site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Söke ‘bir başka güzel’ belgeselinde sona yaklaşıldı

Söke ‘bir başka güzel’ belgeselinde sona yaklaşıldı
10.12.2016
A+
A-

Anadolu ve dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve tarihi M.Ö 5000’li yıllara uzanan Söke’de, Söke Meandros Casting Prodüksiyon’un yürüttüğü belgesel çalışmasında sona yaklaşıldı.

Yapımcı ve Yönetmen Selami Taner’in uzun zamandır hazırlıklarını yaptığı, “Söke bir başka güzel” isimli belgesel projesiyle, Söke’nin tarihsel ve kültürel zenginliği gözler önüne serilirken, ulusal tarihimiz ve kültürümüz alanında büyük bir eksiklik de gideriliyor.

Metin yazarlığını, ulusal radyolardan sesine aşina olduğumuz haber spikeri ve editör Güler İsmailoğlu Zelvi’nin, görüntü yönetmenliğini ise Teoman Zelvi’nin üstlendiği ve birbirinden renkli görüntülere sahip belgesele, ‘beyaz altın’ pamuk damga vuracak.

Aralık sonunda tamamlanacak

Belgesel çalışmaları hakkında bilgi veren Yapımcı ve Yönetmen Selami Taner, uzun süren gözlem ve araştırmalarım sonucunda Söke ve Sökeliler’in bir belgesel ve tanıtıma ihtiyacı oldugunu tesbit ettiklerini söyledi.

Bir yıl önce belgesel için çalışmalara başladığını kaydeden Taner, “Yaklaşık 4 ay gibi bir zaman diliminde projeye yogunlaştım ve gerekli görüşmeleri gerçekleştirdim. Bu süre içinde birinci etap çekimlerini tamamladık. Şu an ikinci etap çekimlerimiz devam ediyor. Daha sonra üçüncü etap çekimleriyle belgeseli tamamlamayı planladım. Çekimlerimizde son teknoloji 4K kamera, 4K havadan çekim drone, 4K aksiyon kamerası ve en son sistem teknik cihazlar kullanıyoruz” diye konuştu.

Projenin hazırlık aşamasında bir hayli zorluklar yaşadıklarını belirten Selami Taner projeye başından bu yana destek veren Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ile Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş’a teşekkür etti.

Söke’deki STK’ların ve iş dünyasının da bu önemli belgesel projesinde yanlarında durduğunu vurgulayan Taner, çekimleri Aralık sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını dile getirdi.

“Söke Belgeseli Çekmek Benim İçin Bir Onur”

Projeye Görüntü Yönetmeni olarak imza atan Teoman Zelvi de, Söke belgeseli çekmekten heyecan ve onur duyduğunu belirtti.

İstanbul medyasında 20 yılı aşkın süre haber kameramanlığı ve sonrasında görüntü yönetmenliği yaptığını anlatan Zelvi, “Mesleğe 96 senesinde Söke’de yerel bir televizyonda başlamıştım. Kısa bir süre sonra da İstanbul’a gidip, çeşitli ulusal kanallarda görev aldım. Yıl 2016 ve yolum tekrar Söke ile kesişti. Bunca yıl sonra, baba toprağında belgesel çekiyor olmak bana gurur veriyor. Aslında bu benim minnet borcumdu ve bu borcu yerine getirmiş olmaktan büyük bir haz duyuyorum” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.