site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Su altındaki Torbalı meclis gündeminde

Su altındaki Torbalı meclis gündeminde
07.02.2019
A+
A-

İzmir’de geçtiğimiz hafta meydana gelen sağanak yağışlar kentte hayatı olumsuz etkiledi, günlük yaşamı zorlaştırdı ve tarım alanlarında çok ciddi zarara neden oldu.

İzmir’in Torbalı ilçesinde binlerce dekarlık tarım alanı sular altında kaldı ve tarlalar göllere dönüştü.Torbalı’da yaklaşık 64 bin dekar alan sular altında kalırken, bunun 10 bin dekarlık alanının ekili ve dikili tarım arazilerinin olduğu ifade edildi.

Sular altında kalan ve çoğunlukla buğday, arpa ve kışlık sebze ile meyvelerin ekili olduğu tarım alanları için zarar tespiti, henüz sular çekilmediği için tam olarak yapılamadı.

BAKAN BEY İZMİR’E GELMİŞ DE HERHALDE HABERDAR DEĞİL…
İzmirli çiftçilerin sağanak yağışlardan dolayı karşı karşıya kaldığı zararın karşılanması için devletin bir çalışma yürütmesi gerektiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Bakan Bey İzmir’e gelmiş de herhalde çiftçilerin mağduriyetinden haberdar değil. Sağanak yağışlardan dolayı tahrip olan binlerce dekar ekili ve dikili tarım arazisi var… Bekir Bey hazır bugün İzmir’deyken kendisine çağrımızdır; çiftçilerin zararının karşılanması ve mağduriyetin giderilmesi için Bakanlığın çalışma yapmasını bekliyoruz” dedi.

Konuyu TBMM gündemine de taşıyan CHP’li Bakan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

CHP’Lİ BAKAN TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ’YE SORDU:
“Bakanlığınız, İzmir’de yaşanan doğal afet sebebiyle mağdur olan İzmirli üreticilerin zararını karşılamak için hangi çalışmaları yürütmektedir?”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.