site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Şirketlerin Röntgenini Çekiyor; Bir Üst Lige Çıkarıyor

Şirketlerin Röntgenini Çekiyor; Bir Üst Lige Çıkarıyor
09.09.2015
A+
A-

senemkilic

Vira Stratejik Ortaklık Yönetim Kurulu Başkanı Senem Kılıç, yeni pazarlarda büyüyerek bir üst lige çıkmak isteyen; markalaşma ve kurumsallaşmada sıkıntı yaşayan şirketlere danışmanlık hizmeti veriyor.

Vira Stratejik Ortaklık Yönetim Kurulu Başkanı Senem Kılıç, günümüzde birçok firmanın artan rekabete ve çağın getirdiği yeniliklere uyum sağlamakta zorlandığını belirterek, sorunlar için kurumsal çözümler sunduklarını kaydetti.

Her firmanın kendine has bir karakteri olduğuna dikkat çeken Kılıç, şirketleri ayrıntılı bir incelemeye aldıklarını, bir doktor titizliğiyle şirketlerin adeta röntgenini çektiklerini, çünkü her kurumun sorun ve hedeflerinin farklı olduğunu dile getirdi.

Kendilerini, şirketlerin stratejik ortağı olarak konumlandırarak maksimum fayda sağlamak için çalıştıklarını anlatan Senem Kılıç, “Her şeyden önce karşılıklı güven gerekiyor. Mevcut durumunu değiştirmek, büyüyerek verimliliklerini ve cirolarını artırmak isteyen firmaların mutlaka değişime açık olması gerekli. Biz firmaların röntgenini çekiyoruz. Siz bu durumdasınız diyoruz. Nerede nasıl büyünür, tasarruf, insan kaynakları yönetimi, çözüm ortakları ve tedarikçilerle ilişkiler, finansman, otomasyon gibi pekçok farklı konuda raporlama yapıyoruz” diye konuştu.

Ağırlıklı olarak Ege Bölgesi’nde çalıştıklarını, İstanbul ve Ankara’da da ofisleri olduğunu ifade eden Kılıç sözlerine şöyle devam etti: “Vira olarak, otomotiv, hizmet, sağlık, gıda, lojistik, enerji, kamu kurumları, değerli maden, inşaat bilişim, sağlık ve eğitim turizmi gibi farklı sektörlerdeki müşterilerle çalışıyoruz. Firmalarla genelde 12 ile 18 aylık periyotlarda çalışıyoruz. İşe başladığımızda firmanın özdeğerlendirmesini yaparak mali, hukuk, teknoloji, çevre, arge ve insan kaynağı gibi yönlerini mercek altına alıyoruz. Güçlü ve zayıf yanlarını tespit ederek hangi adımları atmaları gerektiğini ortaya koyuyoruz. Bir üst lige çıkmak isteyen firmalara yol gösteriyoruz.

Tüm şirket bilgileri için de gizlilik anlaşması imzalıyoruz. Hedefimiz eksik bulmak değil, iyileştirme noktalarını belirlemek. Firmaları, kendi atacakları adımlar kadar, farklı dış destekler de almaları konusunda yönlendiriyoruz. Bizden sonra da sorunları tespit ederek nasıl çözüm üretebileceklerini öğretiyoruz”

KURUM İÇİ EĞİTİMLER VERİYOR…
“Firmalarda eksiklik tespit ettiğimiz konularla ilgili eğitimler de veriyoruz” diye konuşan Senem Kılıç, “Eğitim konusu danışmanlık için çok önemli bir araç. Eğitim alan kişinin daha sonraki süreçte de performans takibinin yapılması gerekiyor. Stratejik ortak bilincinin gelişmesi için firmanın güncel ihtiyacı neyse ona göre eğitimler hazırlıyoruz. Farklı projelerle ilgili eğitim başlıklarıyla toplu yönetici eğitimleri de veriyoruz. Firma içi iletişimsizlikten doğan sorunların önüne geçmek için çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

İŞLETME KÖRLÜĞÜNÜ ENGELLİYOR…
Firmaların en büyük sorunlarının başında iş yoğunluğu nedeniyle yaşanan işletme körlüğü geldiğini kaydeden Kılıç, bunun önüne geçilmesi için her firmanın mutlaka danışmanlık hizmeti alması gerektiğini dile getirdi.

Kendisinin bilgisayar mühendisi olduğunu söyleyen Senem Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü: “İşletme ve yönetim bilimi yüksek lisansım var. Gerek Arkas Holding’teki çalışmalarım ve gerekse de akademisyen kimliğimle yıllardır çok önemli deneyimler edindim. Analitik, sistematik ve sosyal yönüm bu bağlamda gelişti. Ben de bu deneyimlerin ışığında, ekibimle birlikte pekçok farklı sektörden firmaya danışmanlık hizmeti veriyorum. Danışmanlık hizmeti almak isteyen firmalara, kendini her yönüyle ispatlamış danışmanlık şirketleriyle çalışmalarını öneriyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.