site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Srebrenitsalı Kadınlardan Başkan Sengel’e Ziyaret

Srebrenitsalı Kadınlardan Başkan Sengel’e Ziyaret
03.03.2020
A+
A-

Bosna Srebrenitsa Anneleri Derneği Başkanı Naza Cucak Hayredinovic ve dernek üyeleri Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’i ziyaret etti. Büyük acıların yaşandığı topraklardan gelen kadınların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Sengel, kadınların gücüne inandığını söyledi.

BOSNALI KADINLARIN BAŞKAN SENGEL İLE DOSTANE BULUŞMASI

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Selçuk Ephesus Rumeli Göçmenleri Dayanışma Derneği’nin misafiri olarak Efes Selçuk’a gelen İzmir Bosna Sancak Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Gül ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bosna Srebrenitsa Anneleri Derneği üyeleri ile Başkan Sengel’i ziyaret ettiler. Samimi bir havada geçen ziyarette Başkan Sengel; “ Geçmişe dair çekmiş olduğunuz sıkıntıları biliyoruz. Bosna’ya dair yüreğimizi sızlatan birçok gerçek bizi size daha çok bağlıyor. Son zamanlarda Türkiye’de aldığımız kötü haberler de buna eklenince savaşın ne kadar felaket bir şey olduğunu tekrar anlıyoruz. Kardeşliğin ve dostluğun da ne kadar önemli bir şey olduğunun altını çizmek istiyoruz” dedi.

“KADIN GÜCÜNÜ GÖRDÜKÇE KENDİMİ DAHA GÜÇLÜ HİSSEDİYORUM”

Efes Selçuk’un kent tarihinde Kybele, Amazonlar, Artemis ve Meryem Ana gibi kadınların iz bıraktığını anlatan Başkan Sengel; “Bir gün birisi eline bir kalem alıyor, sınırları çiziyor. Ancak geleceğe dair umutları olan biz siyasetçilerin yapması gereken ise o sınırların hepsini silmek ve birlik ve beraberlik duygusunu daha da arttırmaktır. Yuvayı nasıl dişi kuş yapıyorsa dolayısıyla erkeklerden özür dileyerek; şunu söylemek istiyorum. Bu işi de kadınlar başaracaktır. Bu yüzden kadın gücünü gördükçe kendimi daha güçlü hissediyorum” diye konuştu.

Efes Selçuk’ta bir kadın belediye başkanı ile bir araya gelmekten memnuniyet duyduklarını dile getiren Bosna Srebrenitsa Anneleri Derneği Başkanı Naza Cucak Hayredinovic ve dernek üyeleri misafirperverliğinden ve samimi sohbetinden dolayı Başkan Sengel’e teşekkür ederek; Efes Selçuk halkının böyle bir belediye başkanına sahip olduğu için çok şanslı olduklarını dile getirdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.