site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Söke’de canlı bomba yakalandı, İzmir Garajına…

Söke’de canlı bomba yakalandı, İzmir Garajına…
02.02.2016
A+
A-

AYDIN’ın Söke İlçesi’nde otogarda ’canlı bomba’ düzeneği, silah ve bombalarla eyleme giden 2 terörist gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 2 kişinin bagajlarında yapılan aramada ilk belirlemelere göre 1 kalaşnikof uzun namlulu tüfek, bir el bombası, canlı bomba düzeneği ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin Didim’den Söke’ye geldikleri, buradan da İzmir’e gitmek üzere bilet almak istedikleri öğrenildi.

Siyasi suikast düzenlemek için yasadışı yollarla Yunanistan’dan Türkiye’ye giren Sabancı suikastı sanığı DHKP-C’li İsmail Akkol ile örgütün önemli isimlerinden olan Yunanistan’ın Lavrion kampının eski yöneticisi Fadik Adıyaman, Aydın’ın Söke ilçesinde yakalandı.

Yunanistan’da bulunan ve kırmızı bültenle, Sabancı Suikastı sanığı DHKP-C üyesi İsmail Akkol, yine DHKP-C’nin önde gelen isimlerinden olan Fadik Adıyaman ile birlikte, yasadışı yollarla Aydın’ın Didim ilçesine geçti. Buradan bir yolcu otobüsüne binen 2 terörist, Söke ilçesine geldi. Bu arada gelen bir ihbar üzerine harekete geçen polis, Söke Otogarında inen ve Eskişehir’e bilet almak isteyen Akyol ve Adıyaman’ı kıskıvrak yakaladı. Teröristlerin çantalarında yapılan incelemede, Kalaşnikof, el bombası, patlayıcı, canlı bomba düzeneği ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Emniyete götürülen iki teröristin sorguları sürüyor.

MİT UYARDI POLİS YAKALADI

MİT 3 gün önce, İsmail Akkol ile 2013’te AK Parti ve Adalet Bakanlığı’na yönelik roketatarlı saldırının faili Hasan Biber’in de aralarında bulunduğu 6 kişilik suikast timinin, Yunanistan’dan ayrılıp, sansasyonel eylem için, sahte kimliklerle ve yasadışı yollardan Türkiye’ye sızdığını bildirmişti. MİT’in uyarının ardından 81 il emniyet müdürlükleri ile sınır kapılarındaki tüm güvenlik birimleri Akkol ve Biber konusunda uyararak, kimlik bilgileri ile fotoğrafları tüm birimlere dağıtılmıştı. Akkol ve Biber’in, Türkiye’de sansasyonel bir eylem planladıklarını bildiren MİT, birinci hedeflerinin siyasi liderler ve üst düzey yöneticiler olduğunu, özellikle de geçmişten bu yana hedeflerinde olan eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk’e suikast düzenleyebileceklerini vurgulamıştı.

Yunanistan iade etmemişti

İsmail Akkol, (44) DHKP-C militanı Mustafa Duyar’la birlikte 29 Eylül 1995’de İstanbul Maslak’ta İl Jandarma Alay Komutanlığı nizamiyesi önünde gece nöbeti tutan Serdar Öztürk ve Tarkan Yağcı isimli iki jandarma erini öldürdü. 9 Ocak 1996’da DHKP-C militanları Fehriye Erdal ve Mustafa Duyar’la birlikte Sabancı Center’da, Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyesi Özdemir Sabancı, Toyotasa genel müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe’yi öldürdü. a 11 Şubat 2014’te Atina’da yakalanmış, ancak Türkiye’nin iade talebine rağmen 2015’te serbest bırakılmıştı.

Lavrion kampı yöneticisi

DHKP-C’nin önemli isimleri arasında yer alan Fadik Adıyaman’da, 2006’da Yunanistan’a gitti. Burada bir süre Lavrion Kampı’nda yöneticilik yaptı. 26 Şubat 2013 tarihinde iade amacıyla tutuklansa da, daha sonra kanser hastası olduğu iddiasıyla serbest bırakıldı. Adıyaman, 27 Haziran 2014’te Yunanistan Adalet Bakanlığı önünde örgüt üyelerinin durumunu protesto edince tutuklandı. Ancak yine serbest kaldı.

Duyar öldürüldü, Erdal Belçika’da

Mustafa Duyar, pişmanlık düzenlemesinden faydalanmak için 22 Aralık 1996’da Suriye’de Türkiye’nin Şam Büyükelçiliği’ne teslim oldu. 15 Şubat 1999’da Afyon Cezaevi’nde “Karagümrük Çetesi” olarak bilinen grubun lideri Nuri Ergin’in talimatıyla öldürüldü. Sabancı Holding’in yönetim binasında çaycı olarak işe başlayan ve Akyol ile Duyar’ı gizlice holdinge sokan Fehriye Erdal olayın ardından önce Yunanistan daha sonrada Belçika’ya kaçtı. Erdal halen Belçika’da yaşıyor.

İHSAN KARATAŞ / MURAT TAN (SÖKE)-yeniasir.com.tr

1454428483880

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.