site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Sivil Toplum Temsilcileri Vefa Ülgür’le Buluştu

Sivil Toplum Temsilcileri Vefa Ülgür’le Buluştu
11.08.2012
A+
A-

Selçuk ilçesinde yaklaşık 5 ay önce bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının güzel Sanatlar Lisesi açılması konusunda başlattığı imza kampanyası kapsamında destek arayışları sürüyor. Selçuk Belediye Başkanını ziyaret eden;

Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şubesi Başkanı Tuncay Kireç, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Selçuk Şubesi Başkanı Metin Çıtak, Eğitim Sen Selçuk Temsilcisi Haluk Erbil, Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi Düzgün Çellik ve Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Güller’in girişimleriyle başlatılan kampanya çerçevesinde toplanan; 6901 adet imza dosyasını ilk olarak Selçuk kaymakamı Ayhan Boyacı’ya takdim eden Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, bu kez Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür’ü makamında ziyaret ederek; mahalli idare olarak ta destek beklediklerini istediler.

Yapılan ziyarette Sizil Toplum kuruluşları adına açıklama yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Selçuk Şubesi Başkanı Metin Çıtak, Selçuk ilçesinde eğitim dalında bir çok hızlı gelişmelerin olduğunu, Selçuk Belediyesinin büyük desteği ile ilçenin THK üniversitesine kavuştuğunu belirterek; “Üniversitenin ön hazırlığı olan orta öğretimde de birtakım mesleki yönlendirmeler olması bakımından ilçemizde duyduğumuz bir eksikliği gidermek adına eğitim kurumundaki iradeler ile bir araya gelerek bu konuyla ilgili toplantılar yaptık. Sonuç olarak kentin konumu ve yapısı itibari ile Selçuk’ta Güzel Sanatlar Lisesi açılması konusunda kamuoyu oluşturmaya karar verdik. Selçuk’ta Güzel Sanatlar Lisesinin açılması için bir buçuk aylık bir sürede imza kampanyası başlattık ve  açtığımız imza kampanyasında 6901 vatandaşımızın imzasını topladık. Bu rakam 30 bin civarındaki nüfusa sahip olan bir ilçe için azımsanmayacak bir rakam. Bu talebimizin hayata geçmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu konu ile ilgili ilçemizdeki kurumların hepsini ziyaret ettik. Selçuk’ta Güzel Sanatlar Lisesi açılma konusu ilçenin çok büyük oranda birleştiği bir talep haline geldi. Sayın Belediye Başkanımızdan mahalli idare olarak ta destek bekliyoruz” dedi.

Başkan Ülgür: ”Eğitim için desteğe hazırız”

Gösterilen bu çabanın çok değerli bir gelişim olduğunu ve kendisinin bu çabayı önemsediğini belirten Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür; “Türkiye’de bu alanda Güzel Sanatlar Lisesinin yakışabileceği en önemli noktalardan bir tanesi Selçuk ilçesi olduğunu düşünüyorum. İlçemiz; içerisinde birçok kültürü barındıran tarihi bir kenttir. Selçuk ilçesi dinler açısından, kültürel birikimi açısından heykel ve resim gibi konularda da dünyada başkentlik yapabilecek kadar önemli envantere sahip bir kenttir. Bugünlerde Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye’de lise ve dengi okullarla İmam Hatip liseleri açma konusundaki girişimlerini izliyoruz. Belediye Başkanı olarak bana göre İmam Hatip Lisesi’nden önce Selçuk’ta Güzel Sanatlar Lisesi açılması gerekiyor diye düşünüyorum. Dilerim:Milli Eğitim Bakanlığı, İzmir Valiliğimiz, İlçe Kaymakamımız ve Milli Eğitim Müdürümüz Selçukluların % 50 sinden fazlasının bu çağrısına karşılık verir ve Selçuk’ta İmam Hatip lisesinden önce ülkenin çok kültürlülüğünü öne çıkaracak, kültürel varlıkların burada daha iyi korunması, tanıtılması ve Türk insanının onlarla ilişki kurması konusunda alt yapı oluşturacak Güzel Sanatlar Lisesi açılır diye umut etmek istiyorum” dedi.

Kampanyaya destek verenlere teşekkür eden Başkan Ülgür; “Bu konuda konunun önemine varıp imza atan her vatandaşımıza, her hemşerimize ve kampanyayı başlatan, destekleyen tüm sivil toplum örgütlerine çok teşekkür ediyorum. Selçuk Belediyesi THK Üniversitesinin Selçuk’ta eğitim vermesi için çok ciddi katkılar koymuştur. Koymaya devam edecektir. Ancak THK Üniversitesinin Selçuk eğitimine, Selçuk kültürüne koyduğu katkı umduğumuz boyutun çok gerisinde kalmıştır. Bu konuyu kuruma yazılı bir şekilde ilettik. Bizim katkılarımıza karşılık verecek Boyutlarda ilçe eğitimine katkıda bulunmaları konusunda talebimizi ilettik” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini, Eylül ayı içerisinde Dokuz Eylül Üniversitesi’nin açacağı yüksek okulu için bina yapım ihalesinin yapılacağını hatırlatan Başkan Ülgür; “Bu konu ile ilgili tüm proje hazırlıklarımız tamamen bitti. İhale hazırlıklarımız da bitmek üzere. Sonuç Olarak Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde açılacak olan Yüksekokulların inşaatı 2013 yılında tamamlanacak. 2014–2015 eğitim öğretim yılında da eğitime başlanacaktır. Selçuk’ta Güzel Sanatlar Lisesi açılması konusunda da Milli Eğitim Bakanlığımızın ve Milli eğitim Müdürlüğümüzün bir girişimi olursa belediye olarak imkânlarımız çerçevesinde katkı koymaya hazırız” dedi.

Haber: Mehmet UYAROĞLU

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.