracılık eden üç insan kaçakçısı yakalandı. 32’si çocuk sığınmacılar, yapılan işlemlerin ardından İzmir Göç Merkezine sevk edildi. Kucağında 1 yaşındaki bebeğiyle yakalanan Suriyeli kadın, “Eşim daha önce Avrupa’ya gitti. Ben de denedim ama çok tehlikeli olduğunu gördüm. Çocuğum için bir daha asla kaçmayı denemeyeceğim” diye konuştu.

Başka bir Suriyeli sığınmacı ise “Bir daha Yunanistan’a gitmek istemiyorum. Türkiye’de bence iş imkanları daha iyi. Allah, Erdoğan’ı korusun. Bize sahip çıktı. Bizi hiç bir zaman muhtaç bırakmadı. Türkiye’de daha huzurluyum.”
HABER: ALİ RIZA ÇELEBİ

suriyede-selcuk3

suriyeli-siginmacilar-kactiklarina-bin-pisman-Haberi1

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.