site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Sosyal Sorumluluk

Sosyal Sorumluluk
18.04.2018
A+
A-

İnsanların yaşamları boyunca yerine getirmek ile yükümlü oldukları belirli şeyler bulunmaktadır. Bunların gene olarak adı sosyal sorumluluktur. Süreklilik arz eden bir yaşam ve bulunduğun çevre de değer görmek istiyorsan tüm bireylerin uyması gereken bu kurallara uyman sizlerin de yaşamında büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

Sosyal sorumluluk hem bireylerin sürekli olarak yerine getirmesi gereken ödevler olarak bilinir hem de uzun süreli olarak toplumların birbirleriyle olan ilişkilerinin sağlıklı bir biçimde devam edebilmesi adına önem arz etmektedir. Çünkü bu sorumluluklar yerine getirilirse kişilerin arasında daha sağlıklı bir ilişki oluşabilecek ve bu da ömür boyu devam edecek olan sağlıklı ortamın temellerini atacaktır.

Vazgeçilmez Sorumluluklar

Vazgeçilmez ve sürekli olarak yerine getirmemiz gereken sorumluluklar vardır ve biz bireyler bunun bilincinde olarak yaşamımızı devam ettirmekteyiz. Ancak bakıldığında içerisinde bizler adına en çok önemli olan ve kesinlikle herkesin sağduyulu olması gereken sosyal sorumluluk olarak görülecektir. Okullarda başlanan bu eğitim yaşamın her noktasında kendisini göstermiştir. Bu durum teknolojik gelişimin da yaygınlaşması ile artık kısa sürede tüm dünyaya yayılmaya olanak sağlamıştır.

Sosyal sorumluluk adı altında birçok yerde belirli projeler gerçekleşmekte ancak bundan birçok kesimin haberdar olması ya çok geç olmakta ya da imkânsız olmaktaydı. Ancak günümüzde teknolojinin bu denli yaşamımıza girmesi bu noktada kısa sürede bireylerin bilgilendirilmesine de imkân tanımış oldu.

Kendimiz Ve Yaşadığımız Toplum için Gereken Sorumluluk

Her zaman kendimizi düşünmek doğru değildir. Çünkü bugün yaşanılan bir şeyin yarın bizim başımıza gelmeyeceğine kimse garanti vereme. Bu nedenle sosyal sorumluluk projeleri her geçen gün daha fazla alanda yankı bulacak bir biçimde etkinliğini göstermiştir. Bu şekilde hemen herkesin ilgisini çekmeyi başaran bu oluşum sürecin daha iyi bir biçimde ilerlemesine de ortam hazırlamıştır.

Yaşadığınız çağın dışında kalmak yerine sizler de tüm toplumun ilgisini çeken bu sorumluluğun bilincinde olun ve artık tek bir tuş ile sizler de bilinçlenin ve bu bilinci çevreye aşılayın. https://perakende.org/sosyal-sorumluluk-17g.html site aracılığıyla sizler de bu tür etkinliklerden yakından ilgilenebilirisiniz.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.